معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: در راستای تامین امنیت غذایی و تامین غذایی مورد نیاز مردم، تولید گوشت مرغ با حداکثر ظرفیت در واحدهای مرغداری استان انجام میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز قم، منصور دیان اردستانی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم بیان کرد: در همین رابطه با بهرهگیری از تمامی ظرفیتهای موجود، صدور مجوز جوجهریزی گوشتی به صورت تک دورهای در واحدهای مجاز پرورش طیور و سایر ماکیان، پس از اخذ نظر اداره کل دامپزشکی و با رعایت ضوابط فنی، بهداشتی و امنیت زیستی تا اطلاع ثانوی امکان پذیر است.
وی افزود: سازمان جهاد کشاورزی قم تلاش خواهد کرد با همکاری بهرهبرداران و تشکلهای فعال در بخش طیور استان از تمامی ظرفیتهای موجود برای افزایش تولید گوشت مرغ استفاده کند و در این خصوص برنامههای تسهیل کننده همچون امکان جوجهریزی تک دورهای در واحدهای دارای مجوز، ارائه شدهاست.
گفتنی است طی یکسال گذشته در زمینه مرغ گوشتی تعداد ۱۸۵ واحد به ظرفیت حدود سه میلیون و ۸۵۰ هزار قطعه فعال بود که با فعالیت این واحدها، بخش عمدهای از نیاز مردم استان به گوشت مرغ تامین شد.
طبق محاسبههای انجام شده میزان کل تولید گوشت طیور در استان قم طی یک سال گذشته، ۲۵ هزار و ۸۱۱ تُن بود.
مسئولان سازمان جهاد کشاورزی قم تاکید دارند مهمترین راهبرد این سازمان، تامین امنیت غذایی مردم استان است و در همین ارتباط از هرگونه سرمایهگذاری در بخش تولید محصولات کشاورزی به خصوص افزایش ظرفیت تولید محصولات مرتبط با دام و طیور حمایت میشود.
استان قم بهواسطه نزدیکی به بازار پایتخت و منابع غنی ژنی در بخش دام و طیور ظرفیت خوبی دارد، همچنین در کنار سرمایهگذاری مناسبی که در بخش دام و طیور صورت گرفته، در این بخش ۱۵ هزار نفر اشتغال مستقیم و حدود ۳۰ هزار نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد شدهاست.
بیش از ۴۰ درصد ارزشافزوده تولید بخش کشاورزی استان قم مربوط به دام و طیور میباشد که این نکته نشان میدهد سرمایهگذاری خوبی در این حوزه انجام شدهاست.
به گزارش ایرنا، بخش کشاورزی قم به عنوان متولی اصلی تامین امنیت غذایی مردم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.