به سبب شيوع سرماخوردگي در زمستان امسال در آمريکا، دست کم پنجاه و سه کودک جان خود را از دست داده و شمار زيادي از مردم در بيمارستان ها بستري شده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلويزيوني الجزيره انگليسي ؛ آمريکا در حال تجربه کردن بدترين شيوع سرماخوردگي طي يک دهه است.
به سبب شيوع سرماخوردگي در زمستان امسال در آمريکا، دست کم پنجاه و سه کودک جان خود را از دست داده و شمار زيادي از مردم در بيمارستان ها بستري شده اند.
از افراد خواسته شده است واکسن آنفلوآنزا بزنند، هر چند که سؤالاتي در ارتباط با ميزان مؤثر بودن اين واکسن ها مطرح شده است.
خبرنگار الجزيره انگليسي گزارش داد: اتاق فوريت هاي پزشکي (اورژانس) در بيمارستان ها در سراسر آمريکا مملو از بيماراني است که به سرماخوردگي مبتلا شده اند.
بيمارستاني در آتلانتا در ايالت جورجيا، اتاق سيار اورژانس در خيابان بر پا کرده است. اين اتاق ها که در چادرهاي پلاستيکي ايجاد شده اند براي کمک به بيماران سرما خورده احداث شده اند. در ماه ژانويه تعداد بيماراني که به سبب ابتلا به سرماخوردگي به بيمارستان مراجعه کردند با افزايش بيست و پنج درصدي همراه بوده است.
هاني عطاء الله پزشک اورژانس گفت: «امسال ميزان سرماخوردگي با افزايش و شدت قابل توجهي همراه بود. بايد منابع اضافي براي اين افراد و همچنين پزشکان تدارک ديده شود. افراد کم سن و سال و سالخورده از جمله کساني هستند که بيش از همه در معرض سرماخوردگي قرار دارند.»
يک پرستار به نام کاترين لاکر با انتشار ويدئويي به مردم توصيه کرد مانع شيوع بيش از پيش سرماخوردگي شوند. او گفته است هنگام سرفه کردن جلوي دهان خود را بگيريد، دست هاي خود را بشوييد، و از آوردن افراد سالم به اورژانس ها خودداري کنيد.
مرکز کنترل بيماري ها در آمريکا اعلام کرد تعداد بيماراني که به سبب سرماخوردگي به بيمارستان ها مراجعه مي کنند به شدت افزايش داشته است. از پنجاه ايالت آمريکا، چهل و نه ايالت از شيوع شديد سرماخوردگي خبر داده اند. شدت اين سرماخوردگي در سال جاري در مقايسه با شيوع اين بيماري در صد سال پيش -که يکي از مهلک ترين شيوع ها در تاريخ بود- بيشتر نيست.
در سال هزار و نهصد و هجده، آنفلوآنزاي اسپانيايي در پي جنگ جهاني اول در سراسر جهان شيوع پيدا کرد. اين بيماري طي دو سال سبب جان باختن ده ها ميليون نفر در سراسر جهان شد. شيوع آن بيماري تنها در آمريکا سبب جان باختن ششصد و هفتاد و پنج هزار نفر شد.
سرماخوردگي کنوني همانند آن دوران مهلک نيست. اما مؤسسه ملي سلامت آمريکا به شهروندان اين کشور توصيه کرده است واکسن بزنند. هر چند که برخي بررسي ها نشان مي دهد اين واکسن ها چندان هم مؤثر نيستند و اثربخشي آنها کمتر از بيست درصد است.
آنتوني فاسي از مؤسسه ملي آلرژي و بيماري هاي واگيردار گفت: «بايد خاطر نشان کنيم حتي با اين که ميزان اثربخشي اين واکسن ها زياد نيست، اما ايجاد کمترين سطح حفاظت در مقابل آنفلوآنزا با واکسن زدن، همواره گزينه بهتري در مقابل محافظت نکردن و دريافت نکردن واکسن است. اين يک امر واضح محسوب مي شود.»
در حالي که چندين هفته تا پايان فصل سرماخوردگي باقي مانده است، کارکنان بخش بهداشت و درمان در آمريکا در تلاش براي ارائه ديگر انواع کمک ها هستند.