محبان اهل بیت (ع) در شهر لکنهو هند با راه اندازی مرکز درمانی امام رضا (ع) در این شهر روزانه به صدها بیمار از پیروان ادیان مختلف خدمات رایگان ارائه میدهند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ از دهلی نو، شیعیان شهر لکنهو هند از حدود ۲۰۰ سال پیش بارگاهی شبیه حرم امام رضا (ع) ساختند و همه ساکنان از هندو تا مسیحی از مهربانی صاحبش بهرهها برده اند.
در شهر حدود چهار میلیون نفری لکنهو که مرکز ایالت اوتارپرادش است یک میلیون و دویست و پنجاه هزار نفر شیعه ساکن هستند.
از آنجا که مردم توان و امکان حضور در ایران و زیارت امام رضا علیه السلام را نداشتند و عطش مسلمانان بویژه شیعیان به زیارت زیاد بود بنایی شبیه حرم امام هشتم در شهر ساختند تا ملجایی برای همه بی پناهان و ضامنی برای بی کسان باشد.
این حرم در عمارت عظیم الله خان شهر لکنهو قرار دارد و معروف به کربلا است. کربلا به دست عظیم الله خان ساخته شد. او خطاط و حکاک مخصوص محمدعلی شاه یکی از شاهان سلسله اوده بود.
این بنا به علت بی توجهی و آسیبهای مختلف در حال نابودی بود. از سال ۱۹۹۶ میلادی به همت شیعیان بنیاد امام رضا علیه السلام تاسیس شد. بنیاد مسئولیت تمام مخارج نوسازی آن را برعهده گرفت. ساختمان حرم تعمیر شد.
علاوه بر برنامههای مذهبی، خدمات متنوعی از جمله درمانی، آموزشی، رفاهی و ... ارائه میشود.
در صحن حرم درمانگاهی وجود دارد که روزانه بیماران در آن به صورت رایگان مداوا میشوند.
در طول سال حدود پنج هزار بیمار از خدمات این درمانگاه بهرهمند میشوند.
هزینه تحصیل فرزندان افراد فقیر و مستمند تا دانشگاه از سوی این بنیاد تامین میشود. همچنین خوراک و پوشاک خانوادههای نیازمند و ایتام شهر نیز تامین میشود.
تمام مخارج مربوط به خدمات و فعالیتهای یادشده را بنیاد امام رضا علیه السلام و شرکت تولیدی محصولات طبیعی آما متعلق به حرم پرداخت میکنند.
چند سالی است که به همت شیعیان شهر یک شرکت تولیدی گیاهی و دارویی راه اندازی شده است و محصولاتش به ۴۷کشور جهان صادر میشود۰
سود این محصولات صرف زندگی نیازمندان میشود.