صفحه نخست

  • صفحه نخست

سیاسی

  • سیاسی
  • رهبری
  • انتخابات
  • عمومی
  • دولت
  • مجلس
  • شورای نگهبان
  • سیاست خارجی
  • امنیتی و دفاعی
  • احزاب و تشکلها
  • رسانه های بیگانه
  • مناسبت ها

اقتصادی

  • اقتصادی
  • معدن و صنایع معدنی
  • صنعت
  • کشاورزی، روستا و عشایر
  • بازاروتجارت
  • بانک، بیمه و بورس
  • مسکن
  • آب و انرژی
  • گمرک، حمل و نقل
  • اقتصاد کلان

اجتماعی

  • اجتماعی
  • جامعه و شهری
  • محیط زیست
  • حقوقی و قضایی
  • تعاون و اشتغال
  • انتظامی و حوادث

علمی و فرهنگی

  • علمی و فرهنگی
  • آموزش و پرورش
  • کودک و نوجوان
  • فضای مجازی
  • کتاب و مطبوعات
  • زبان فارسی
  • آموزش عالی، دانشگاه
  • بهداشت و سلامت
  • زنان و خانواده
  • میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
  • راديو تلويزيون
  • فرهنگ و هنر
  • علم و فناوری
  • فرهنگ عمومی
  • معارف
  • حج و زیارت
  • حماسه و ایثار

استان ها

  • آذربایجان شرقی
  • آذربایجان غربی
  • اردبیل
  • البرز
  • اصفهان
  • ایلام
  • بوشهر
  • تهران
  • هرمزگان
  • چهارمحال و بختیاری
  • خراسان جنوبی
  • خراسان رضوی
  • خراسان شمالی
  • خوزستان
  • زنجان
  • سمنان
  • سیستان وبلوچستان
  • فارس
  • قزوین
  • قم
  • کردستان
  • کرمان
  • کرمانشاه
  • کهکیلویه و بویراحمد
  • گلستان
  • گیلان
  • لرستان
  • مازندران
  • مرکزی
  • همدان
  • یزد
  • کیش
  • مهاباد
  • آبادان

بین الملل

  • بین الملل

ورزشی

  • ورزشی
  • فوتبال و فوتسال
  • توپ و تور
  • کشتی و وزنه برداری
  • رزمی
  • پایه و آبی
  • جانبازان و معلولان
  • بانوان
  • ساير حوزه ها

عکس

  • عکس
  • خبری
  • مستند
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی

فیلم

  • فیلم
  • سیاسی
  • ورزشی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • اقتصادی
  • قلم دوربین
  • عمومی
  • پادکست
  • خبریکاتور
  • بدون تعارف

شهروندخبرنگار

  • شهروندخبرنگار
  • گزارش مردمی
  • پیگیری ها

رویداد

  • رویداد

صفحات داخلی

  • تماس با ما
  • درباره ما
  • پیوندها
  • جستجو
  • آرشیو
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • نقشه سایت
  • خبرنامه
  • RSS
  • شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
  • صفحه نخست
    • صفحه نخست
  • سیاسی
    • سیاسی
    • رهبری
    • انتخابات
    • عمومی
    • دولت
    • مجلس
    • شورای نگهبان
    • سیاست خارجی
    • امنیتی و دفاعی
    • احزاب و تشکلها
    • رسانه های بیگانه
    • مناسبت ها
  • اقتصادی
    • اقتصادی
    • معدن و صنایع معدنی
    • صنعت
    • کشاورزی، روستا و عشایر
    • بازاروتجارت
    • بانک، بیمه و بورس
    • مسکن
    • آب و انرژی
    • گمرک، حمل و نقل
    • اقتصاد کلان
  • اجتماعی
    • اجتماعی
    • جامعه و شهری
    • محیط زیست
    • حقوقی و قضایی
    • تعاون و اشتغال
    • انتظامی و حوادث
  • علمی و فرهنگی
    • علمی و فرهنگی
    • آموزش و پرورش
    • کودک و نوجوان
    • فضای مجازی
    • کتاب و مطبوعات
    • زبان فارسی
    • آموزش عالی، دانشگاه
    • بهداشت و سلامت
    • زنان و خانواده
    • میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
    • راديو تلويزيون
    • فرهنگ و هنر
    • علم و فناوری
    • فرهنگ عمومی
    • معارف
    • حج و زیارت
    • حماسه و ایثار
  • استان ها
    • استان ها
    • آبادان
    • آذربایجان شرقی
    • آذربایجان غربی
    • اردبیل
    • البرز
    • اصفهان
    • ایلام
    • بوشهر
    • تهران
    • چهارمحال و بختیاری
    • خراسان جنوبی
    • خراسان رضوی
    • خراسان شمالی
    • خوزستان
    • زنجان
    • سمنان
    • سیستان وبلوچستان
    • فارس
    • قزوین
    • قم
    • کردستان
    • کرمان
    • کرمانشاه
    • کهکیلویه و بویراحمد
    • کیش
    • گلستان
    • گیلان
    • لرستان
    • مازندران
    • مرکزی
    • مهاباد
    • همدان
    • هرمزگان
    • یزد
  • بین الملل
    • بین الملل
  • ورزشی
    • ورزشی
    • فوتبال و فوتسال
    • توپ و تور
    • کشتی و وزنه برداری
    • رزمی
    • پایه و آبی
    • جانبازان و معلولان
    • بانوان
    • ساير حوزه ها
  • عکس
    • عکس
    • خبری
    • مستند
    • استانها
    • بین الملل
    • ورزشی
  • فیلم
    • فیلم
    • سیاسی
    • ورزشی
    • اجتماعی
    • علمی و فرهنگی
    • اقتصادی
    • قلم دوربین
    • عمومی
    • پادکست
    • خبریکاتور
    • بدون تعارف
  • شهروندخبرنگار
    • شهروندخبرنگار
    • گزارش مردمی
    • پیگیری ها
  • رویداد
    • رویداد
کد خبر: ۲۹۲۵۸۵۷
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۶
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

