مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان قزوین گفت: تابستان امسال با بیش از ۳۷۰ عنوان کارگاه فرهنگی، هنری و ادبی در مراکز این کانون پررنگتر از همیشه برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، موسوی در گفتوگو با برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه قزوین با اشاره به اینکه تابستان فرصتی بینظیر برای شکوفایی استعدادهای کودکان و نوجوانان است، جزئیات برنامههای امسال و تفاوت آنها با سالهای گذشته را تشریح کرد.
موسوی تأکید کرد که کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان صرفاً یک مرکز امانت کتاب نیست، بلکه با بهرهگیری از مربیان مجرب، بستری برای گسترش فعالیتهای فرهنگی، هنری و ادبی فراهم میآورد.
وی اضافه کرد: این مربیان با اعضایی که به صورت پایدار در کانون فعالیت میکنند، مهارتهای گوناگونی را آموزش میدهند که این اعضا را تا سنین بالاتر در فعالیتهای سازنده نگه میدارد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گفت: در حال حاضر، کانون به طور رسمی اعضای خود را از سنین هفت تا هجده سالگی میپذیرد. با این حال، افرادی که از سن قانونی عبور کردهاند نیز میتوانند تا سن بیست و سه سالگی در قالب انجمنهای مختلف، از جمله در حوزه تولید محتوا، به فعالیت خود ادامه دهند. همچنین، پذیرش کودکان از سنین پایینتر، از چهار تا شش سالگی نیز انجام میشود.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به شروع برنامهریزیها از فصل بهار، بیان داشت که در تابستان، مراکز کانون مملو از دانشآموزانی میشود که اوقات فراغت بیشتری دارند. این تقاضای متنوع دانشآموزان به گرایشهای ادبی، هنری و فرهنگی مختلف، منجر به طراحی کارگاههای متناسب با هر سلیقه شده است.
موسوی افزود: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ۶۲ نوع فعالیت مختلف را پوشش میدهد که مربیان متخصص، آموزش این فعالیتها و برگزاری کارگاهها را بر عهده دارند.
وی اضافه کرد: این فعالیتها شامل کارگاههای هنری: عکاسی، خوشنویسی ونقاشی، کارگاههای ادبی: نویسندگی خلاق، کارگاه شعر، داستاننویسی، کارگاههای علمی: رباتیک، نجوم و سایر فعالیتهای علمی است.
موسوی امیدواری کرد که برنامههای امسال تابستان، با توجه به نوآوریها و ایدههای خلاقانه جدید، تجربهای به یاد ماندنی و پربار برای کودکان و نوجوانان رقم بزند.
کشف استعدادها در کارگاههای رایگان
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به استقبال چشمگیر کودکان و نوجوانان از فعالیتهای هنری در این مراکز گفت: هدف اصلی کانون، تربیت هنرمند صرف نیست، بلکه کشف و پرورش استعدادهای فردی کودکان و نوجوانان است.
موسوی توضیح داد که کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، صرفاً به آموزش یک رشته خاص نمیپردازد، بلکه با نگاهی تربیتی، به دنبال شکوفایی استعدادهای نهفته در کودکان و نوجوانان است.
به گفته وی، در کارگاههایی مانند نقاشی، هدف اصلی تربیت یک نقاش حرفهای نیست، بلکه پرورش خلاقیت و استعدادهای فردی است.
مدیرکل کانون پرورش فکری، به برگزاری یک سری فعالیتهای رایگان در کانون اشاره کرد که برای جذب و شناسایی استعدادها بسیار مؤثر است.
موسوی افزود: در این کارگاههای رایگان که در رشتههایی مانند قصهگویی، کتابخوانی، معرفی شخصیت و مکان برگزار میشود، مربیان پس از مشاهده و شناخت اولیه، میتوانند استعدادهای کودکان را تشخیص داده و آنها را به شرکت در کارگاههای تخصصیتر در زمینه مورد علاقه یا استعدادشان هدایت کنند.
وی اضافه کرد: این فرآیند مشاوره به خانوادهها و کودکان کمک میکند تا بهترین مسیر را برای رشد و شکوفایی خود انتخاب کنند.
گسترش مراکز کانون در استان قزوین
موسوی گفت: این کانون در حال حاضر دارای ۲۰ مرکز در کل استان است که شامل ۱۶ مرکز ثابت و ۴ مرکز سیار میشود.
به گفته وی، سه مرکز ثابت در شهر قزوین و مابقی در شهرستانهای مختلف استان پراکندهاند. مراکز سیار کانون نیز عمدتاً به امانت و بازگرداندن کتاب در مناطق روستایی و شهری که دسترسی به مراکز ثابت ندارند، میپردازند.
وی همچنین بر اهمیت مراکز ثابت در مناطق کمتر برخوردار و روستایی تأکید کرد و از پوششدهی مناسب این مناطق توسط کانون خبر داد.
به گفته وی، کانون از ابتدا با هدف خدمترسانی به مناطق کمتر توسعهیافته و محروم طراحی شده است و تلاش میشود تا خدمات این مراکز به طور گسترده در سراسر استان ارائه شود.
این خبر تکمیل می شود..................