جمهوری اسلامی ایران و آلمان همکاری های خود را در بخش کشاورزی گسترش می دهند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزیدر دیدار کریستین اشمیت وزیر کشاورزی آلمان و هیئت همراه که معاونان و مسئولان بخش کشاورزی ایران هم حضور داشتند ، افزود : جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فدرال آلمان در دو سال گذشته نشست های مشترکی برای توسعه همکاری ها در بخش کشاورزی برگزار کردند.
وی گفت : طرح های توسعه روابط در بخش کشاورزی تهیه شده و بخشی از آنها در حال اجراست که با تقویت همکاری دو کشور سرعت اجرای طرح ها نیز افزایش می یابد.
حجتی بر توسعه سرمایه گذاری دو کشور در بخش اجرای طرحهای مشترک کشاورزی تاکید کرد و گفت : مقدمات خوبی برای توسعه همکاری ها و اجرای طرحها و برنامه های مشترک کشاورزی ایجاد شده است که می تواند به توسعه سرمایه گذاری در ایران منجر شود.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: دو کشور می توانند در اجرای طرحهای توسعه کشت های متراکم گلخانه ای و تولید و صادرات گیاهان دارویی با توجه به تنوع گیاهان دارویی در ایران همکاری های خوبی داشته باشند.
حجتی گفت: با توجه به زمینه مناسب تقاضا در جامعه جهانی برای داروهای گیاهی و ظرفیت های مناسب ایران در تولید این گیاهان بستر مناسبی برای همکاری دو کشور در تولید ، فرآوری و عرضه گیاهان دارویی وجود دارد و ما از سرمایه گذاری در این بخش و هر نوع همکاری از طرف آلمانی استقبال می کنیم.
وی همچنین از ورود محموله 2500 راسی گاو نژاد دو منظوره شیری - گوشتی سمینتال از آلمان خبر داد و افزود: همکاری دو کشور در بخش امور دام فقط به خرید و واردات نژادهای دامی محدود نمی شود و تجهیزات کامل آزمایشگاهی تکثیر مواد ژنی بر اساس قرارداد مشترک ایران و آلمان برای انتقال دانش علمی در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار می گیرد.
وزیر جهاد کشاورزی درباره سابقه تاریخی روابط تجاری ایران و آلمان در بخش کشاورزی گفت: آلمان بازار تاریخی و سنتی ایران در زمینه محصولات خشکبار شامل پسته، خرما و کشمش است ، بنابراین توجه به توسعه این روابط برای صادرات و عرضه محصولات ایران در بازار آلمان و دیگر بازارهای اروپایی از محورهای توسعه همکاری های دو کشور در بخش کشاورزی است.
کریستین اشمیت وزیر کشاورزی آلمان نیز در این جلسه با اشاره به زمینه مساعد همکاری کشاورزی گفت: اجرای طرح های تولید پایدار ، فراوری محصولات کشاورزی ، تولید بذرهای اصلاح شده و تامین امنیت غذایی از مهمترین محورهای همکاری دو کشور و توسعه سرمایه گذاری بخش خصوصی در کشاورزی است.
وی افزود: آلمان در بخش های مختلف کشاورزی در ایران نمایندگی دارد و زیرساخت های توسعه روابط فراهم است.
دو طرف در پایان هم در زمینه رعایت الزامات بهداشتی و رعایت قوانین و مقررات دامپزشکی ،تفاهم نامه امضا کردند.