دومین جلسه غذاهای سنتی شهرستان چناران در روستای آبگاهی از توابع بخش سید آباد این شهرستان برگزار می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چناران گفت: در این جشنواره تاکید بر غذاهای بومی محلی شهرستان و آش کمای انغوزه است.
محمد طاهریانمقدم افزود: غذاهای سنتی از نظر داشتن مواد مغذی، ویتامینها و املاح ارزش غذایی بالایی دارد، شهرستان چناران غذاهای سنتی زیادی دارد که برخی از آنها به فراموشی سپرده شدهاند؛ هدف از برگزاری این جشنها احیا سنن و آداب و رسوم گذشتگان است که با شناسایی و حفظ آنها میتوان به سلامت خانواده کمک کرد.
وی با عنوان این که برپایی جشنواره عاملی برای افزایش شور و نشاط در خانوادهها است، تصریح کرد: جشنواره غذاهای سنتی، موسیقی محلی و همچنین بازدید از مزارع گیاهان دارویی با مشارکت اقامتگاه بومگردی منیژگان در روستای آبگاهی ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برگزار میشود.
طاهریان مقدم افزود: برنامههای این جشن شامل اجرای موسیقی سنتی، اجرای سرود و جشنواره غذاهای سنتی، نمایشگاه گیاهان دارویی و محصولات خانگی، دست بافتههای زنان و دختران روستایی است.
وی گفت: آش انغوزه یکی از غذاهای سنتی این شهرستان است.
انغوزه یکی از گیاهان دارویی است که علاوه بر خواص درمانی که دارد از آن برای طعمدار کردن غذاها مورد استفاده قرار میگیرد. دارای بوی تند و طعم تلخی است، خواص آنغوزه در طب سنتی، برای تسکین سردرد و فشار خون، برای معده و دستگاه گوارش مورد استفاده قرار میگیرد.
روستای آبگاهی در دامنه کوههای هزار مسجد و در فاصله ۴۰ کیلومتری شهرستان چناران قرار دارد.