در مراسمی باحضور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از ۲۰ محصول تولید شده در شرکتهای دانش بنیان استان مرکزی رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اراک؛ مدیر کل دفتر سیاستگذاری وزارت علوم تحقیقات و فناوری در آئین رونمایی از محصولات فناور و دانشبنیان شهرکهای مستقر در پارک و علم فناوری استان مرکزی در اراک گفت: ۴۹ شرکت فناور در کشور فعال است و گردش مالی آنها ۱۸هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
بهنام طالبی افزود: در شرکتهای فناور باید سه اصل توسعه و رشد، توسعه به لحاظ زیرساختی و همچنین هم افزایی شرکتها باید مدنظر قرار گیرد.
او تاکید کرد: معاونت نوآوری و فناوری برای نخستین بار در وزارت علو و تحقیقات و فناوری ایجاد شده و اگر نتوان در آینده زیرساختهای کسب درآمد از محصولات دانش بنیان را فراهم کرد مسئولیت خود را به درستی ایفا تکرده و امید است با تشکیلات معاونت جدید بتوان گامهای موثری در راستای توسعه شرکتهای فناور برداشت.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری وزارت علوم تحقیقات و فناوری اظهار داشت: در ۴۹ شرکت فناور فعال کشور، ۱۰ هزار واحد فناور مستقر است و ۶۵ هزار نفر نیز در این واحدها فعالیت دارند.
استاندار مرکزی هم گفت: کشور با چالشها و مشکلاتی دست به گریبان است که علاج این مشکلات دستیابی به اهداف و راهبردهای اقتصاد مقاومتی است.
فرزاد مخلصالائمه افزود: اقتصاد مقاومتی ۲ رکن دارد که اقتصاد مردمی و اقتصاد دانشبنیان است و باید در تحقق این ارکان تلاش مضاعف داشت.
او بیان کرد: تکیه بر رشد، شکوفایی در عین فشار و عبور از تحریم با باروری ظرفیتهای داخلی از موضوعات مهم برای شکوفایی اقتصادی است.
استاندار مرکزی ادامه داد: نفت عامل اقتصاد تک محصولی و یک معضل برای رشد اقتصاد کشور در نیم قرن اخیر بوده است و اگر بخواهیم به سمت اقتصاد بدون نفت حرکت کنیم باید به بحث شرکتهای دانشبنیان توجه جدی شود.
مخلصالائمه عنوان کرد: تا زمانیکه شرکتهای دانشبنیان بهصورت گسترده در جایجای کشور فراگیر نشوند، نمیتوان مدعی باروری قتصاد مقاومتی بود.
استاندار مرکزی افزود: بخش تعاون تجلی اقتصاد مردمی است که سهم اندکی در اقتصاد کشور دارد و باید آگاهانه رشد کرده و مدنظر باشد.
مخلص الائمه اظهار داشت: ۷۷ درصد اقتصاد کشور در شرایط عادی متکی به نفت است و اقتصاد نفتی پدیده دیوان سالاری منفی، مفرط و بیمار را در نیم قرن اخیر رقم زده است و اقتصاد متکی به نفت توانایی حمایت از بدنه خود و بازآرایی خود را ندارد.
او گفت: طرحی در استان مرکزی در راستای تحول نظام بنیادین کشور تحت عنوان تبنا در حال تهیه است.
استاندار مرکزی افزود: این آمادگی در استانداری وجود دارد و همه دستگاههای اجرایی هم باید بروکراسی را به نفع شرکتهای دانش بنیان بشکنند.
مخلصالائمه یادآور شد: روند فروش نفت در کشور خوب است اما، نباید به اقتصاد عمیق نفتی برگردیم و تمام پژوهشکدههای استان از روزهای گذشته به عضویت در کمیسیونها دعوت شدهاند.
او ادامه داد: بحث زمین، راه، گاز و سایر نیازهای پارک علم و فناوری استان مرکزی با جدیت دنبال میشود چراکه به آینده اقتصاد دانشبنیان کشور امیدهای زیادی است و در این راستا ظرفیت و پتانسیلهای خوبی در استان مرکزی وجود دارد.
استاندار مرکزی تصریح کرد: وجود ۶۱ دانشگاه، بیش از ۲۳۰ رشته دانشگاهی و ۶۰ هزار دانشجو، پتانسیل خوب و موجود در استان مرکزی است.
مخلصالائمه اضافه کرد: اگر شرکتهای دانشبنیان در فروش محصولات خود موانعی دارند حمایتهای لازم از آنها صورت میگیرد و اگر محصولاتشان شناخته شده نیست، آمادگی برای انجام بازاریابی این محصولات نیز وجود دارد.
او تاکید کرد: استان مرکزی باید و به سرعت به یکی از قطبهای مهم علم و فناوری کشور تبدیل شود.
رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی هم در این آئین گفت: پارک علم و فناوری استان مرکزی از سال ۸۲ فعالیت خود را آغاز کرد و سایت اصلی پارک نیز در سال ۹۷ در استان راهاندازی شده است.
محمد رفیعی افزود: شرکتهای فناور نوپا و رشد یافته در پارک مستقر هستند و این واحدهای فناور در تمام حوزهها و حیطهها فعالیت دارند.
او با بیان اینکه اکنون ۱۰۰ واحد در این مرکز فعال هستند، گفت: سال ۸۹ نخستین دفتر مرکز رشد پارک در دانشگاه اراک ایجاد شد و همچنین دومین دفتر مرکز رشد پارک سال ۹۶ در دانشگاه صنعتی راهاندازی شد.
رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی اظهار داشت: سال ۹۸ مرکز رشد تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی و همچنین مرکز توسعه نوآوری و فناوری در خود پارک ایجاد شد.
رفیعی بیان کرد: پارسال مرکز رشد واحدهای فناوری شهرستان محلات با مشارکت دانشگاه پیام نور و همچنین دفتر مرکز رشد در دانشگاه فنی و حرفهای و شرکت شهرکهای صنعتی فعال شد.
او تصریح کرد: شمار واحدهای فناور پذیرفته شده استان مرکزی پارسال ۴۵ واحد بود که امسال به ۹۵ واحد افزایش یافته است.
اکنون ۲۳۰ شرکت دانش بنیان، باحمایت پارک علم و فن آوری در استان فعالیت میکنند و از ابتدای امسال چهار میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان برای حمایت از این شرکتها هزینه شده است.