فواید مصرف نوشیدنی زنجبیل لیمو

زنجبیل یک گیاه دارویی فوق العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن است که مصرف ناشتای آن فواید بسیاری دارد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ قدرت شفابخشی زنجبیل برای قرن‌ها مورد توجه فرهنگ‌های مختلف قرار بوده است. زنجبیل از ارزش غذایی بالایی برخوردار بوده و سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف مانند پتاسیم، منگنز، مس و منیزیم است.
افزودن لیمو ترش به زنجبیل می‌توانید سطح جدیدی از فواید را ارائه کند. بر همین اساس، شما می‌توانید مصرف نوشیدنی زنجبیل لیمو را مد نظر قرار دهید.
فواید سلامت نوشیدنی زنجبیل لیمو از تقویت سیستم ایمنی تا کمک به بهبود شرایط دستگاه گوارش و مبارزه با سرطان را شامل می‌شود.
در شرایطی که مصرف زنجبیل و لیمو ترش به صورت جداگانه نیز فواید جالب توجهی را برای سلامت انسان ارائه می‌کند، اما ترکیب این دو ماده غذایی هرچه بیشتر وضعیت و عملکرد سلول‌های بدن را بهبود می‌بخشد.

بهبود گوارش

پژوهشگران بر این باورند از آنجایی که زنجبیل و متابولیت‌های آن در دستگاه گوارش جمع می‌شوند، بسیاری از فواید آن بر روده متمرکز است.
زنجبیل یک محرک گوارشی است، به این معنی که موجب جریان شیره‌های گوارشی شده و روند گوارش غذا را بهبود می‌بخشد.
مطالعات نشان داده اند که زنجبیل تولید تریپسین و لیپاز پانکراسی، دو آنزیمی که به ترتیب در گوارش پروتئین و چربی نقش دارند را تحریک می‌کند.
همچنین، زنجبیل تولید شیره‌های گوارشی مانند اسید هیدروکلریک از معده و صفرا از کبد و کیسه صفرا را تحریک می‌کند و از این طریق می‌تواند به بهبود شرایط گوارش کمک کند. این شرایط، زنجبیل را به یک مکمل مطلوب پس از مصرف یک وعده غذایی نسبتا بزرگ تبدیل می‌کند.
از نظر درمان اختلالات دستگاه گوارش، زنجبیل برای افرادی که دچار نفخ یا یبوست شده اند، مفید است. مطالعه‌ای که در نشریه the Journal of the Medical Association of Thailand منتشر شد، نشان داد که زنجبیل می‌تواند به آرامش روده طی شعله‌ور شدن سندرم روده تجریک پذیر کمک کند. مطالعات دیگر به نتایجی مشابه رسیده و مشخص شد که زنجبیل به تسکین سندرم روده تحریک پذیر در بیش از ۵۳.۳ درصد شرکت کنندگان کمک کرده است.

