سمنان
سنگر صنعت + فیلم
بیش از 50 درصد ارزش افزوده، 75 درصد سرمایه گذاری و بیش از 85 درصد تامین اشتغال استان سمنان هم اکنون در بخش صنایع کوچک، متوسط و بزرگ استان ایجاد و تضمین می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، رئیس سازمان صنعت معدن تجارت استان سمنان در تشریح دستاوردهای استان سمنان در بخش صنعت استان گفت : 49 درصد اشتغال و 32 درصد سرمایه گذاری استان در بخش صنایع کوچک، 36 درصد اشتغال و 51 درصد سرمایه گذاری های استان در بخش صنایع بزرگ و بقیه در صنایع متوسط صورت می گیرد.
بهروز اسودی ، هفت واحد خودرو سازی را از صنایع برتر استان سمنان برشمرد و افزود : 85 درصد بازار تولید و فروش اتوبوس درون و برون شهری و مینی بوس کشور در این استان وجود دارد و علاوه بر این ، استان سمنان نخستین استان کشور در بخش خودروسازی خصوصی با 7 میلیون دلار سرمایه گذاری است.
وی فرآوری منابع معدنی را از ظرفیت سازی های جدید بخش صنعت استان برشمرد و گفت : هم اکنون واحدهای 2 هزار تنی فرآوری مس به 2 روش اسیدی و خُردایش خاص با تولید 6 هزار تن کنسانتره صادراتی 32 درصد مس فعال است و تا 6 ماه آینده چند واحد جدید 10 هزار تنی نیز به این مجموعه اضافه خواهد شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان به ارتقاء فرآوری فولاد از بخش نورد به تولید شمش در 2 شهرستان شاهرود و دامغان اشاره کرد و تصریح کرد : تا پیش از این بین 100 تا 200 هزار تن نورد در استان تولید می شد که در حال حاضر این تولید با ارتقاء و ایجاد ارزش افزوده به 2 واحد 300 هزار تنی ذوب و تولید شمش رسیده است.
به گفته اسودی همکاری های مطلوبی بین صنعت و دانشگاه برای ایجاد شرایط استقرار صنایع بزرگ معدنی با طرح های دانش بنیان محقق شده است و مطالعات و اقدامات مشترکی برای فراوری سلستین و زئولیت در حال انجام است.
هم اکنون ارزش ارزی صادرات صنایع معدنی استان بعنوان صنعت بزرگ ، بین 150 تا 300 میلیون دلار استان است که در آینده نزدیک و در 2 مرحله این میزان ابتدا به 600 میلیون دلار و در افق بلند مدت به یک میلیارد دلار می رسد.