در ماه مبارک رمضان زمان غذا خوردن اصلی سه مرحلة سحر، افطار و شام است.
.
به گزارش خبرگزاریصدا و سیما مرکزکهگیلویه و بویراحمد،در ماه مبارک رمضان
زمان غذا خوردن اصلی سه مرحلة سحر، افطار و شام است. در سحر لازم است طوری برنامه ریزی شود که
علاوه بر زمان کافی برای ذکر و عبادت زمان کافی برای غذا خوردن در نظر گرفته
شده باشد. یکی از موارد اشتباه غذایی در این مرحله تسریع در غذا خوردن در وقت سحر
است که اثرش بعد از چند روز روزه گرفتن در سیستم گوارش فرد خواهد بود مثل سنگینی معده،
عدم مراحل هضم طبیعی غذا در طول روز، ترشی معده و در ادامه به ناراحتی های معده و
روده دچار میشود. نکته
دیگر در مورد تغذیه در ماه رمضان این است که نباید
بدون درنظر داشتن حجم غذای خورده شده در افطار وارد مرحله شام خوردن شد. صرف افطار
باید در اولین فرصت ممکن صورت گیرد تا تداخلی با زمان شام خوردن پیش نیاید. فاصله
زمانی افطار و شام باید آنقدر باشد که در موقع صرف شام غذای هضم نشده در معده
نباشد. زمان شام خوردن هم باید طوری برنامه ریزی شود که تا قبل از خواب زمان کافی
برای هضم وجود داشته باشد و نباید با شکم پر به رختخواب رفت.
یکی از نکاتی که باید
در مورد تغذیه در ماه رمضان به آن توجه کرد این است که به جای اینکه معده خود را
ازچندین نوع غذای پختنی پر کنید، از میوه جات، سبزی جات، صیفی جات، و نوشیدنی های
سالم و چای های گیاهی متعدد که به منظور های مختلفی وجود دارند استفاده کنید. یکی دیگر از نکات
تغذیه ای در ماه رمضان این است که از خوردن آب و نوشابه های قند دار قبل از خوردن سحری خودداری کنید. ابتدا
با مقداری آب گرم و خرما، خوردن را آغاز کنید،خوردن مقداری کمی آش
بدون حبوبات توصیه می شود،از غذا های بدون چربی
در افطار استفاده کنید،از خوردن آجیل ،
بستنی، چیپس، گوشت ، پنیر، ماست وشیر پر چرب در افطار بپرهیزید.
در خوردن شیرینی جات
در موقع افطار افراط نکنید از قند های ساده بجای قند های مرکب استفاده کنید تا
بتوانید به میزان لازم شام صرف کنید،در خوردن نوشیدنی نیز اصراف
نکنید زیرا مانع شام خوردن خواهد شد.