بیش از ۲۰۰۰ هکتار از مزارع زعفران شهرستان زاوه در اواخر بهار و اوایل تابستان امسال جابجا شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره جهاد کشاورزی زاوه گفت: این شهرستان با بیش از ۱۶ هزار هکتار زمین زیر کشت زعفران، به عنوان قطب برتر تولید زعفران در ایران و جهان شناخته میشود.
جواد محمدپور افزود: ارتفاع بالا، کیفیت ممتاز آب، بافت خاک مناسب و اقلیم سرد و خشک، از دلایل اصلی کیفیت بالا و ماندگاری این محصول ارزشمند در این منطقه است و حدود ۴۰۰۰ هکتار از این اراضی با روشهای نوین آبیاری می شوند.
محمدپور ادامه داد: بیش از ۲۰۰۰ هکتار از مزارع زعفران شهرستان زاوه، قطب برتر تولید این محصول در کشور و جهان، در اواخر بهار و اوایل تابستان امسال جابجا شد که این اقدام ضروری سالیانه، با هدف حفظ بهره وری و سلامت مزارع طلای سرخ انجام گرفت.
رئیس جهاد کشاورزی زاوه، در توضیح این عملیات گسترده گفت: عمر اقتصادی مزارع زعفران حدود ۶ سال است و کشاورزان پس از این دوره، موظف به انتقال بنه ها (پیازهای) زعفران به زمین های جدید هستند تا از افت کیفیت و عملکرد جلوگیری شود.
وی با اشاره به مقیاس این عملیات در زاوه افزود: هر ساله جابجایی بیش از ۲۰۰۰ هکتار از مزارع زعفران شهرستان، نیازمند بسیج همزمان نیروی انسانی قابل توجه و استفاده گسترده از خدمات مکانیزاسیون کشاورزی است.
محمدپور به حجم تولید بنه اشاره کرد و گفت: از هر هکتار مزرعه جابجا شده، به طور میانگین ۱۲ تن بنه زعفران برداشت می شود که این یعنی از ۲۰۰۰ هکتار یاد شده حدود ۲۴ تن بنه تولید شده است.
وی ادامه داد: پس از بررسی دقیق وزن، سلامت بنه ها و عاری بودن محموله از ضایعات توسط کارشناسان جهاد کشاورزی و صدور مجوزهای لازم، حدود ۳۰ درصد از این بنه ها (معادل ۷,۲۰۰ تن) بر اساس سهمیه تخصیص داده شده، به سایر شهرستان ها و استان های کشور برای کشت ارسال می شود.
رئیس جهاد کشاورزی زاوه بار دیگر بر تثبیت جایگاه برتر زاوه در تولید زعفران در سطح ملی و جهانی تاکید کرد و خاطرنشان کرد: عواملی مانند ارتفاع مناسب از سطح دریا، کیفیت بسیار بالای منابع آبی، بافت مطلوب خاک و اقلیم سرد و خشک خاص منطقه، اصلی ترین دلایل ماندگاری، کیفیت ممتاز و موفقیت پایدار زعفران در شهرستان زاوه هستند.