ضرورت انتشار آماری از میزان تحقق شعار سال
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: چرا هر ساله آماری از تحقق شعار سال منتشر نمیشود تا مسئولان و وزارتخانههای مربوطه در خصوص ضعف عملکرد خود به ملت پاسخگو باشند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، ذبیح الله اعظمی ساردوئی ضمن تبریک نوروز باستانی به تمام ایرانیان نامگذاری امسال را به سال جهش تولید با مشارکت مردمی را فرصتی برای حضور جامعه در اقتصاد دانست و گفت: در چند سال اخیر شاهد هستیم معظم له کلمه تولید و اقتصاد را به کرات در پیامهای نوروزی آورده و مسئولان را به علمیاتی شدن شعارهای نوروزی سفارش کردهاند.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه در ۴۵ سال گذشته هر جا نامی از مردم بوده آن امور به بهترین شکل ممکن به سرانجام رسیده است، افزود: در هشت سال دفاع مقدس مردم بودند که کشور را از همه جهات اداره نموده و زمینه پیروزی رزمندگان را فراهم کردند؛ مشارکت مردم در اقتصاد کشور باید در عمل خود را نشان دهد.
وی با بیان اینکه رهبر انقلاب بسیار هوشمندانه اقدام به نامگذاری هر سال میکنند و امسال هم همچون سالهای گذشته این نامگذاری با تدبیر حکیمانه انجام شده، اظهار کرد: تاکنون هیچ موسسه، نهاد دولتی و خصوصی برای تحقق و اجرایی شدن شعارهای سال گزارشی ارائه نداده است، هر ساله با آغاز سال نو شاهد بیلبوردهای بزرگ و رنگارنگ مزین شده بنام شعار سال هستیم و برای تداوم این نامگذاری در طول سال بر روی سربرگ ادارات خودنمایی میکند.
اعظمی با اشاره به ارزیابی تحقق برنامههای پنج ساله توسعه مختلف، یادآورشد: طی این ۷ برنامه درصدهای مختلفی از ۱۰ الی ۱۵ درصد به مرحله عملیاتی شدن رسیده است که این ارقام با توجه به ظرفیتهای کشور باید بالای ۵۰ درصد به مرحله اجرایی شدن میرسید.
عضو مجمع نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مسئولان اجرایی باید درصد اجرایی شدن میزان شعار سالهای گذشته را اعلام کنند، اظهار کرد: چرا هر ساله آماری از تحقق شعار سال منتشر نمیشود تا مسئولان و وزارتخانههای مربوطه در خصوص ضعف عملکرد خود به ملت ایران پاسخگو باشند.
وی با تاکید بر اینکه در سال جهش تولید و مهار تورم دولت اذعان به رشد ۵درصدی اقتصاد داشت، گفت: اگر چنین آمار اعلامی از سوی دولت درست است پس چرا ۵ درصد رشد اقتصادی را در سفرههای مردم مشاهد نمیکنیم، واقعیت اینجاست مردم امروز با آمار و ارقام وضعیت معیشتی خود را میسنجند، پذیرش این آمار بدون بهبود وضعیت مردم ممکن نخواهد بود.
اعظمی با بیان اینکه تنش زدایی در روابط بین سایر کشورها میتواند به توسعه تولیدات داخل ختم شود، اظهار کرد: در دیپلماسی سیاسی و بین المللی هیچ دوستی و دشمنی دائمی نخواهد بود بر همین اساس در سایه تقویت روابط باید مشارکت مردمی در اقتصاد را فراتر از مرزهای کشور گسترش دهیم، امیدواریم حضور مردم در اقتصاد دولتی مسیری برای دور زدن تحریمها باشد.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس در تنقیح قوانین در تحقق شعار سال نقش اساسی خواهد داشت، اظهار کرد: بسیاری از قوانین تصویب شده در مجلس برای مشارکت عموم در اقتصاد تصویب شد، اما چرایی اجرا نشدن یا درصد عملیاتی شدن آن باید توسط دولت مشخص شود.
وی با بیان اینکه مجلس از بعد نظارتی باید به مسئله اجرای قوانین که در عملیاتی شدن شعارهای سالانه نقش دارند ورود داشته باشد، تصریح کرد: قوانین تصویب شده باید از طرف دولت اجرایی شود تا تحقق شعار سال و مشارکت مردم در اقتصاد نمایان گردد، انتظار میرود دولت گزارشی از اجرایی شدن شعار سال گذشته به مجلس ارائه دهد و در سال جاری هر چهار ماه یکبار گزارشی در خصوص رشد تولید با مشارکت مردم در اقتصاد توسط وزارتخانه مربوطه ارائه شود.