تقویت سیستم ایمنی بدن

زنجبیل یک گیاه دارویی فوق العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن است. این تا حد زیادی با تراکم بالای آنتی اکسیدان‌ها و ترکیبات ضد التهاب موجود در این ماده غذایی مرتبط است.
التهاب مزمن استرس زیادی را به سیستم ایمنی بدن واد کرده و توانایی آن برای ارائه عملکرد درست و مبارزه با بیماری را کاهش می‌دهد.
مولکول‌های زیست‌فعال زنجبیل مانند جینجرول به مبارزه با رادیکال‌های آزاد در بدن کمک می‌کنند که این مولکول‌های مضر در ابتلا به بیماری قلبی، بیماری‌های انحطاط عصبی، سرطان و پیری نقش دارند. شما با مصرف زنجبیل به کاهش خطر این بیماری‌ها از طریق تقویت سیستم ایمنی بدن خود کمک می‌کنید.
از سوی دیگر، لیمو ترش سرشار از ویتامین C، یک آنتی اکسیدان طبیعی است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. این ماده غذایی از خواص ضد ویروس و ضد باکتری نیز سود می‌برد.

کمک به کاهش حالت تهوع

قرن هاست که زنان باردار از زنجبیل به منظور کمک به رفع حالت تهوع و استفراغ استفاده می‌کنند و علم نیز اثربخشی آن را تایید کرده است.
چندین مطالعه نشان داده اند که مصرف زنجبیل روشی موثر و بی خطر برای کمک به پیشگیری از حالت تهوع و استفراغ طی دوران بارداری است.
حتی یک مطالعه نشان داد که زنجبیل می‌تواند به اندازه دیمن هیدرینات در درمان حالت تهوع و استفراغ طی دوران بارداری موثر عمل کرده و عوارض جانبی کمتری نیز داشته است.
همچنین، زنجبیل برای مقابله با حالت تهوع مرتبط با شیمی درمانی توصیه شده است.
لیمو ترش نیز یک درمان محبوب برای بیماری صبحگاهی و حالت تهوع است، زیرا حاوی اسید‌های خنثی کننده است که ترکیبات بی کربناتی را شکل داده و به تسکین حالت تهوع کمک می‌کنند.

بهبود عملکرد کلیه

زنجبیل و لیمو ترش هر دو به بهبود عملکرد و وضعیت کلیه‌ها کمک می‌کنند.
در مطالعاتی با حضور موش‌های مبتلا به دیابت، زنجبیل به میزان قابل توجهی ظرفیت آنتی اکسیدانی در موش‌های تغذیه شده با این ماده را افزایش داد. همچنین موش‌های مبتلا به دیابت که مکمل زنجبیل دریافت کرده بودند به طور قابل توجهی کاهش در نفروپاتی، یک بیماری کلیه که به واسطه آسیب دیدن رگ‌های خونی کوچبک شکل می‌گیرد، را تجربه کردند؛ و اگر از جمله افراد مبتلا به سنگ‌های کلیه هستید، توجه داشته باشید که لیمو‌ها می‌توانند به پیشگیری از سنگ‌های کلیه کمک کنند. لیمو ترش حاوی سیترات است که به پیشگیری از انباشت کلسیم و تشکیل سنگ در کلیه کمک می‌کند.

کاهش التهاب

یکی از فواید چشمگیر نوشیدنی زنجبیل لیمو توانایی آن در کاهش التهاب مزمن در بدن است.
زنجبیل یک ضد التهاب شناخته شده است. این ماده غذایی حاوی ترکیبات ضد التهاب به نام جینجرول است که تولید اکسید نیتریک را مهار می‌کنند.
در شرایط عادی، اکسید نیتریک موجب تشکیل رادیکال‌های آزاد مضر به نام پروکسی نیتریت‌ها می‌شود که موجب التهاب و آسیب سلول‌ها و اندام‌ها می‌شوند.
جینجرول روی گیرنده‌های وانیلوئیدی که روی پایانه‌های عصبی حسی ما قرار دارند نیز اثر می‌گذارد. پژوهشگران دریافتند که زنجبیل می‌تواند به طور مستقیم بر مسیر‌های درد تاثیرگذار باشد و همچنین التهاب را تسکین دهد که خود موجب درد محسوب می‌شود.
آنتی اکسیدان‌های موجود در لیمو ترش نیز عوامل ضد التهاب قدرتمندی هستند که رادیکال‌های آزاد را شکار می‌کنند. رادیکال‌های آزاد به طور معمول واکنش التهابی را افزایش می‌دهند.

