آبشار اخلمد، یکی از زیباترین آبشارهای استان خراسان رضوی، است که در شهرستان چناران و در ۸۰ کیلومتری شمال غرب شهر مشهد مقدس و در دامنههای رشتهکوه بینالود، قرار دارد. آبشار اخلمد، یکی از زیباییهای طبیعت در روستای اخلمد چناران، است که به دلیل کوهستانی بودن در تمام فصول دارای آب و هوای بسیار خوب و مطلوبی است. به دلیل سرمای شدید و برودت هوا در منطقه کوهستانی اخلمد، آب رودخانه اخلمد، از ابتدای مسیر به ویژه در محل آبشارهای زیبای این رودخانه یخ زده و جلوه بسیار زیبا و باشکوهی از عظمت خدادادی طبیعت بهشتی استان خراسان رضوی را به تصویر کشیده است.
برج شِبلی با قدمت دوره سلجوقی در شمال شهرستان دماوند واقع شده و به شماره ثبت ۹۲ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. این برج ابتدا به صورت ساده و هشت ضلعی و به سبک بناهای قرن پنجم ساخته شد. سپس در دوره بعدی تزئینات آجرکاری نمای آن به شیوه سبک سلجوقی ایجاد گردید.
یکی از نیازهای حیاتی برای چهارمحال و بختیاری در فصل زمستان، بارش مطلوب برف است که باعث میشود این استان از خشکسالی نجات یابد. چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانههای زایندهرود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارشها در این استان، استانهای خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر قرار میدهد. بارش برف در چهارمحال و بختیاری از آن جهت دارای اهمیت است که این نعمت از بروز خشکسالی و فرسایش خاک در استان اصفهان جلوگیری میکند، چه اینکه نباریدن برف مطلوب در سالیان اخیر باعث فرونشست زمین در بخشهایی از استان نیز شده بود.
بحران آب حاصل از خشکسالی و سوء مدیریت منابع آبی، مسئله ای است که در سالهای اخیر باعث ایجاد حوادث گوناگون در کشور شده است. خوزستان، چهارمحال و بختیاری و اصفهان سه استانی هستند که بیشترین تنش آبی را با یکدیگر دارند.
هر سال در فصل زمستان گونههای مختلف پرندگان مهاجر از جمله کاکاییها (مرغان دریایی) از شمال سیبری و مناطقی از اروپای شمالی به تالابهای ایران مهاجرت میکنند. کاکاییها پرندگانی با جثهای متوسط تا بزرگ هستند و رنگشان معمولاً سفید یا خاکستری است. هر دو پرنده نر و ماده بسیار به یکدیگر شبیه هستند و بر روی زمین یا درون آبگیرها آشیان میکنند. کاکایی از ماهیان، نرمتنان، حشرات، و نیز میوهها و مواد گیاهی تغذیه میکند.
کلیسای تادئوس مقدس در شمال غرب ایران در استان آذربایجان غربی شهرستان چالدران و در روستای قره کلیسا در ۲۰ کیلومتری شمال شرقی سیهچشمه و هفت کیلومتری شمال جاده چالدران در جنوب ماکو واقع است. این کلیسا به عنوان اولین کلیسای جامع جهان مسیحیت شناخته میشود. واژه قره به زبان ترکی به معنای سیاه است. مورخان سدهٔ هشتم هجری به بعد گاهی به مناسبتی یادی از کلیسای تادئوس کردهاند و آن را «قره کلیسا» نامیدهاند.
بارگاه امامزاده داوود (ع) واقع در شمال غربی تهران، با بارش برف امسال سپید پوش و زیبایی طبیعت آن دو برابر شده است. بارگاه این امامزاده (ع) و روستای خوش آب و هوای زیارتی آن، در هر فصلی از سال، طبیعت زیبایی دارد و پذیرای زوار و مسافران بسیاری است. امام زاده داوود (ع) پس از سیل اخیر در ششم مرداد ماه سال جاری و وقوع سیلاب که با فرو ریختن بخش زیادی از صحن آن و بخش قابل توجهی از شبستان تخریب و آسیب دیده بود، در حال حاضر، با کمک نیروهای جهادی و مردم حدود هفتاد درصد آن بازسازی و ضریح و صحن امامزاده ترمیم شده. عملیات عمران و بازسازی این مکان مقدس، همچنان ادامه دارد.
محله انقلاب بیرجند از جمله محلاتي است كه جذابيت هاي گردشگري و ميراث فرهنگي همچون قلعه بيرجند را در دل خود جاي داده است. اين محله از شمال به ميدان امام حسين (ع)، از شرق به خيابان مطهري، از غرب به بلوار پيامبر اعظم و پل بزرگ شاهرود و از جنوب به بلوار شهداي عبادي ختم مي شود.
۲۰ نوامبر از سوی سازمان ملل متحد روز جهانی کودک نامگذاری شدهاست. روز کودک در دومین یکشنبه ژوئن سال ۱۸۵۷ توسط دکتر شریف چارلز لئونارد، کشیش کلیسا، در ماساچوست آغاز شد؛ روز کودکان برای اولین بار در سال ۱۹۲۰ با تعیین تاریخ ۲۳ آوریل توسط جمهوری ترکیه بهطور رسمی تعطیل ملی اعلام شد. ایده برگزاری روز جهانی کودک، به «کنفرانس جهانی برای رفاه کودکان» بازمیگردد که در ماه آگوست سال ۱۹۲۵ در ژنو برگزار شد. روز جهانی کودک با هدف معطوف نمودن توجه جامعه به حقوق کودکان ، تقویت هماهنگی و هم سویی بین سازمان های موثر و بخش های فعال در حوزه کودکان و ایجاد فضایی شورانگیز و به یادماندنی با مشارکت کودکان نامگذاری شده است.
قلعه سب دژی مربوط به دوره قاجار است که در استان سیستان و بلوچستان، شهرستان سیب و سوران، روستای سب جای گرفته است. این اثر با نام قلعه سب در تاریخ ۱۸ مهر ۱۳۷۵ با شمارهٔ ثبت ۱۷۵۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. قلعهٔ سب زیباترین و بلندترین بنای خاکی کشور است. قلعهٔ سب مرکز حکمرانی نواحی دور و نزدیک شهرستان سراوان از قبیل کنت، هیدوچ، سوران، زابلی، پسکوه، گشت و… بوده و در ادوار مختلف از لحاظ سیاسی اهمیت داشتهاست. بهطوریکه طبق اسناد موجود، نخستین منطقه در شرق بلوچستان که نیروهای ناصرالدین شاه در سال ۱۲۵۷ برای کنترل منطقه به آنجا گسیل شدند، قلعهٔ سب بود.