سنگ گرانیت مشکی سرکان به نام تویسرکان ثبت جهانی است، اما واحدهای فرآوری به روز در این شهرستان وجود ندارد تا موجب ارزش افزوده و اشتغال آفرینی بیشتر شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز همدان، قاسم بهراملو، فعال بخش معدن با بیان اینکه سنگ گرانیت مشکی سرکانِ شهرستان تویسرکان از نوع همفرس است، گفت: ساب پذیری بالا، نفوذناپذیری در مقابل آب و رنگ آن منحصر بهفرد است.
او افزود: بررسی روند فعالیت معدن سنگ گرانیت مشکی تویسرکان در مجاور روستای سنجوزان با ۷۵۰۰ تن ظرفیت سالانه در دهه تولید و تجارت در دستور کار قرار گرفت.
بهراملو تأکید کرد: ۱۱ نفر مستقیم در این معدن مشغول به کارند که ۶ نفر آز آنها بومی شهرستان تویسرکان هستند.
علی اکبر یاوری، یکی دیگر از معدن داران این شهرستان گفت: چندسال برای راه اندازی واحد فرآوری تلاش کردم، اما موانع مختلف برخی ادارات استان، خستگی و دلسردی را برای من به ارمغان آورد.
او گفت: سود اصلی و اشتغال سه برابری نسبت به معدن در فرآوری سنگ است و به دلیل نبود واحد توانمند در این زمینه، مجبور هستیم با هزینه گزاف، سنگها را برای برش مناسب به اصقهان ببریم.
احسان عبدالمالکی، رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت تویسرکان هم گفت: سنگ گرانیت مشکی تویسرکان، سیلیس و دولومیت از مهمترین ظرفیت سرمایه گذاری در بخش معدن در این شهرستان است.
سیدمجید شماعی، سرپرست فرمانداری تویسرکان هم افزود: در ۱۰ معدن فعال این شهرستان ۷۰ نفر مشغول به کار هستند.