سازمان ملل متحد اختیارات جدیدی به تشکیلات خودگردان فلسطین برای ریاست گروه 77 در سال دوهزار و نوزده اعطا کرد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از اسوشیتدپرس؛ سازمان ملل متحد اختیارات جدیدی به تشکیلات خودگردان فلسطین برای ریاست گروه 77 در سال دوهزار و نوزده اعطا کرد.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز سه شنبه با تصویب قطعنامه ای به فلسطین اختیارت بیشتری داد تا بتواند در سال دوهزار و نوزده ریاست گروه 77 را به عنوان بزرگترین ائتلاف کشورهای در حال توسعه در سازمان ملل متحد برعهده بگیرد.
در جلسه مجمع عمومی که با حضور صد و نود و سه کشور عضو برگزار شد ، آمریکا، "اسرائیل" و استرالیا به این قطعنامه برای اعطای ریاست گروه 77 به فلسطین در سال دوهزار و نوزده رای منفی دادند، پانزده عضو دیگر رای ممتنع و 146 کشور رای مثبت دادند.
طبق این قطعنامه شش اختیار جدید به فلسطین برای ریاست گروه 77 اعطا شده است که از آن جمله می توان به امکان صدور بیانیه و تهیه و ارائه پیشنهادها و اصلاحیهها به نام "گروه هفتاد و چین" و در صورت لزوم اجازه حذف تشریفات اداری اشاره کرد.
محمد فتحی احمد ادریس نماینده مصر در سازمان ملل متحد که رئیس کنونی این گروه و مطرح کننده قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد است گفت فلسطین عضو ناظر سازمان ملل متحد باقی خواهد ماند و حقوق و مزایای آن در هریک از نهادهای سازمان ملل متحد متفاوت خواهد بود.
پیش از آغاز رای گیری در این زمینه اسرائیل و آمریکا مخالفت شدید خود را اعلام کردند.
جاناتان کوهن معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در این باره گفت ما به طور کامل با انتخاب فلسطین به عنوان رئیس دوره ای گروه 77 در سال دوهزار و نوزده مخالف هستیم. تنها کشورهای عضو سازمان ملل متحد باید حق صحبت و واکنش به نام گروه های دولتی در سازمان ملل متحد را داشته باشند. مجمع عمومی سازمان ملل متحد سه شنبه به اتفاق آرا قطعنامه ای را تصویب کرد که به فلسطینی ها امکان می دهد در سال 2019 ریاست گروه بزرگی از کشورهای در حال توسعه را در سازمان ملل برعهده بگیرند.
در تصویب این قطعنامه اعتراض های آمریکا و اسرائیل نادیده گرفته شد.
مصر، رئیس کنونی گروه به اصطلاح هفتاد و هفت پیش از این رای گیری به مجمع عمومی اعلام کرد به این علت که فلسطین تنها یک ناظر غیر عضو در سازمان ملل است, برای دادن "حقوق و ظرفیت لازم" به آن به منظور ریاست بر گروهی متشکل از صد و سی و پنج کشور که چین نیز شامل آن است، باید این قطعنامه تصویب شود.
طی نشست ماه گذشته مقامات 193 کشور عضو مجمع عمومی سازمان ملل، اعضای گروه هفتاد و هفت تصمیم خود را برای دادن ریاست این گروه به فلسطین رسمیت دادند. هدف از این تصمیم تقویت کردن تلاش های محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی در مسیر به رسمیت شناخته شدن فلسطین به عنوان یک کشور و عضویت کامل آن در سازمان ملل است.
جاناتان کوهن معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل سه شنبه از مجمع عمومی خواست به این قطعنامه رای منفی بدهد و تاکید کرد: "نمی توانیم از تلاش های فلسطین برای تقویت وضع و جایگاه خود خارج از مذاکرات مستقیم حمایت کنیم."
وی گفت آمریکا کشور فلسطینی و این قطعنامه اشتباه را در صورت تصویب شدن، به رسمیت نمی شناسد. و
کوهن گفت زمانی که فلسطینی ها به عنوان رئیس گروه هفتاد و هفت سخن بگویند، آمریکا به اعضای سازمان ملل یادآوری می کند که "فلسطین حتی به عنوان یک کشور عضو سازمان ملل پذیرفته نشده است."
با وجود این مجمع عمومی سازمان ملل مخالفت های آمریکا و اسرائیل را نادیده گرفت و با 146 رای موافق در برابر سه رای مخالف و پانزده رای ممتنع این قطعنامه را تصویب کرد. استرالیا تنها کشور دیگری بود که همراه با آمریکا و اسرائیل علیه این قطعنامه رای داد. اکثر کشورهای اروپای غربی از این قطعنامه حمایت کردند و بسیاری از کشورهای اروپای شرقی به آن رای ممتنع دادند.
ریاض منصور نماینده فلسطین در سازمان ملل پس از این رای گیری گفت: "فلسطینی ها از هیچ تلاشی برای اثبات ارزشمند بودن این اعتماد کوتاهی نخواهند کرد و در همکاری با همه شرکا از منافع گروه هفتاد و هفت دفاع می کنند."