محافظت در برابر سرطان

چندین مطالعه پتانسیل ضد سرطانی زنجبیل و نقش آن در مبارزه با سرطان‌های ریه، پروستات، روده بزرگ، پستان، پوست و پانکراس را بررسی کرده اند.
بار دیگر، ترکیب زیست‌فعال جینجرول که به میزان زیاد در زنجبیل خام وجود دارد تا حدی زیادی در این زمینه نقش دارد.
جینجرول نشان داده است که آثار NF-kB و انواع مختلفی از عوامل دیگر که رشد سلول‌های سرطانی را تحریک می‌کنند، مهار می‌کند.
مطالعات دیگر نشان داده اند که زنجبیل موجب آپوپتوز (مرگ برنامه ریزی شده سلولی) در سلول‌های سرطان می‌شود.
لیمو ترش و دیگر میوه‌های خانواده مرکبات نیز توانایی بالقوه خود در کاهش خطر سرطان را نشان داده اند.
برخی مطالعات نشان داده اند افرادی که مرکبات بیشتری مصرف می‌کنند با خطر کمتر ابتلا به سرطان مواجه هستند. پژوهشگران بر این باورند که ترکیبات گیاهی خاص موجود در لیمو مانند لیمونن و نارینژنین می‌توانند آثار ضد سرطانی داشته باشند.

کمک به کاهش وزن

زنجبیل اغلب در مکمل‌های چربی سوز استفاده می‌شود، زیرا می‌تواند به تقویت متابولیسم کمک کند. پژوهش‌ها نشان داده اند که مصرف زنجبیل با مواد غذایی دیگر به افزایش اثر گرمایی آن مواد غذایی کمک می‌کند، از این رو، به کالری سوزی بیشتر منجر می‌شود.
یک متاآنالیز از مطالعاتی که فواید کاهش وزن زنجبیل را بررسی کرده بودند، نشان داد که زنجبیل از اثر چشمگیری بر وزن و چربی شکم برخوردار است.

تقویت جذب مواد مغذی

افراد بسیاری همه مواد مغذی موجود در غذا‌های مصرفی خود را جذب نمی‌کنند. در حقیقت، یک فرد عادی چیزی بین ۱۰ تا ۹۰ درصد ویتامین‌ها و مواد معدنی را از غذای مصرفی خود جذب می‌کند.
زنجبیل به بهبود عملکرد گوارش و متابولیسم غذا کمک می‌کند، از این رو، اگر با دشواری در جذب مواد مغذی مواجه هستید، زنجبیل یک افزودنی خوب به رژیم غذایی است.
ویتامین C در لیمو نیز جذب آهن از گیاهان را تقویت می‌کند، از این رو، اگر زنجبیل و لیمو ترش را با مواد غذایی گیاهی مانند چغندر ترکیب کنید، در واقع به بدن در جذب آهن بیشتر از این ماده غذایی کمک خواهید کرد.

کمک به حذف سلولیت

زنجبیل و لیمو ترش به دلیل قابلیت‌های خود در کاهش سلولیت شناخته شده هستند و به پاکسازی و تقویت سیستم لنفاوی که  سیستم اصلی مسئول تولید سلولیت در بدن است کمک می کند.
از آنجایی که سلولیت یک محصول جانبی ناشی از انسداد سیستم لنفاوی است، بهتر است با تحریک جریان لنفاوی درمان شود.
زنجبیل و لیمو گزینه‌های خوبی برای بهبود شرایط و عملکرد سیستم لنفاوی هستند. اسید‌های موجود در لیمو ترش و ویژگی‌های گرم کنندگی زنجبیل به تجزیه سموم در رگ‌های لنفاوی کمک کرده و جریان لنفاوی را بهبود می‌بخشند.

کمک به کاهش قند خون

زنجبیل به کاهش قند خون کمک می‌کند که این مورد برای افراد مبتلا به دیابت، آن‌هایی که در تلاش برای کاهش وزن خود هستند یا هر دو مفید است.
مطالعه‌ای با حضور افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ نشان داد که مصرف تنها دو گرم پودر زنجبیل در روز به کاهش سطوح قند خون به میزان ۱۲ درصد کمک کرده و HbA۱c (نشان دهنده سطح قند خون بلند مدت) را به میزان قابل توجهی بهبود بخشیده است. طی یک بازه زمانی ۱۲ هفته ای، این به کاهش ۱۰ درصدی سطوح قند خون منجر شد.
آبلیمو نیز نشان داده است که به افراد مبتلا به دیابت در کنترل علائم خود، به ویژه زمانی که با وعده‌های غذایی مصرف شود، کمک می‌کند. پژوهشگران دانشگاه پاریس ساکلی دریافتند که آبلیمو فعالیت دستگاه گوارش بدن را کند کرده و از این رو، تبدیل کربوهیدرات‌ها به قند با تاخیر صورت می‌گیرد.
مطالعه پژوهشگران دانشگاه پاریس ساکلی نشان داد که آبلیمو می‌تواند به کنترل جهش قند خون که اغلب پس از یک وعده غذایی بزرگ رخ می‌دهد، کمک می‌کند.

