رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی: برخی مواد غذایی سنتی مانند شیر، لبنیات، بستنی و شیرینی باید با ملاحظات فراوان مصرف شود تا امکان انتقال بیماری کرونا به حداقل برسد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر سیدامیرمحمد مرتضویان در حاشیه نشست خبری تازههای غذا، تغذیه و کرونا در جمع خبرنگاران افزود: با احتمال بسیار زیاد غذا خودش نمیتواند خاستگاه انتقال کرونا باشد، اما اینکه غذا در اثر آلودگی ثانویه حامل ویروس کرونا باشد، بسیار محتمل است.
وی گفت: ما این موضوع را بخصوص در غذاهای سنتی که با دخالت دست و انسان صورت میگیرد زیاد میبینیم و فرد آلوده از طریق سرفه، عطسه و آلودگی میتواند موجب آلودگی غذا شود که در غذاهای صنعتی این نگرانیها را نداریم.
سرپرست دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه شهید بهشتی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ویروس کرونا چه مدت روی غذا زنده میماند؟ افزود: بر اساس تحقیقی که برای اولین بار در جهان در دانشگاه شهید بهشتی انجام شده است به این نتیجه رسیده ایم که وقتی کرونا در مواد غذایی تزریق میشود تا مدت بسیار طولانی باقی میماند و مثلا درباره بستنی تا دمای منفی ۸۰ هم تا سه ماه این ویروس میماند و شاید تعداد آن افت کند، اما در حدی هست که ایجاد بیماری کند.
دکتر مرتضویان گفت: در دوغ که اسیدیته بالایی دارد اثبات شد که تا دو ماه ویروس میماند و قابلیت بیماری زایی را دارد و در انواع مواد غذایی بخصوص غذاهای پرچرب حتی اگر پاستوریزه هم باشند این ویروس دوام دارد مگر اینکه دما تا ۸۰ درجه و حداقل یک دقیقه باشد.
وی افزود: اگر افراد غذاهای فست فود مصرف میکنند قبل از خوردن حتما در مایکروفر یا فر قرار دهند و درباره شیر سنتی نیز حداقل باید ۸۰ درجه و به مدت یک دقیقه گرم شود.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور افزود: ما مصرف بستنی سنتی را توصیه نمیکنیم چرا که راهی برای از بین بردن ویروس کرونا در آن نداریم و توصیه ما این است که بیشتر غذاها و فرآوردههای صنعتی مصرف شود.
دکتر مرتضویان گفت: در خصوص نان هم به دلیل آلودگیهای پس از پخت نان که میتواند از طریق نانوایان یا رعایت نکردن بهداشت منتقل شود توصیه میکنیم که حتما نان قبل از مصرف در مایکروفر گرم شود.