یک شرکت پیشران ژاپنی اولین فناوری آزمایشی رانشگر مبتنی بر آب خود را اوایل ماه جاری در یک ماموریت اشتراکی با موشک فالکون ۹ شرکت اسپیسایکس به فضا پرتاب کرد.
اولین ماهواره پروژه «Star Sphere» سونی در روز ششم ژانویه به همراه ۱۱۳ ماهواره دیگر به عنوان بخشی از ماموریت اشتراکی «Transporter ۶» اسپیسایکس به فضا پرتاب شد. این تاسواره با نام «Star Sphere-۱» دارای یک دوربین فول فریم بوده و مجهز به سیستم پیشران بخار آب شرکت «Pale Blue» است و امکان نمایش این فناوری برای اولین بار در فضا را فراهم کرده است. انتظار میرود این نمایش ظرف چند روز آینده انجام شود.
براساس بیانیه مطبوعاتی شرکت «Pale Blue»، پیشران کوچک آن با مانورهای اصلاح مدار دورهای کوچک، عمر این ماهواره کوچک را ۲.۵ سال افزایش میدهد. این شرکت توضیح میدهد که پیشران بخار آب راهحلی سازگار با محیط زیست در شرایطی است که تقاضا برای تاسوارهها رو به افزایش است.
بنا بر اعلام وبگاه اینترستینگ اینجینییرینگ، پیشران بخار آب تنها روشی نیست که نویدبخش توسعه ناوبری پایدار و مقرون به صرفه برای تاسوارههاست.
ماموریت «Light Sail ۲» نشان داد که پرواز با نور نیز امکانپذیر است. این تاسواره از یک بادبان ۳۲ متر مربعی استفاده کرد تا در مدار ۳.۲ کیلومتر بالا برود. اساساً، تمام چیزی که یک تاسواره نوری به آن نیاز دارد تا خود را برای مدتی طولانی در مدار نگه دارد، یک بادبان است که تنها از نیروی فوتونهای نور خورشید استفاده میکند.
در سال ۲۰۱۹، انجمن سیارهای یک نمونه از بادبان خورشیدی به نام «Light Sail ۲» را به فضا پرتاب کرد.
اگرچه «LightSail ۲» سرانجام سال گذشته در جو زمین سوخت، اما نمایش پیشران نوری آن دادههایی برای ماموریتهای آینده ناسا فراهم کرد. اگر سیستم پیشران آبی «Pale Blue» به همان اندازه که این شرکت ادعا میکند موثر باشد، ماموریت «Star Sphere-۱» سونی میتواند میراثی مشابه «LightSail» داشته باشد.
تصاویر ثبت شده توسط «LightSail ۲» را میتوانید در فیلم زیر مشاهده کنید.