قانون حمایت از خانواده و جوانان ابلاغ شده است و در ماده ۸ آن صندوقهای رفاه دانشجویی و مراکز حوزه علمیه مکلف هستند پس از اجرای این قانون، برای دانشجویان متاهل تمهیدات خوبی داشته باشند.
در این قانون برای دانشجویان و طلاب متاهل فاقد مسکن تصمیمگیری شده است که ودیعه مسکن این افراد بر اساس شهرهای بزرگ و کوچک به گونهای پرداخت شود تا بخشی از مشکل مسکن آنان حل شود و دیگر برای زندگی دانشجویی خود نیازی به خوابگاه نداشته باشند و در واحد مسکونی اجارهای زندگی متاهلی خود را بگذرانند.
طبق ماده هشت این قانون، صندوقهای رفاه دانشجویی و مراکز مدیریت حوزههای علمیه مکلف هستند پس از لازمالاجرا شدن این قانون، برای دانشجویان و طلاب متاهل فاقد مسکن نسبت به پرداخت ودیعه مسکن (قرضالحسنه ضمن اجاره)، مشروط به ارایه اجارهنامه دارای شناسنامه رهگیری از مشاوران املاک به نحوی اقدام کنند که هر ساله حداقل ۵۰ درصد متوسط قیمت ودیعه اجاره مسکن (۷۰) متری در شهرهای بیش از ۵۰۰ هزار نفر جمعیت و مسکن یکصد متری در سایر شهرهای محل تحصیل پوشش داده شود.
به همین منظور مسعود گنجی رییس صندوق رفاه دانشجویان درباره تصمیمات مربوط به این موضوع در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: قانون حمایت از خانواده و جوانان به عنوان مصوبه سال ۱۴۰۰ در ۱۹ آبان امسال ابلاغ شده است و در ماده هشت آن صندوقهای رفاه دانشجویی و مراکز حوزه علمیه مکلف هستند پس از اجرای این قانون، برای دانشجویان متاهل تمهیدات خوبی داشته باشند.
وی تصریح کرد: در شهرهای بزرگ بالای ۵۰۰ هزار نفر جمعیت باید ۵۰ درصد ودیعه مسکن ۷۰ متری دانشجویان متاهل پرداخت میشود و در شهرهای کمتر از ۵۰۰ هزار نفر ۵۰ درصد مسکن ۱۰۰ متری توسط صندوق رفاه دانشجویان داده خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: برای حمایت از این قانون ۱۲ هزار میلیارد تومان دولت تقاضای بودجه کرده است که امیدواریم مجلس شورای اسلامی آن را تصویب کند به همین منظور صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم تقاضا دارد مبلغی را در اختیار صندوق قرار دهد تا سال آینده آن را در اختیار دانشجویان متاهل قرار دهیم و انقلابی در زندگی متاهلان رخ دهد.
آقای گنجی ادامه داد: تقاضا شده است نیمی از این مبلغ در اختیار ما باشد تا بتوانیم هزینه ودیعه مسکن دانشجویان متاهل را پرداخت کنیم که امیدواریم رقم خوبی در اختیار این صندوق قرار دهند.
رییس صندوق رفاه دانشجویان تاکید کرد: اگر این کار صورت گیرد و مبلغی بالاتر از نیمی از این مبلغ در اختیار صندوق رفاه دانشجویان قرار گیرد، چون موضوع عاقلانهای است دانشجویان متاهل دیگر دنبال خوابگاههای متاهلی نمیروند و به همراه همسر خود در خانههای اجارهای زندگی خود را ادامه میدهند و در کنار آن دوران دانشجویی خود را میگذرانند.
وی تصریح کرد: از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست داریم، چون مسایل و مشکلات را خوب میدانند، به صورت واقعی این موضوع را برآورد کنند تا صندوق رفاه دانشجویان شرمنده دانشجویان نشود. امیدواریم تلاش شود با کار کارشناسی مبلغی را که باید، اختصاص داده شود تا خدمتگذار خوبی برای دانشجویان باشیم.
گنجی تصریح کرد: تقویت وام دانشجویان تحت حمایت کمیته امداد و بهزیستی نیز از دیگر درخواستهای صندوق رفاه دانشجویان به نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی است که به همین دلیل همه باید این دانشجویان را یاری کنیم.
رییس صندوق رفاه دانشجویان ادامه داد: همچنین، چون تعدادی از این دانشجویان شهریه پرداز دانشگاهها و موسسات عالی آموزش هستند پیشنهاد به مجلس شورای اسلامی داده ایم که برای این موضوع هم تصمیم گیری شود. در واقع صندوق رفاه این موارد را به مجلس ارسال کرده است تا دست دانشجویان را بگیرند.