آغاز یک وعده غذایی در ماه مبارک رمضان با یک سوپ سبک و گرم میتواند دستگاه گوارش را برای خوردن غذای اصلی آماده کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، سوپ سفید یا سوپ شیر، از خوشمزهترین و پرطرفدارترین سوپها است و به دلیل استفاده از شیر، خامه، هویج، ذرت، جو و... ارزش غذایی زیادی دارد.
وافرترین مادهای که در سوپ شیر یافت میشود، شیر است، کلسیم که نقش اساسی در شکل گیری و استحکام استخوانها و سلامت دندانها دارد، از مهمترین ترکیبات موجود در شیر است.
فسفر که برای بسیاری از واکنشهای شیمیایی بدن و فعال کردن آنزیمها لازم است و در رشد و ترمیم بافتی دخالت دارد، در میان املاح موجود در شیر حضور داشته و به غیر از آن، سدیم و پتاسیم که در تنظیم اسیدی و بازی بودن سلولهای بدن نقش ایفا میکنند، با خوردن شیر دریافت میشوند.
برای تهیه سوپ شیر، باید ۲ عدد هویج، یک لیوان جو، نصف لیوان ذرت، ۲ قاشق غذاخوری آرد، ۲۰۰ گرم مرغ، ۳ قاشق غذاخوری آبلیمو، یک عدد پیاز بزرگ، ۳ لیوان شیر، یک عدد فلفل دلمهای کوچک، نمک، فلفل و خامه به مقدار کافی و همچنین مقداری جعفری خرد شده و درصورت تمایل قارچ نیاز است.
جو را از یکساعت قبل در مقداری آب سرد بخسانید، هویج را خرد کنید و با ذرت کنار بگذارید، سپس پیاز و فلفل دلمهای را خرد کرده و همراه با مرغ و ۴ لیوان آب داخل قابلمه بریزید و با حرارت ملایم بپزید و پس از یک ساعت جو، ذرت و هویج را به آن اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم و در قابلمه دربسته بپزد.
یک قاشق غذاخوری آرد را در یک لیوان شیر سرد حل کرده و داخل سوپ بریزید و مخلوط کنید، سپس باقیمانده شیر را کم کم در سوپ بریزید.
پس از اضافه کردن شیر و تا آخرین مرحله پخت در ظرف را باز بگذارید و کمی حرارت را بیشتر کنید و هرچند دقیقه یکبار سوپ را هم بزنید، اغلب یکساعت بعد از اضافه کردن شیر، سوپ آماده مصرف است، از یکساعت به بعد هرچه سوپ بیشتر روی حرارت باشد غلیظتر میشود که این بستگی به خودتان دارد.
چند دقیقه قبل از سرو آبلیمو و فلفل را به سوپ اضافه کنید و هم بزنید و نمک آن را تست کنید، سوپ را در ظرف مورد نظر بریزید و روی آن را با جعفری خرد شده و مقداری خامه تزئین کنید.
سوپ شیر غذایی مقوی، ملین و مفید برای نقرس است و پیش غذایی مناسب برای افطار کردن در ماه مبارک رمضان محسوب میشود.