سخنگوی وزارت امور خارجه بر ضرورت مطالعه دیپلماتها در حوزههای مختلف تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ اسماعیل بقایی همزمان با هفتمین روز برگزاری نمایشگاه کتاب تهران با حضور در نشست «کتاب و دیپلماسی» در غرفه نشر وزارت امور خارجه، معتقد است هرقدر مسئولان از فرهنگ و تاریخ خود بیشتر بدانند، مطلوبتر میتوانند از آن صیانت کنند.
وی تأکید کرد: همچنین لازم است ادبیات بدانیم؛ چراکه به همان اندازه که دانش دیپلماسی مهم است رمانهایی مثل «کلیدر» و «جای خالی سلوچ» هم اهمیت دارد.
بقایی با بیان اینکه به کتاب کودک و نوجوان علاقهمند است، اضافه کرد: مطالعه چنین کتابهایی میتواند روحیات مردممان را به ما معرفی کند و چنین معلوماتی موجب میشود اگر جایی دچار مشکلی شدیم، تزلزل به وجود نیاید.
سخنگوی وزارت امور خارجه معتقد است نوشتن نیز تمرینی برای خواندن است. بقایی در خصوص یارانه برای کتاب گفت: اگر حق مؤلف رعایت نشود روند تولید کتاب مختل میشود.
وی معتقد است در صحنه بینالملل از عناصر مهم تصمیمگیری، تصمیم به هنگام است و همچنین استفاده تجربههای قبلی. در همین زمینه کتابهای محمدعلی فروغی و عبدالله انصاری را عبرتآموز میدانم. ما نتوانستیم در اجلاس صلح ورسای شرکت کنیم و به قول یکی از نویسندگان آن زمان علاف بودیم. محمدعلی فروغی در اجلاس سانفرانسیسکو حضور داشت و نگاه محمدعلی فروغی برای ما درسآموز است که چطور اگر تصمیمی گرفته نشود ممکن است فرصتی سلب شود. یا خاطرات انصاری در خصوص اشتباهات و نگاه غیرواقعی هیأت ایرانی همگی عبرتآموز است.
بقایی تصریح کرد: خواندن تاریخ به شکل یک فرایند میتواند اطلاعات مطلوبی برای دیپلماتها برای اخذ تصمیمات مطلوب ارائه دهد.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) ادامه خواهد یافت. همزمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book. icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقهمندان فراهم کرده است.