معاون توسعه امور تولیدی سازمان مدیریت و برنامهریزی:
ارائه گزارش نشست تخصصی رونق تولید
پورمحمدی: پنج بسته پشتیبانی شامل بستههای مالی ، مردمی، دانشبنیانی، برونگرایی و مناطق جغرافیایی برای حمایت از طرحهای کشاورزی در نظر گرفته شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سیدحمید پورمحمدی در نشست تقسیم کار ملی برای افزایش تولید ملی افزود : یکی از برنامه های یازده گانه برنامه های ملی اقتصاد مقاومتی ، ارتقای توان تولید ملی یا درون زایی اقتصاد است که این برنامه و کارگروه به ریاست آقای نوبخت خود دارای یازده برنامه مجزاست. وی با بیان اینکه امروز تنها دو بخش از این برنامه شامل امنیت غذایی و تولید محصولات راهبردی و همچنین رونق صنایع کوچک و متوسط را بررسی کردیم گفت : تلاش داشتیم تا ارتباط این حوزه ها را با مصوبات شورای اقتصاد در سال گذشته برقرار و اهداف کلی طرح ها را نیز مشخص کنیم.
پورمحمدی افزود: برای اینکه این باور ایجاد نشود که سیاست های اقتصاد مقاومتی از هم اکنون اجرایی می شود ما تلاش کردیم تا برنامه های دو سال گذشته ، اهداف میان مدت و اهداف بلندمدت را نیز مشخص و امروز تنها بر روی برنامه های اجرایی سال جاری تمرکز کنیم.
معاون توسعه امور تولیدی سازمان مدیریت و برنامه ریزی با بیان اینکه بحث های مفصلی در سه حوزه کشاورزی ، صنایع کوچک و متوسط و بخش مسکن و ساختمان انجام گرفته است، گفت : در حوزه صنعت ما دارای 4 طرح ملی هستیم و باید گفت بر اساس بررسی های انجام شده ، 87 هزار و 659 واحد صنعتی کوچک و متوسط به بهره برداری رسیده است که از این میزان 37 هزار واحد در شهرک ها و نواحی صنعتی و 50هزار واحد در خارج از این نواحی قرار دارند.
وی افزود: از حدود 37 هزار واحد تولیدی ، 30 هزار واحد به صورت فعال و 7 هزار واحد دیگر غیر فعال هستند.
پورمحمدی با بیان اینکه اگر این واحدهای غیرفعال و نیمه فعال به فعالیت خود مشغول شوند اشتغالزایی زیادی ایجاد خواهد شد، گفت: با توجه به اینکه 2100 واحد نیمه فعال در کشور با ظرفیت پایینی مشغول به فعالیت هستند، در صورت فعالیت 21 هزار فرصت شغلی ایجاد خواهد شد .
وی افزود : علاوه بر این واحدها ما دارای گروه دومی نیز هستیم که شامل طرح هایی است که هم سرمایه گذاری انجام شده و پیشرفت مناسبی نیز داشته اند اما برای اجرایی و عملیاتی شدن نیازمند سرمایه بیشتری هستند .
پورمحمدی افزود : 2000 طرح شامل این گروه هستند که می توانند 60هزار فرصت شغلی ایجاد کنند و در صورت اجرای نهایی 184 هزار و 500 فرصت شغلی ایجاد می شود .
معاون توسعه امور تولیدی سازمان مدیریت و برنامه ریزی در خصوص بررسی های انجام شده درباره موضوع امنیت غذایی و تولید محصولات راهبردی گفت : کل تولید بخش کشاورزی در سال 92، هفده میلیون تن بوده است که این رقم در سال 94 به 112 میلیون تن افزایش یافته است .
پورمحمدی با اشاره به تولید گندم در سال های 92 و 94 نیز گفت : تولید گندم در سال 92 ، نه ممیز سه دهم میلیون تن و در سال 94 یازده و نیم میلیون تن بوده است .
