• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۰۶۹۷۶
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۰
فارس » اجتماعی
بسته سلامت:

هنگام طبخ تخم مرغ به چه نکاتی توجه کنیم؟

تخم مرغ یکی از معدود غذا‌های کامل طبیعی است که نیاز‌های بدن را به طور متعادل تامین می‌کند.

هنگام طبخ تخم مرغ به چه نکاتی توجه کنیم؟به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،زهرا میرزائی، کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر شیراز گفت: عمده‌ترین ویژگی تخم مرغ و وجه تمایز آن با سایر مواد غذایی، ترکیب کامل پروتئینی آن و مواد مهم موجود در آن نظیر کولین، لوتئین و گزانتین، در کنار تولید بسیار کم انرژی است.


ارزش غذایی تخم مرغ

ارزش غذایی یک تخم مرغ معادل ۳۰ گرم از انواع گوشت قرمز، مرغ، ماهی و نصف لیوان حبوبات پخته است.

قابلیت جذب پروتئین تخم مرغ نسبت به سایر منابع پروتئینی مانند لبنیات، گوشت و حبوبات بالاتر است.

تخم مرغ حاوی تمام اسید‌های آمینه ضروری موردنیاز بدن است.

گزانتوفیل موجود در زرده تخم مرغ اثر ضد سرطانی دارد، پس توصیه می‌شود هر روز یک عدد تخم مرغ مصرف کنیم.

خوردن یک عدد تخم مرغ در روز برای سلامت قلب مفید است.

نکته‌های مربوط طبخ تخم مرغ

استفاده از تخم مرغ آب پز، سالم‌ترین راه مصرف تخم مرغ است.

از مصرف تخم مرغ خام به علت احتمال وجود آلودگی و ایجاد مسمومیت غذایی بپرهیزیم.

تخم مرغ را در هنگام مصرف به صورت جداگانه بشکنیم تا در صورت مشاهده علایم فساد آن را مصرف نکنیم.

وجود لکه‌های خون؛ مویرگ‌های خونی در داخل تخم مرغ علامت نطفه دار بودن و رشد جنین است که باید قبل از مصرف جدا شود.

آب پز کردن به صورت سفیده و زرده سفت شده، از بهترین روش‌های طبخ تخم مرغ است.

زهرا میرزائی، افزود:حلقه سبز اطراف زرده تخم مرغ آب پز نشانه پختن بیش از حد آن است و دلیل آن ترکیب گوگرد و آهن موجود در زرده است. این رنگ در حالتی که تخم مرغ در آب محتوی آهن زیاد پخته شود نیز به وجود می‌آید. همچنین تخم مرغ نیمرو اگر در حرارت بسیار زیاد پخته شود و یا در مجاورت گرما به مدت طولانی قرار گیرد نیز ظاهری سبز پیدا می‌کند. مصرف این قسمت رنگی برای سلامتی خطری ندارد.

وی به نشانه‌های تازگی تخم مرغ پخته نیز اشاره کرد و گفت: پوسته تخم مرغ آب پز تازه به هنگام پوست کندن از سفیده به سختی جدا می‌شود، حال آنکه در تخم مرغی که کهنه باشد پوست گیری به سهولت انجام می‌شود.
این کارشناس تغذیه ادامه داد:یکی دیگر از نشانه‌های تازگی تخم مرغ پخته آن است که زرده در مرکز سفیده قرار دارد، اما در تخم مرغ کهنه زرده در کنار پوسته واقع شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف۱۸۵ قطعه شیء تاریخی درنَرماشیر
معرفی برگزیدگان ۳ جشنواره فرهنگی کودک در رشت
مراسم شهادت امام سجاد (ع) در کشمیر
موضع قاطع نخست وزير عراق در حمايت مجدد از ايران
تاکید مالزیائی‌ها بر رد سفیر پیشنهادی ترامپ
آتش سوزی در جنگل‌های ترکیه
تشدید دردسر‌های ترامپ
سفر معاون وزیرخارجه به نیویورک
۲۵ محرم، سالروز شهادت پیام رسان نهضت عاشورا، امام سجاد (ع)
برخورد پژو پارس با نیوجرسی وسط جاده در فریمان
پیگیری ابعاد حقوقی تجاوز دشمن صهیونی
پیام تسلیت آیت الله سید علی اصغر دستغیب در پی شهادت سرلشکر شهید غیب پرور
تاکید استاندار بر لزوم جذب اعتبارات استان در حوزه‌های مختلف
افتتاح نمایشگاه فردخت در میامی
برگزاری نشست شورای هماهنگی ارزش های دفاع مقدس لرستان
دیواری کوتاه برای مقابله با باد‌هایی بلند
افزایش ۴ درصدی مصرف برق در کهگیلویه و بویراحمد
برای سفر اربعین ثبت نام بیش از ۲۶ هزار نفر در خراسان رضوی
روستای تاریخی فهرج، در راه یونسکو
پیمایش رشته کوه دنا در ۲ روز و صعود به ۴۰ قله
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
زلزله بیش از ۵ ریشتری در فاضل آباد گلستان
وزیر ورزش نایب قهرمانی تیم والیبال نوجوانان ایران را تبریک گفت
شورای نگهبان؛ نهادی حاکمیتی با پشتوانه مردمی و نظارت مستمر قانونی
عرضه امتیاز صادراتی؛ ابزار جدید تسهیل تجارت خارجی
احسان حاج‌صفی به سپاهان بازگشت
جعفری: دختران ایران فراتر از انتظار ظاهر شدند
توصیه‌های ستاد مرکزی اربعین به زائران کربلای معلی
استان تهران چهارشنبه تعطیل شد
سامانه‌های آسیب‌دیده پدافند هوایی جایگزین شدند
مردم ایران باطل السحر نقشه‌های دشمنان ایرانند
نتایج روز چهارم هفته سوم و برنامه آخرین روز مرحله مقدماتی
از دل تهدید تا اوج اقتدار؛ ۱۲ روزی که ایران را دوباره ساخت
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۱ نظر)