سرطان (Cancer)، نوعی بیماری است که در آن برخی از سلولهای بدن به طور غیرقابل کنترلی رشد میکنند و به سایر قسمتهای بدن نیز گسترش مییابد.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما سرطان نوعی بیماری است که از تکثیر بی رویه سلولهای بدن ایجاد می شود و روشهای درمان آن مشکل و طولانی است. تشخیص زودرس باعث افزایش نتایج درمان و کاهش هزینه ها می شود اما همانطور که همه می دانیم پیشگیری برتر از درمان است و با رعایت نکاتی می توان به آن مبتلا نشد.
توصیه های تغذیه ای
۲. مصرف مقدار زیادی از غذاهای با فیبر بالا، مانند نان های سبوس دار، غلات و حبوبات
۳. با افزایش فیبر در رژیم غذایی، مقدار مایعات بایستی به دست کم ۸ لیوان در روز افزایش یابد.
۴. ارجحیت مصرف حبوبات و غلات کامل به غلات فرآوری شده (تصفیه شده) و قندهای ساده
۵. محدود کردن مصرف گوشت قرمز به ویژه گوشت فرآوری شده و چرب
۶. مصرف روغن جامد و سس های چرب ممنوع است.
۷. بهترین روغن مصرفی زیتون و کانولا است.
۹. فعالیت بدنی متوسط تا شدید (دست کم ۳۰ دقیقه در پنج روز از هفته)
۱۰. نگهداری مواد غذایی در یخچال در دمای زیر ۴ درجه سانتیگراد
۱۱. از مصرف کنسروها تا جایی که می توانیم دوری کنیم و در صورت اجبار از قوطی های آسیب دیده، ورم کرده، زنگ زده یا تو رفته( به صورت عمیق ) پرهیز کنیم و اطمینان حاصل کنیم که غذاهای بسته بندی شده به نحو مناسبی درزگیری شده است.
۱۲. از مصرف تخم مرغ های شکسته یا نگهداری شده در خارج از یخچال خودداری کنیم.
منبع: بهداشت نیوز