قلعه قبان ماکو مرمت می شود
به گزارشخبرگزاری صداوسیما مرکزآذربایجان غربی ،علی خورابلو، مدیر اداره میراث فرهنگی
شهرستان ماکو با اعلام این
به گفته وی، مرمت این اثر تاریخی که در ۱۰ سال گذشته مورد مرمتهای اضطراری در بخشهای حمام، برجهای شاهنشین و قسمتی از دیوارهای قلعه قرار گرفته بود از روز گذشته با پاکسازی یکی از برجها و بندکشی آن و مرمت یکی از دیواره های اصلی قلعه که در اثر عوامل طبیعی تخریب شده بود آغاز شده است.
او در ادامه از آغاز نخستین فصل کاوشهای باستانشناسی در این قلعه از ماه آینده خبر داد.
این قلعه با مساحتی بیش از ۲۵۰ هکتار با دیوارها، برجها و باروهای بلند، شاهنشین ، حمام و زندان از جمله آثار دیدنی و تاریخی شهر ماکو است. قلعه قبان ماکو دارای اتاقها و دیوارهای فروریخته در ارتفاع ۴۰ متری است که به عنوان جانپناه و انبار غله و غذا مورد استفاده قرار میگرفته است. این بخش که بلندترین نقطه در محل قلعه و از مهمترین بخشهای آن به شمار میرود، بیش از ۱۵۰ متر طول و ۵ متر عرض داشته و از شرق به غرب امتداد یافته است.
به علت منحصر به فرد بودن قلعه ماکو و معماری بی نظیر آن در ارتفاع بالا در زیر بینظیر ترین چتر سنگی جهان مطالعه دقیق و اطلاعات کاملی از زمان ساخت و مورد استفاده آن صورت نگرفته است که انتظار میرود با آغاز کاوشهای باستانشناسی در این قلعه سوالات یادشده پاسخ داده شوند.
این قلعه بر اساس سنگ نوشتهای که در داخل این قلعه موجود است در ۳۸۴ سال قبل به دستور شاه عباس دوم صفوی به سبب اینکه محلی برای راه زنی دزدان تبدیل شده بود فتح و بعد از آن تخریب شد.