مصرف پفک تحت هر شرایطی برای کودکان زیر دو سال ممنوع است و برای کودکان در سنین بالاتر هم باید با محدودیت همراه باشد.
عباسی، با بیان اینکه امروزه تنقلات به جزئی تفکیک ناپذیر از تغذیه تمام افراد و بخصوص کودکان تبدیل شده، افزود: آنچه مهم است اینکه در این شرایط بتوانیم تنقلات سالم را جایگزین تنقلات ناسالم کنیم.
او از انواع آجیل و مغزها به عنوان تنقلات سالم یاد کرد و افزود: انجیر خشک و کشمکش هم خوراکیهای دیگری هستند که میتوانند به عنوان تنقلات سالم شناخته شوند.
این کارشناس تغذیه با اشاره به مصرف بالای تنقلات ناسالمی مثل چیپس و پفک و کیک و کلوچه، گفت: در حال حاضر این نوع تنقلات به نوعی در جامعه جا افتاده و بسیاری کودکان با مشاهده پفک و چیپس در قفسه مغازه، مصرانه خواستار خرید و مصرف آن هستند.
عباسی خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی نمیتوان مصرف این نوع تنقلات را به طور کامل برای کودکان حذف کرد، چرا که آنها در هر صورت با مشاهده این تنقلات خواستار مصرف آن هستند، بنابراین بهترین راهکار محدودیت مصرف است.
او عنوان کرد: مصرف هفتگی یا ۱۰ روز یکبار یک بسته پفک شاید بتواند محدودیت مناسبی برای کودکان باشد.
این کارشناس تغذیه در ادامه در تشریح مضرات پفک و چرایی ناسالم بودن این خوراکی، گفت: اولین مشکل پفک کالری بالای آن است، بطوری که ۱۰۰ گرم آن حدود ۵۰۰ کالری انرژی دارد که کالری بسیار بالایی محسوب میشود.
عباسی یادآور شد: با توجه به این کالری بالا قطعا مصرف آن افزایش وزن و چاقی را برای کودکان به دنبال داشته و جلوی اشتهای آنها برای صرف وعدههای اصلی غذا را میگیرد.
به گفته عباسی تأثیر پفک بگونهای است که کودکان چاق را چاقتر کرده و کودکان لاغر را لاغرتر میکند، به اینصورت که با توجه به کالری بالا موجب افزایش وزن هرچه بیشتر کودکان چاق شده و با کاهش اشتهای کودکان لاغر آنها را به سمت سوءتغذیه و لاغری هرچه بیشتر سوق میدهد.
این کارشناس تغذیه گفت: البته مضرات پفک فقط به کالری بالا و بیاشتها کردن کودکان محدود نمیشود و چربی و کربوهیدرات ناسالم موجود در آن است که برای کودکان مضر است.
عباسی افزود: به دلیل وجود مواد افزودنی و نگهدارنده در پفک هم این امکان هست که بچهها دچار حساسیت شوند و از طرفی مصرف این خوراکی میتواند ذائقه کودکان را به سمت شوری پیش ببرد.