وی افزود : تولید چغندر نیز از سه ممیز چهار میلیون تن به 5 ممیز شش میلیون تن افزایش یافته است.
پورمحمدی تولید بخش شیلات را نیز در سال نود و دو، 884 هزار تن بیان کرد که این رقم در سال 94 به یک میلیون تن افزایش یافته است .
وی افزود : تراز تجاری بخش کشاورزی نیز در سال نود و دو، 8 میلیارد دلار منفی بوده است که این میزان در سال 94 سه ممیز چهار میلیارد دلار کاهش یافته و پنج میلیارد دلار صرفه جویی ارزی ایجاد کرده است .
پورمحمدی با اشاره به پرورش ماهیان در قفس گفت : تولید این ماهیان در سال 94 حدود 4 هزار تن بوده است که این رقم باید در سال جاری افزایش پیدا کند و 20 هزار تن به این ظرفیت اضافه شود .
معاون توسعه امور تولیدی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تأکید کرد: باید در سال جاری در همه پروژه ها رشد داشته باشیم و تولید گندم را از 11 هزار تن به 11 ممیز 8 هزار تن برسانیم.
وی افزود : باید تولید محصولاتی مانند چغندر قند ، سیب زمینی و دانه های روغنی را نیز 93 درصد نسبت به سال 94 رشد دهیم و در تولید محصولاتی که با مازاد آن روبهرو هستیم مانند جو ، تولید خود را کاهش دهیم .
پورمحمدی گفت: در سال 94 هدف ما آبیاری 140 هکتار بود که این رقم باید در سال 95 افزایش یابد .
وی اضافه کرد : در آبیاری نوین باید 250 هزار هکتار به این میزان افزوده شود .
پورمحمدی گفت : در سال گذشته در بخش بیابان زدایی نیز 31 هزار هکتار بیابانزدایی هدف ما بود که امسال این میزان به 92 هزار هکتار افزایش پیدا خواهد کرد .
معاون توسعه امور تولیدی سازمان مدیریت و برنامه ریزی افزود: امیدواریم برای اولین برنامه که تا دو هفته آینده خواهد بود، یک کتاب ویژه برای هر استان اختصاص یابد .
وی اضافه کرد : همچنین سامانه بزرگی برای تولید تهیه شده است که همه پروژه ها را با ارائه گزارش های مربوط کنترل می کند .
پورمحمدی در ادامه در خصوص جمع بندی نظر استانداران ، در جلسه نشست تخصصی رونق تولید گفت : قرار شد ، نشست های مشترک برای برداشت واحد در سطوح ملی و استانی برگزار شود و همچنین سازمان مدیریت و برنامه ریزی تلاش بیشتری را اعمال کند تا مفهوم بهتری در سطح اقتصاد مقاومتی ایجاد کند.
وی افزود : همچنین قرار شد سازمان مدیریت و برنامه ریزی در مورد رعایت تعادل و توازن در زمینه استان های محروم نیز تلاش بیشتری را اعمال کند و با ایجاد شورایی با حضور نمایندگان سه قوه در سطح استان به ایفای نقش بپردازد .
وی لزوم ایجاد سازوکارهایی را برای حمایت از واحدهای تولیدی که دچار مشکلات بانکی و مالی هستند از دیگر تصمیمات عنوان کرد و گفت : توجه به افزایش توان تسهیلات دهی بانک ها ، لزوم تبیین وضع موجود مشکلات واحدهای تولیدی استان ها و ارائه دبیرخانه اقتصاد مقاومتی و همچنین لزوم ارائه مشوق به کسانی که به اقتصاد مقاومتی توجه ویژه ای دارند از دیگر نظرهای اعضا بود .
معاون توسعه امور تولیدی سازمان مدیریت و برنامه ریزی تصریح کرد : قرار شد در مورد پروژه هایی که در حوزه تولید است ، نشست هایی بین مسئولان استانی و ملی تبیین شود که از دو هفته آینده انجام خواهد گرفت.