رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: در دهه اول ماه محرم امسال ۳۵۰ کارشناس بهداشت محیط بر نذورات و آب آشامیدنی هیئتهای مذهبی نظارت داشتند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان، دکتر مهرداد شریفی با اشاره به استقرار و نظارت ۳۵۰ کارشناس بهداشت محیط در سراسر استان برای پایش سلامت نذورات و آب آشامیدنی در ایام محرم امسال گفت: بازرسی مستمر از محلهای پخت نذورات و آموزش اصول بهداشتی به هیئتهای مذهبی، نمونهبرداری استاندارد از مواد غذایی، آب و نوشیدنیها با انتقال فوری به آزمایشگاههای معتمد، کنترل بهداشت فردی خادمان و مدیریت پسماندها بر اساس شیوه نامههای بهداشتی و همچنین تأکید بر آزمایشهای تخصصی در این مدت انجام شد.
وی با بیان اینکه نمونههای جمعآوری شده بلافاصله در آزمایشگاههای تخصصی آنالیز شدند و در صورت مشاهده مغایرت بهداشتی، اقدامات قانونی فوری انجام شد، افزود: هشدارهای بهداشتی به هیئتها پیش از آغاز ماه محرم داده شده بود.
دکتر شریفی ۵ توصیه کلیدی داد که به شرح زیر است:
۱. مصرف نذورات پختهشده حداکثر تا ۲ ساعت پس از طبخ
۲. استفاده انحصاری از آب بهداشتی برای آشامیدن و پختو پز
۳. بهکارگیری مواد اولیه با برچسب سیب سلامت
۴. ممنوعیت حضور افراد دارای علائم بیماریهای گوارشی یا تنفسی در چرخهی پخت و توزیع مواد غذایی
۵. گزارش تخلفات بهداشتی از طریق سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت، را رعایت کنند.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان در پایان با آرزوی قبولی طاعات عزاداران حسینی (ع)، خاطرنشان کرد: حضور تماموقت تیمهای بهداشتی تا پایان یافتن مراسم عزاداری، تضمین کننده سلامت مردم بود.