قروت بیرجندی با عنوان مهارت سنتی پخت قروت ( غذای محلی خراسان جنوبی) در فهرست آثار ملی ناملموس سازمان میراث فرهنگی کشور ثبت شد.
به گزارش خبرگزای صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، داور و ارزیاب سازمان میراث فرهنگی کشور گفت: امروز و در بررسی کارشناسی صورت گرفته در اداره کل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی سازمان میراث فرهنگی کشور کشک بیرجندی با نام مهارت سنتی پخت قروت ( غذای محلی خراسان جنوبی) در فهرست آثار ملی ناملموسمیراث فرهنگی( معنوی) ثبت شد.
آقای وجدانی افزود: در این جلسه 7 پرونده از خراسان جنوبی مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت با ثبت ملی کشک بیرجندی موافقت شد.
وی گفت: ثبت ملی آثار در میراث فرهنگی کشور با هدف حفظ و صیانت از هویت فرهنگی صورت می گیرد .
قروت بیرجندی غذایی محلی است که با استفاده از کشکهای تهیه شده از ماست، گردو ، روغن ، پیاز داغ و نعنا درست می شود که با بادمجان صرف می شود.
روز گذشته باهدف معرفی ظرفیتها و غذاهای محلی خراسان جنوبی، از 1200 نفر در برنامه ای با عنوان سفره بنفش بیرجندیها و سرو غذای محلی قروت و بادمجان استان در تالار آبگینه تهران پذیرایی شد.