معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور، از ایجاد سکوی جامع خدمات حمایتی و سامانه فراخوانهای معاونت علمی برای اطلاعرسانی مناسب و دسترسی بهتر دانشبنیانها به انواع تسهیلات و حمایتها خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور با تاکید بر تلاش معاونت برای ایجاد زمینههای لازم و حمایت از شرکتهای دانشبنیان برای حضور در عرصه رقابت بازار و تکمیل زنجیره ارزش صنایع از ایجاد سکوی جامع خدمات حمایتی و سامانه فراخوانهای معاونت علمی برای اطلاعرسانی مناسب و دسترسی بهتر دانشبنیانها به انواع تسهیلات و حمایتها خبر داد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور، امروز با حضور در «پردیس فناوری و نوآوری شهید طهرانی مقدم» از شتابدهندهها، شرکتهای دانشبنیان، هستههای فناور و نوآور مستقر در این مرکز بازدید کرد.
وی طی سخنانی در حاشیه این بازدید با اشاره به حمایت معاونت علمی از رقابتپذیر شدن و ورود محصولات دانشبنیان به بازارهای هدف، افزود: معاونت علمی به طور کامل از رقابت پذیر شدن شرکتهای دانش بنیان با رویکرد موفقیت در عرصه بازار و تکمیل زنجیره ارزش صنایع حمایت میکند و در این راه از تمامی ابزارها، دسترسیها و منابع ضمن به کارگیری ظرفیتهای قانونی بهره میبرد.
معاون علمی رئیس جمهور اضافه کرد: معتقدم اکثر شرکتهایی که به معنای واقعی دانش بنیان هستند و کار دانشی میکنند، در صف دریافت حمایت و تسهیلات نیستند چرا که یا درگیر کار نوآورانه و فناورانه خود هستند و یا از این حمایتها، چندان اطلاعی ندارند؛ در فضای نخبگانی نیز شرایط همین گونه است و نخبگان واقعی، به دنبال کسب امتیاز و حمایت نبوده و نیستند؛ بنابراین برای شناخت شرکت دانشبنیان واقعی و نخبه کارآمد، رویکرد فعالانه را پیش گرفتهایم.
وی، یکی از ابزارهای حمایتی و تسهیلکننده کار نوآورانه را ابزارهای متنوع و پرکاربرد پیشبینی شده در قانون جهش تولید دانشبنیان دانست و افزود: این قانون از ابزارهای بسیار خوبی برخوردار است که استفاده بهینه مجموعههای دانش بنیان از این ابزارها و سازوکارهای حمایتی، شناخت کافی از ظرفیتهای این قانون مترقی را میطلبد.
وی گفت: به همه شرکتهای دانشبنیان توصیه میکنم دستکم یکبار این قانون را مرور کنند.ابزارهای قانون یادشده برای تقویت شرکتهای دانشبنیان در عرصه رقابت، بسیار کارآمد هستند و برای گشایش و رقابتیتر ساختن فضای بازار، ابزارهای خوبی در اختیار دارند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور بیان کرد: سال گذشته قریب به هفت هزار میلیارد تومان در قالب تسهیلات اعتبار مالیاتی به شرکتها داده شد که معادل یک و نیم برابر کل بودجه معاونت علمی است.
دهقانی، پردیس فناوری و نوآوری شهید طهرانی مقدم را ماحصل تلاشهای ارزشمند این شهید والامقام و تیمهای انگیزهمند و فعال شرکتهای مستقر دانست و گفت: برگهای نهال این پردیس نوآوری، نسبت به روزهای نخست رشدی درخور توجه داشتهاند و این پویایی را در مجموعه میتوان به وضوح مشاهده کرد. به طوریکه جوانههای برآمده از این نهال، امروز بسیار رشد یافته و این پردیس فناوری، موفق شده است تیمهای نوآور، نیروهای انسانی توانمند و مدلهای جدیدی را برای دست یابی و عرضه محصول شکل دهد.
وی افزود: سکوی جامعی در معاونت علمی به زودی اجرایی خواهد شد که تمامی شرکتهای دانش بنیان به تمامی ظرفیت ها، تسهیلات و امکانات در قالب یک سامانه خدمت جامع به تمامی حمایتها دسترسی داشته باشند و بتوانند از این خدمات متناسب با نیاز خود مطلع شده و بهره ببرند و ضمن ان که شبکه جامعه از توانمندیها محصولات و ظرفیتهای شرکتهای دانش بنیان در قالب این سامانه جامع شکل بگیرد.
رییس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه در قالب نظام جدید ارزیابی شرکتهای دانش بنیان، شرکتهای دانش بنیان نوپا از مالیات معاف هستند، ادامه داد: در قالب این نظام جدید شرکتهای دانش بنیان نوپا که نیاز مبرمتری به این جنس از معافیت دارند بدون شرط و قید تا پنج سال از مالیات معاف هستند.
در قالب همکاری معاونت علمی و مرکز نوآوری شرکتی، شرکتهای نوپا و مجموعههای مستقر میتوانند از حمایتها و تسهیلات بلاعوض در قالب یک سازوکار مبتنی بر پیشرفت توسعه محصول، از این حمایتها بهرهمند شوند.
وی افزود: همچنین ۱۰ میلیارد تومان حمایت سرمایه در گردش ریسک پذیر برای توسعه طرحهای نوآورانه و پوشش ریسک این طرحها در قالب یک حمایت قابل تبدیل به بلاعوض در نظر گرفته میشود.
دهقانی با بیان اینکه سامانه فراخوانهای معاونت علمی میتواند زمینه مطلع شدن و بهره مندی شرکتها از این حمایتها فراهم کند، عنوان کرد: در قالب رویداد نکست ۱۵۰ میلیارد تومان به ۹ شرکت در شکلهای گوناگون جایزه داده شد و این رویداد فرصت بسیار خوبی است تا شرکتها بتوانند از حمایتها بهره ببرند.
پردیس فناوری شهید طهرانی مقدم در حال حاضر ۱۸ شرکت و تیم فناور و نوآور را ذیل خود استقرار داده است که در حوزههای مختلفی همچون سلامت، الکترونیک، فناوری اطلاعات و ارتباطات، کشاورزی و صنایع غذایی و سایر فناوریهای راهبردی با صنایع مختلف همکاری دارند.