به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از لندن ؛ روزنامه ایندیپندنت با اعلام خبر ملاقات آتی ینس استولتنبرگ، دبیرکل پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو با رئیس جمهور آمریکا نوشت علت اصلی خشم ترامپ از ناتو، امور مالی است.
روزنامه ایندیپندنت نوشت ترامپ قرار است در ملاقات با دبیرکل ناتو، درباره موضوعات گوناگون همچون اسرائیل، ایران و سوریه تبادل نظر کند اما در گذشته، همیشه با متحدان دفاعی خود ناسازگار بوده است.
به نوشته این نشریه انگلیسی ، پس از اقدامات اخیر ترامپ درباره انتقال سفارتخانه آمریکا به اورشلیم که به کشته شدن دستکم 60 فلسطینی و زخمی و معلول شدن حدود 2700 نفر منجر شد، خروج از برجام و ماجرای کره شمالی، این دیدار مهم ارزیابی می شود.
ایندیپندنت نوشت دونالد ترامپ از مارس سال 2016 میلادی، نارضایتی شدید خود را از این که دولت های عضو ناتو، دو درصد از تولید ناخالص ملی خود را به بودجه این سازمان نمی پردازند، ابراز کرد .
ایندیپندنت نوشت ترامپ در مصاحبه با نیویورک تایمز گفته بود براساس ماده پنج ناتو، در صورتی که کشورهای عضو این پیمان مورد حمله نظامی غیر قرار گیرند، دیگر کشورهای این پیمان که 28 عضو دارد، باید به کمک آن کشور بشتابند اما آمریکا از این پس فقط به کمک کشوری خواهد شتافت که دو درصد از تولید ناخالص ملی اش را به ناتو بپردازد.
به نوشته ایندیپندنت، کشورهای عضو ناتو پس از حملات یازده سپتامیر 2001 میلادی، در حمله آمریکا و افغانستان شرکت کردند اما اکنون نگرانند این سخنان ترامپ، زمینه را برای ماجراجویی روسیه بیش تر فراهم سازد و همچون الحاق ساختن کریمه، روسیه به اقدامات خشن دیگری دست بزند. ترامپ قبلا گفته است از 28 کشور عضو ناتو، 23 عضو هنوز دو درصد از تولید ناخالص ملی خود را به صندوق ناتو نمی پردازند.
ایندیپندنت به نقل از توماس والاسک (Tomas Valasek)، سفیر پیشین اسلواکی در ناتو نوشت: " قلب ترامپ با ناتو نیست. او نگاهی همه – یا هیچ به جهان دارد و به دوستی همیشگی یا اتحاد دائمی، اعتقاد ندارد. این ذهنیت، وی را برای ایستادگی مناسب در کنار یک متحد، آماده نمی کند و با این که وی مدام از " نخست آمریکا" سخن می گوید، از زمان روی کار آمدنش، سرمایه گذاری نظامی را در شرق اروپا، سه برابر کرده است."
به نوشته ایندیپندنت، سازمان ناتو به خاطر تقدیر از حملات نظامی آمریکا علیه بشار اسد، در واکنش به کاربرد سلاح شیمیایی و نیز سکوت نسبی در برابر وضعیت غزه، برای خوشامد رئیس جمهور آمریکا، مورد انتقاد قرار دارد.