مدیرعامل شرکت توزیع برق خوزستان با اشاره به اینکه شرکت توزیع نیروی برق استان بزرگترین شرکت توزیع برق کشور است، از نصب حدود ۵۰ هزار کنتور هوشمند در بخش خانگی و تجاری پرمصرف خبرداد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، علی خدری چهارشنبه ۱۱ تیر در قرارگاه رسانهای سپهبد شهید غلامعلی رشید در استان با بیان اینکه در محدوده کاری ما حدود یک میلیون ۲۰۰ هزار مشترک در یک پهنه ۶۰ هزار کیلومتر مربعی با پیکبار ۵ هزار و ۴۴۰ مگاوات هستند، اظهار کرد: شرکت توزیع نیروی برق استان از لحاظ حجم کار، پیکبار و بقیه شاخصها بزرگترین شرکت توزیع برق کشور است.
وی در خصوص بحث آمادگی برای گذر از تابستان پیشرو بیان کرد: وزارت نیرو ۱۴ مگاپروژه و ۳۶ بسته اجرایی را در زمستان سال گذشته تعریف و ابلاغ کرد. این برنامهها در سه محور تولید، توسعه و توزیع شبکههای انتقال و مدیریت مصرف مشترکین تعریف شدهاند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق خوزستان افزود: شرکت توزیع استان در راستای سیاستهای وزارت نیرو، اقدام به هوشمندسازی یا نصب کنتورهای هوشمند کرد. ویژگی این کنتورهای هوشمند این است که در لحظه مصرف، بار مشترک را ارسال و امکان رصد، کنترل و محدودسازی مشترکین پرمصرف را فراهم میکند.
وی ادامه داد: مشترکین دیماندی بالای یک مگاوات که شامل بخشهای کشاورزی و اداری و صنایع هستند مجهز به کنتور هوشمند شدند. همچنین حدود ۵۰ هزار کنتور هوشمند در بخش خانگی و تجاری پرمصرف نصب کردیم و روزانه در حال توسعه این آمار هستیم.
خدری با اشاره به فعالیت این شرکت در جریان جنگ ۱۲ روزه تحمیلی گفت: در مواردی که هشدار قرمز ارسال میشود ما همیشه بدترین سناریوها را در نظر میگیریم. البته ما قبل از این حادثه مانورهای مختلفی را داشتیم و سازماندهی و برنامهریزی لازم را در حوزه آی دی (ID)، سایبری و در حوزه پشتیبانی و تجهیز نیروها انجام دادیم.
وی ادامه داد: اقدامات ما محورهای مختلفی از جمله بحث پدافند غیرعامل و پراکندگی تجهیزات در انبارها و تهیه و توزیع ترانسفورماتور در نواحی مختلف داشت. برای هر شهری، دو شهر را به عنوان معین انتخاب کردیم تا در صورت بروز حادثه در آن شهرستان، شهرهای معین بتوانند پشتیبانی لازم را انجام دهند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق خوزستان بیان کرد: برای کل استان چند استان معین داریم. خودمان نیز معین شرکتهای توزیع استانهای دیگر هستیم. خداراشکر مشکل خاصی در شبکه توزیع نبود. چند اتفاق جزئی در شهرهای مختلف رخ داد که همکاران به سرعت واکنش نشان دادند و شبکه را به حالت پایدار و نرمال بازگرداندند.
خدری بیان کرد: حوزه فعالیت شرکت توزیع برق استان شامل ۳۰ شهرستان و شهر و ۳ هزار و ۵۴۰ روستای برقدار است و یکی از اقدامات خوب همکاران ما این بوده که روستای فاقد برق در استان نداشته باشیم.
وی ادامه داد: در ارزیابی انجام شده شرکت توزیع برق خوزستان طی دو سال پیاپی به عنوان رتبه اول در حوزه توسعه و بهینهسازی برق روستایی و برقدار کردن روستاهای فاقد برق شناخته شد. تعداد اندکی روستا باقی مانده که احتمالا مهاجرت معکوس دارند و برنامه داریم تا آنها را تکمیل کنیم.
مدیرعامل شرکت توزیع برق خوزستان گفت: در حوزه عشایر نیز سامانههای خورشیدی قابل حمل را به تعداد زیادی از عشایر تقدیم کردیم.
خدری بیان کرد: طبق ماده ۵ قانون خدمات کشوری دستگاههای اجرایی موظفند که ۵ درصد از مصرف برق خود را از انرژیهای تجدیدپذیر و خورشیدی تامین کنند. در این راستا جلسات مختلفی برگزار شد و برنامهها شروع شده است که امیدواریم دستگاهها به این موضوع ورود و اقدام به نصب پنلهای خورشیدی کنند.
وی با بیان اینکه با تمهیداتی که در نظر گرفته شد حملات سایبری نداشتیم، افزود: سیاست وزارت نیرو، توسعه نیروگاههای خورشیدی است. ما ۷۰ نقطه زمین را در استان تهیه کردیم و در حال نصب نیروگاههایی با پکیج ۳ مگاواتی هستیم. طراحی اولیه، جانمایی و تملک زمین انجام شده و پیمانکار شروع به کار کرده است.