امام جمعه اردبیل تصویب کلیات منطقه آزاد استان را در راستای جلب سرمایه گذاری و توسعه استان مهم دانست و از کسانی که در این خصوص تلاش کردند قدرانی کرد.
وی در بخش دیگری از خطبه ها با اشاره به حضور نیروهای مردمی رزمایش محمد رسول الله (ص) 2 در خطبه های نماز جمعه , حضور نیروهای مردمی در صحنه را کابوسی برای آمریکا و دشمنان و مایه امنیت کشورمان دانست.
نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینکه هدف اصلی حضور آمریکا در خاورمیانه ویران کردن زیرساختهای کشورهای اسلامی و تضمین امنیت رژیم صهیونیستی است گفت : ویرانی های ناشی از توطئه اروپا و آمریکا در کشورهای اسلامی عراق , لیبی , سوریه و یمن در همین راستا است.
خطیب جمعه اردبیل در بخش دیگری از خطبه ها با بیان اینکه از دولت محترم انتظار نظارت و دخالت جدی در خصوص گرانی اجناس داریم بخصوص اجناسی که ربطی به دلار ندارد گفت : ملت بزرگ ما انتظار لوائح بزرگ اقتصادی از دولت و طرح های احیاگر اقتصادی از مجلس برای مقابله با گرانی را دارند.
آیت الله عاملی همچنین به دخالت های وقیحانه آمریکا در امور کشورها و نهادهای بین المللی اشاره و تصریح کرد : در روزگار ما با استبداد آمریکا معلوم نیست یک کشور جهان سومی باید به کجا مراجعه کند ؛ وزیر خارجه آمریکا می گوید " دادگاه بین اللملی لاهه از مسیر خود منحرف شده و قبول شکایت ایران دخالت در حقوق مشروع امریکاست " ؛ این سخنان نشان می دهد که دولت فعلی آمریکا به هیچ اصل و قاعده ای پایبند نیست و هرگونه تعامل با این قدرت سرکش جز خسارت محض, نتیجه دیگری ندارد.