رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی ماشین سازان و تولیدکنندگان تجهیزات پلیمری گفت: کیفیت تولید ماشین آلات رباتیک و تزریق تولید داخل قابل رقابت با تولیدات ترکیه و چین است.
آقای محمدرضا شاکری در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به وضع مطلوب تولید ماشین آلات پلیمری در سالهای اخیر افزود: ماشین آلات پلیمری در انواع مختلف تزریق، بادی، اکسترودرها، آسیابها و رباتیک هم اکنون در کشور با قابلیت رقابت پذیری از لحاظ کیفی تولید میشود.
وی با بیان اینکه هم اکنون حدود ۷۰ درصد تولید آسیابها و تجهیزات پلیمری در دست ماشین سازان داخلی است، گفت: به عنوان نمونه تولیدکنندگان داخلی در ساخت ماشینهای اکسترودر لوله بیش از ۶۰ درصد و ماشین آلات تزریق پلاستیک ۳۵ درصد سهم بازار را در دست دارند.
به گفته رئیس انجمن ماشین سازان پلیمری؛ براساس برآوردها نیاز کشور به ماشین آلات پلیمری سالانه حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار است و هم اکنون براساس نوع و کارکرد، برخی ماشین آلات ساخت داخل و برخی وارداتی است.
وی به واردات ماشین آلات پلیمری با تعرفه گمرکی اشاره کرد و افزود: براساس سیاستهای ارزی وزارت صمت، واردت این ماشین آلات ممنوع نیست و در مقایسه با خطوط تولید ماشین آلات در صنایع دیگر بیشترین واردات را دارد به طوری که حدود ۶۵ درصد ماشین آلات تزریق با وجود توان تولید داخل وارداتی است.
شاکری در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره نوسازی و بازسازی ماشین آلات پلیمری، گفت: عمر مفید ماشین آلات پلیمری حدود ۲۵ سال است، اما به منظور بهره مندی از فناوریهای روز دنیا برای بالابردن سرعت و دقت این ماشین آلات و همچنین کاهش مصرف انرژی این ماشین آلات به صورت دورهای نوسازی و بازسازی میشود.
رئیس انجمن ماشین سازی پلیمری تفاوت نرخ ارز را مهمترین چالش این صنعت عنوان کرد و افزود: ساخت ماشین آلات پلیمری با توجه به مواد اولیه و قطعات و تامین ارز مورد نیاز معمولا حدود ۴ ماه به طول میانجامد که تورم موجود باعث کاهش سود در این صنعت میشود.
وی گفت: همچنین افزایش قیمت تمام شده ماشین آلات تولید داخل با توجه به نرخ تورم کاهش تقاضای تولیدات داخلی و خروج برخی تولیدکنندگان از این صنعت میشود.
بیشتر بخوانید: توانمندی ساخت ماشین آلات تزریق پلاستیک