برداشت بیش از ۱۵ هزار تن سیر از مزارع آذربایجان شرقی
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از برداشت ۱۵ هزار و ۵۰۰ تن محصول سیر در استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان شرقی،جلال رحیم زاده با بیان اینکه در سال زراعی امسال حدود ۳۱۰ هکتار از اراضی زراعی استان آذربایجان شرقی به کشت سیر تر و خشک اختصاص یافته است گفت: از این سطح کشت شده ۱۱۰ هکتار به صورت سیر (تر) با متوسط برداشت ۵۰ تن در هر هکتار و ۲۰۰ هکتار به صورت سیر (خشک) با متوسط برداشت ۱۳ تن سیر در هر هکتار اختصاص داشت.
وی با بیان اینکه از این سطح ۱۵ هزار و ۵۰۰ تن سیر برداشت شده است اظهار کرد: همه ساله برداشت سیر در این استان از اوایل خرداد ماه شروع و تا بیستم خرداد ماه ادامه مییابد.
مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: در سال زراعی امسال شهرستان عجب شیر با ۱۵۰ هکتار بیشترین سطح زیرکشت را در استان به خود اختصاص داده بود و شهرستانهای آذرشهر و بناب در رتبههای دوم و سوم قرار داشتند.
رحیم زاده افزود: برگزاری برنامههای آموزشی به صورت گروهی و انفرادی از جمله استفاده از بذرهای با کیفیت، مدیریت اصولی مزرعه، بهره گیری از روشهای نوین آبیاری و مدیریت صحیح مصرف آب، استفاده از دستگاههای کارنده کشت مکانیزه جهت کشت این محصول، بازدیدهای کارشناسی و ارائه توصیههای فنی و همچنین تلاش در جهت تنظیم بازار فروش از جمله اقدامات انجام گرفته توسط مدیریتهای جهاد کشاورزی شهرستانها در خصوص محصول سیر است.
وی تصریح کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی و حاصلخیزی خاک این استان سیر تولیدی از کیفیت بالایی برخوردار است و با توجه به اینکه محصول سیر از لحاظ اقتصادی قابل رقابت با محصولات سبزی و صیفی و سایر محصولات پرآب بر میباشد میتواند به عنوان یک محصول با مصرف آب کمتر در تناوب زراعی با سایر محصولات قرار بگیرد.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از کشاورزان خواست با توجه به پتانسیل خاص استان در حوزه کشاورزی سیر را در تناوب با سایر محصولات در الگوی کشت خود به عنوان یک محصول کم آب و اقتصادی قرار دهند.
رحیم زاده افزود: محصول سیر یکی از محصولات پاییزه است که اکثراً از آب سبز پاییزه و زمستانه استفاده میکند و در فصل بهار با دو سه نوبت آبیاری با نوار تیپ یکی از محصولات کم مصرف آب سبزی و صیفی است.