به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، صادق نیت در دهمین جلسه ستاد کنترل دخانیات که با حضور وزیر بهداشت و در سالن همایشهای
وزارت بهداشت و درمان برگزار شد درخصوص ممنوعیت جامع تبلیغ و ترویج دخانیات افزود: از میان 4 هزار و 87 مکان متخلف ناشی از تبلیغات مواد دخانی که مغایر با قانون شناسایی شدند ، تعداد 2 هزار و 717 مورد اخطار کتبی گرفتند،970 مورد به دادگاه معرفی شدند و 88 مورد تعطیل شده اند.
وی همچنین در ابتدا به گزارش فعالیت ستاد کنترل دخانیات در سال های گذشته پرداخت و گفت: در گزارش مصوبات جلسه نهم این ستاد، دستور العمل اجرایی تعاریف و ویژگی های تبلیغات دخانی، اجرای دستور العمل تعیین عاملان مجاز توزیع و فروش فرآورده های دخانی، اجرای طرح بررسی وضع استعمال دخانیات در میان دانشآموزان 13تا 15 ساله و تدوین برنامه حذف تدریجی عرضه قلیان در دستور کار قرار گرفت.
صادق نیت با بیان اینکه 264 هزار و 311 اماکنه عمومی و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی دراین مدت مورد بازدید قرار گرفت افزود: همچنین 11 هزار و 625 اماکنه تبلیغاتی مغایر با قانون درخصوص مصرف سیگار و قراردادن پاکت های سیگار درمعرض دید عموم قرار داشت که از 3 هزار و 670 مرکز فروشی که مورد بازدید قرار گرفتند 495 مورد از متخلفین به مراجع قضایی معرفی و 128 اماکنه با دستور مراجع قضایی تعطیل شدند.
صادق نیت افزود: در بهمن 94 ممنوعیت استفاده از طعم و مزه و اسانس در سیگار و تنباکو تولیدداخل و ممنوعیت محصولات دخانی معطر در دستور کار قرار گرفت. همچنین ممنوعیت سیگارهای الکترونیکی در دستور کار قرار گرفت.
وی درخصوص دستورالعمل تعیین عاملین مجاز توزیع و فروش فرآورده های دخانی مصوب این ستاد گفت: برگزاری 13 جلسه مشترک با وزارت صنعت و معدن، بازنگری دستور العمل مصوب این ستاد، راهاندازی سامانه ایرانیان اصناف از ابتدای اسفند 94 از جمله برنامه های صورت گرفته براساس این دستورالعمل بوده است.
صادق نیت درخصوص برنامه حذف تدریجی قلیان گفت: فعال سازی کارگروه اعمال قانون ستاد کشوری کنترل دخانیات برای اجرایی شدن قانون ممنوعیت عرضه و مصرف دخانیات در اماکن عمومی در کلانشهرها ، برگزاری 15 جلسه در خصوص راهکارهای کنترل و ممنوعیت عرضه قلیان در اماکن عمومی و هماهنگی و پیگیری دانشگاه های علوم پزشکی در تغییر اساسنامه قهوهداران و عدم ارائه جواز جدید عرضه قلیان از جمله اقدامات صورت گرفته در حوزه حذف تدریجی عرضه قلیان بود.
وی در ادامه گفت: برخورد قانونی با مراکز بدون مجوز عرضه قلیان از جمله فعالیت های دیگر بوده است چنانچه براساس بازدیدهای صورت گرفته 34 هزار و 925 مرکز عمومی امکان عرضه قلیان را دارند که از این تعداد 8 هزار و 997 مرکز قلیان را عرضه می کنند که هزار و 755 مرکز به مراجع قضایی معرفی و 853 مرکز با حکم قضایی تعطیل شدند.
صادق نیت گفت: از جمله دیگر اقدامات صورت گرفته فعال سازی کارگروه آموزشی، تحقیقات و ارتقای سلامت ستاد کشوری دخانیات، برنامه آموزشی مجازی کنترل دخانیات برای کنترل کارکنان وزارت بهداشت بوده است. همچنین فعالیت ویژه این ستاد طراحی و اجرای پوشش ملی قلیان ها را گلدان کنیم بوده است.
وی به اقدامات صورت گرفته به مناسبت هفته بدون دخانیات اشاره کرد و گفت:در طول این یک هفته هزار و 689 اماکن غیرمجاز قلیان بازرسی شدند که از این تعداد برای 189 مکان اخطار تعطیلی و برای 79 مکان اخطار بهداشتی صادر و 101 اماکن پلمپ شده است.
وی در ادامه گفت: کاهش 30 درصدی مصرف دخانیات تا سال 1404 ، برنامه راهبردی افزایش مالیات دخانیات در کنار سایر مداخلات، افزایش مالیات به میزان 60 درصد در قیمت خرده فروشی دخانیات در سال 94، افزایش مالیات به میزان 85 درصد در قیمت خرده فروشی دخانیات تا سال 1404 ، تهیه و توزیع بسته ویژه اطلاع رسانی نمایندگان ذی نفوذ به ویژه اعضای کمیسیون بهداشت، حمایت طلبی از ارگانها و سازمانهای ذی نفوذ (همچون سازمان امور مالیاتی، مرکز پژوهش های مجلس، اعضای کمیسیون بهداشت ودرمان، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ، سازمانهای مردم نهاد، به ویژه جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات و هنرمندان و ورزشکاران) ، راه اندازی و ارائه خدمات ترک دخانیات و برنامه ریزیهایی که در این راستا صورت گرفته از جمله فعالیت های پیش روی این ستاد است.
وی در پایان به اهم موضوعات در حال پیگیری این ستاد هم اشاره کرد و گفت: اجرایی شدن ساماندهی عاملان مجاز عرضه محصولات دخانی در سطح خرده فروشی، ممنوعیت عرضه محصولات دخانی در دکه های مطبوعاتی و اجرای کد رهگیری روی همه بسته بندی های محصولات دخانی از جمله موضوعات در حال پیگیری این ستاد است.
قلیان روی میز نشست ستاد کنترل دخانیات!
معاون وزیر بهداشت نیز در جلسه ستاد کنترل دخانیات گفت: در آخرین جلسه شش مصوبه داشتیم که 6700 ساعت وقت بعد از آن برای اجرای مصوبات گذاشتیم.
دکتر سیاری افزود: افزایش مالیات دخانیات از مهمترین دستاوردهای جلسه گذشته بود.
معاون وزیر بهداشت گفت: موضوع قلیان در دستور کار جلسه امروز است و کمپین «قلیان ها را گلدان کنیم» در این جلسه بررسی میشود.