مدیر عامل فولاد مبارکه اصفهان با بیان اینکه آینده صنعت فولاد را باید در کنار آب های خلیج فارس جستجو کرد ، گفت: نیاز امروز فولاد ایران اگرچه داشتن سند و نقشه راه است اما مشکل ، هدایت سرمایه گذاری ها به سمت آن است.
وی افزود : تکمیل زنجیره فولاد، موازنه ظرفیت در زنجیره تولید، ظرفیت های غیراقتصادی، پراکندگی واحدها، ناقص بودن زنجیره فولاد، فناوری تولید، بهره وری پایین نیروی کار، بی توجهی به بازار صادراتی چالش های اصلی تولید رقابتی در 55 میلیون تن فولاد است.
مدیر عامل فولاد مبارکه اصفهان با اعلام اینکه گاز مزیت نسبی تولید فولاد در ایران است ، اظهار کرد : همین عاملی مزیتی در تولید فولاد به روش قوس الکتریکی است. همچنین مبنای احداث فولاد در ایران گاز و انرژی ارزان است.
سبحانی افزود : برای تولید 55 میلیون تن فولاد حدود 80 میلیون گندله، 86میلیون تن کنسانتره و 168 میلیون تن سنگ آهن خام نیاز است که بر اساس برآوردهای کارشناسی، با کمبود 9 میلیون تن آهن اسفنجی، 5 میلیون تنی گندله و 16 میلیون تنی کنسانتره سنگ آهن روبرو هستیم.
وی بیان کرد: ظرفیت بالقوه فولاد کشور 30 میلیون تن و تولید واقعی 20 میلیون تن است. یعنی ضریب بکارگیری ظرفیت در مرز 66 درصد است، البته ضریب بکارگیری ظرفیت در فولاد مبارکه 100 درصد است و با تمام ظرفیت تولید می کنیم.
مدیر عامل فولاد مبارکه اصفهان افزود: در گروه فولاد مبارکه زنجیره تولید فولاد تکمیل شده است. در مجموعه مبارکه 10.3 میلیون تن فولاد تولید می شود و روند طبیعی است که قیمت های داخلی فولاد بالاتر از قیمت های صادراتی باشد .
وی افزود: حتی در برخی کشورها مثل کشورهای حوزه آمریکای جنوبی قیمت داخلی فولاد به دلیل ابزار حمایتی دولت ها دو برابر قیمت صادراتی است.
تعرفه اتحادیه اروپا
سبحانی گفت: باید در اروپا یک واحد نورد گرم احداث کنیم تا فروش فولاد هرمزگان تضمین شود. تعرفه وضع شده از سوی اتحادیه اروپا تنها برای حمایت از صنعت داخلی و توازن در بازار واردات است و آنگونه که برخی در داخل کشور القا می کنند، جریمه نیست.
وی افزود: این تعرفه شرکت به شرکت و برحسب یورو متفاوت است و برای مثال برای یکی از شرکت های روسی 96 یورو و برای فولاد مبارکه 57.5 یورو است.
ماجرای تعرفه ضد ارزان فروشی اروپا
مدیر عامل فولاد مبارکه در خصوص تعرفه آنتی دامپینگ اروپا و ادعاهای منتقدان داخلی اظهار کرد: بین تعرفه حمایتی و جریمه ارزان فروشی تفاوت زیادی وجود دارد. تعرفه اخیر اتحادیه اروپا، اقدام حمایتی در جهت منافع فولادسازان اروپایی است و به معنی ارزان فروشی فولاد مبارکه نیست.
وی افزود : اقدامات ضد ارزان فروشی یا آنتی دامپینگ مشمول جریمه می شود اما این تعرفه حمایتی اخیر، هیچ جریمه ای را به فولاد مبارکه تحمیل نمی کند. اتهام ارزان فروشی فولاد مبارکه و سایر صادرکنندگان به اروپا بجز چین رد شد.
سبحانی تاکید کرد : اتحادیه اروپا فقط چین را ارزان فروش ورق به اروپا شناخته است که قبل از تعرفه گذاری اخیر، چین مشمول جریمه ضد ارزان فروشی شده بود.