پیش بینی می شود بیش از ۱۹ هزار تن آلبالو از باغهای آذربایجانغربی برداشت شود.
حکمت جعفری ، با بیان اینکه ارقام مجاری و محلی تنها رقمهای آلبالوی موجود در استان به شمار میروند، افزود: از مجموع یکهزار و ۹۵۰ هکتار از باغهای بارور استان که زیر کشت آلبالو قرار دارد، شهرستان خوی و ارومیه به ترتیب بیشترین سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص دادهاست و در سایر شهرستانهای استان نیز درسطح کمتر کشت شده است.
جعفری اظهار کرد: بیش از ۵۰ درصد آلبالوی تولیدی در استان در صنایع تبدیلی مصرف میشود.
وی گفت: محصول آلبالو عمدتاً در صنایع تبدیلی و در منازل نیز توسط بانوان به صورت خشک شده، در تهیه دمنوش، لواشک، فریز شده در یخچال و در مصارفی چون تهیه مربا و شربت کاربرد دارد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی اضافه کرد: باتوجه به کیفیت بالای آلبالوی منطقه، این محصول علاوه بر مصرف آن در داخل استان، به استانها و کشورهای همجوار نیز صادر شده و در مصارف خانگی و صنایع تبدیلی مورد استفاده قرار میگیرد.