ناشنوایان یا کم شنوایان، پس از تایید در کمیسیون پزشکی بهداری فراجا می توانند گواهینامه پایه ۳ دریافت کنند.
سرهنگ پیوست با بیان اینکه بر اساس قوانین و مقررات، افراد ناشنوا و کم شنوا میتوانند درخواست گواهینامه بدهند افزود: امکان آزمون و صدور گواهینامه برای ناشنوایان و کم شنوایان در استان کهگیلویه و بویراحمد فراهم است.
وی ادامه داد: کم شنوایان و ناشنوایان فقط میتوانند برای دریافت گواهینامه سواریهای شخصی اقدام کرده و با رعایت نکات و یادگیری موارد مربوطه گواهینامه پایه ۳ (رانندگی با سواری شخصی) دریافت کنند.
کارشناس ارشد حوزه ترافیک با اشاره به اینکه دریافت گواهینامه پایه ۲، یک و موتورسیکلت برای آنها میسر نیست گفت: افرادی که گواهینامه پایه ۳ دارند نمیتوانند راننده خودروهای حمل و نقل عمومی مثل تاکسی ها باشند و این موضوع اصلا برای رانندگان ناشنوا و کم شنوا امکانپذیر نیست.
پیوست بیان کرد: در قسمت عقب خودرو افراد ناشنوا باید آرم مشخصی چسبانده شود که بیانگر ناشنوا یا کم شنوا بودن فرد است؛ از این طریق سایر رانندگان از ناشنوا یا کم شنوا بودن فرد آگاه شده و ملاحظات لازم را در نظر می گیرند.
وی اضافه کرد: سایر رانندگان حتما باید شرایط رانندگان ناشنوا را در نظر بگیرند و برای سبقت گرفتن از آنان از "چراغ" استفاده کنند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان افزود: رانندگان ناشنوا و کم شنوا چه در صبح و چه در شب با دیدن علامت چراغ سایر رانندگان متوجه میشوند، خودرو دیگری قصد مطلع کردن آنها از شرایط را دارد.
به گفته وی، رانندگان ناشنوا حتما باید آرم مخصوص را روی شیشه عقب خودرو خود نصب کنند.
وی با بیان اینکه متاسفانه برخی به علامت ویژه افراد ناشنوا که روی شیشه عقب خودرو ها نصب میشود توجهی نمیکنند گفت: مردم باید به این دسته از علائم توجه خاصی داشته باشند و از این طریق درک درستی از شرایط فرد راننده به دست آورند.
متاسفانه گاهی که یک راننده ناشنوا به بوق های ممتد راننده دیگر واکنشی نشان نمیدهد، این تصور ایجاد میشود که فرد قصد بی توجهی دارد.