طرز تهیه نوشیدنی زنجبیل لیمو

آماده کردن نوشیدنی زنجبیل لیمو کار دشواری نیست. شما می‌توانید از یک دستگاه آبمیوه گیری یا مخلوط کن سرعت بالا برای تهیه این نوشیدنی استفاده کنید.
مواد لازم: یک چهارم فنجان زنجبیل خام با پوست، دو عدد لیمو ترش بدون پوست
روش تهیه:آب زنجبیل و لیمو را با استفاده از یک دستگاه آبمیوه گیری گرفته یا آن‌ها را در یک دستگاه مخلوط کن ترکیب کرده و سپس از یک صافی عبور دهید.
این نوشیدنی را بلافاصله مصرف کنید.
 
بهترین زمان برای مصرف نوشیدنی زنجبیل لیمو
در شرایطی که مصرف نوشیدنی زنجبیل لیمو در هر زمان از روز ضرری ندارد، به طور معمول مصرف آن با معده خالی عملکرد بهتری را ارائه خواهد کرد. زمانی که این نوشیدنی با معده خالی هنگام صبح مصرف شود، شیره‌های گوارشی به کار افتاده و صبحانه و دیگر وعده‌های غذایی در طول روز بهتر جذب بدن می‌شوند.
اگر نمی‌توانید این نوشیدنی را هنگام صبح مصرف کنید، همچنان می‌توانید از فواید مصرف آن در ادامه روز بهره‌مند شوید. فقط به خاطر داشته باشید که این نوشیدنی را با معده نسبتا خالی مصرف کنید.
آبمیوه‌ها و آب سبزیجات به طور معمول زمانی که معده در حال گوارش غذا‌های دیگر نیست، بهتر جذب شده و بهترین عملکرد را ارائه می‌کنند.
به عنوان مثال، اگر حدود ساعت ۱۲ یا یک بعد از ظهر ناهار می‌خورید، نوشیدنی زنجبیل لیمو را حداقل با دو تا سه ساعت فاصله یعنی ساعت سه تا چهار بعد از ظهر مصرف کنید.
 
https://www.iribnews.ir/00CH9F
خبرهای مرتبط
لیمو ترش منجمد با خاصیتی اعجاب‌انگیز
جشنواره ملی گیاهان دارویی و ویروس کرونا
عوارض قلبی ناشی از کرونا چیست؟
فواید ویتامین C برای بدن و عوارض کمبود آن
۱۲ خوراکی برای داشتن شکمی صاف
۱۶ راه پیشگیری از دیابت
گیاهان دارویی، کیمیایی شفابخش و درآمدزا
راهکار‌های مقابله با کبد چرب
چرا آنزیم‌های کبد بالا میروند؟
رونق گیاهان دارویی در زمان شیوع کرونا+فیلم
مصرف نوشیدنی زنجبیل لیمو چه فوایدی دارد؟
خشکی دهان و ارتباط آن با افزایش احتمال ابتلا به کرونا
توصیه ای برای حفاظت از ریه‌ها در هوای آلوده
مبتلایان به بیماری آنفلوآنزا چه بخورند؟
به، میوه‌ای مؤثر در رفع سرفه خشک کرونایی
تسکین سرفه های خشک بیماران کرونا
بخور نخور‌های کرونایی
چه خوراکی هایی ضد کروناست؟
توصیه‌های تغذیه‌ای برای تقویت سیستم ایمنی بدن
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
عضویت در خبرنامه
Google Plus Linkdin Facebook Soroosh Cloob Facenama Twitter
نظر شما
بازگشت به بالای صفحه
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استان ها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • پیوند ها
  • جستجو
  • آرشیو
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • خبرنامه
  • نقشه سایت
  • RSS
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به خبرگزاری صدا و سیما می باشد و استفاده غیر قانونی از آن پیگرد قانونی دارد
طراحی و تولید: "ایران سامانه"