رئیسجمهور با اشاره به تلفات انسانی زیاد تجاوز رژیم صهیونیستی علیه مردم عزیز ایران گفت: در این جنگ نیروهای مسلح ایران وفق ماده ۵۱ منشور ملل متحد به دفاع مشروع از ملت ایران، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشورمان پرداختند و درس بزرگی به متجاوزان دادند و مانع گسترش جنگ در منطقه شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، «مسعود پزشکیان» رئیسجمهور ظهر روز جمعه در هفدهمین اجلاس سران کشورهای سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) با محکوم کردن حمله رژیم صهیونیستی به خاک عزیز ایران، گفت: این رژیم با نقض آشکار تمام موازین و حقوق بینالملل از جمله بند چهار ماده ۲ ملل متحد آغاز شد و با همراه ارتش متجاوز آمریکا ادامه یافت و طی ۱۲ روز عملیات متجاوزانه، مجموعهای از اقدامات جنایتکارانه علیه نیروهای نظامی در خارج از ماموریت خود، اساتید دانشگاه و شهروندان عادی و تاسیسات صلح آمیز انرژی هستهای که تحت نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی بود و نیز زیرساختهای عمومی صورت گرفت.
رئیسجمهور با اشاره به تلفات انسانی زیاد تجاوز رژیم صهیونیستی علیه مردم کشورمان، اظهار داشت: نیروهای مسلح ایران وفق ماده ۵۱ منشور ملل متحد به دفاع مشروع از ملت ایران، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشورمان پرداختند و درس بزرگی به متجاوزان دادند و مانع گسترش جنگ در منطقه شدند.
مسعود پزشکیان افزود: از موضعگیریهای مسئولانه کشورهای منطقه و اعضای سازمان اکو در طول بحران تشکر میکنم. بسیاری از سازمانهای جهانی و منطقه از جمله نشست وزرای خارجه کشورهای اسلامی رای قاطعی در محکومیت حملات رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران اتخاذ کردند.
رئیسجمهور در ادامه تاکید کرد: هفدهمین نشست سران کشورهای سازمان همکاری اقتصادی (اکو) نیز فرصت مغتنمی است که تجاوزات اخیر و تهدیدات منطقهای و جهانی ناشی از آن، بار دیگر به گوش جهانیان رسانده شود.
به قدرت و قوت سازمان اکو و ظرفیتهای آن ایمان داریم
رئیسجمهور ادامه داد: در سال پایانی چشمانداز اکو ۲۰۲۵ هستیم، چشماندازی که به دلایل مختلف از جمله همهگیریها به اهداف از پیش تعیین شده خود نرسید؛ همکاریهای منطقهای در چهارچوب اکو درسهای بزرگی داشت که باید در تدوین چشمانداز ۲۰۳۵ مورد توجه قرار گیرد.
مسعود پزشکیان گفت: همکاریها در سازمان همکاری اقتصادی اکو در بنیان محکمی استوار است که در سال ۱۹۶۴ توسط سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه در قالب یک سازمان همکاری منطقهای برای توسعه پیریزی شد. اکو قدیمیترین سازوکار همکاری جندجانبه اقتصادی در جهان در حال توسعه است و در این سالها و به ویژه پس از افزوده شدن هفت کشور در اوایل دهه نود میلادی، ساختارها و سازوکارهای خوبی برای همکاری منطقهای به ویژه در حوزه اقتصادی ایجاد کرده است.
رئیسجمهور با اشاره به نقش جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری اقتصادی اکو، بیان کرد: سیاست همسایگی همچنان در اولویت سیاست اقتصادی جمهوری اسلامی ایران قرار دارد و برای ما سازمان اکو، سازمان همکاری همسایگان است و از این منظر در راس دیپلماسی چندجانبه اقتصادی قرار دارد.
مسعود پزشکیان افزود: ما به قدرت و قوت سازمان اکو و ظرفیتهای بالقوه و بالفعل آن ایمان داریم. اکو میتواند رشد، شکوفایی، بالندگی و تابآوری کل کشورهای عضو و منطقه را ارتقا دهد.