طرح توسعه فرهنگی «مکان رویداد حدیث سلسلهالذهب» با رعایت ملاحظات میراث فرهنگی، اجرا میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، فرماندار نیشابور با بیان اینکه مکان رویداد حدیث سلسلهالذهب، گنجینهای تاریخی برای ترویج معارف رضوی است، افزود: این مکان در خارج از محدوده فعلی شهر نیشابور، براساس پژوهشها و مستندات دانشگاه شهید بهشتی تهران، جایی بوده است که امام رضا (ع) حدیث مشهور قدسی سلسلهالذهب را در میان هزاران نفر از مردم ایراد فرمودند و کاتبان بسیاری آن را با قلمدانهای مرصع به ثبت رساندند.
مهدی دونده به ظرفیت مغفولمانده این مکان تاریخی و مذهبی اشاره کرد و افزود: این مکان در قرنهای گذشته از جایگاه شایسته خود دور مانده بود؛ در حالی که میتوانست به یک مرکز فرهنگی معنوی بزرگ در خراسان تبدیل شود؛ اما به لطف خدا و همت نهادهای انقلابی، شهرداری، شورای شهر، دفتر امام جمعه و حمایت مردم، امسال میزبان مراسم عزاداری شبهای دهه اول محرم بود.
او همچنین با اشاره به تأسیس بنیاد فرهنگی مذهبی سلسلهالذهب، گفت: برای نخستین بار با هماهنگی دستگاههای مختلف و پیگیریهای مداوم، فرآیند ثبت و تملک اراضی اطراف این محل کلید خورده و اقدامات اولیه برای تأسیس یک سازمان مردم نهاد فرهنگی تحت عنوان «بنیاد سلسلهالذهب» آغاز شده است.
فرماندار نیشابور افزود: براساس طرح ارائهشده اساتید دانشگاه شهید بهشتی، توسعه این مجموعه در چهارچوب ملاحظات میراث فرهنگی و توپوگرافی منطقه انجام خواهد گرفت.
وی یادآور شد: به دلیل محدودیت در ساختوساز داخل محدوده اصلی، زیرساختهای لازم در روستاهای اطراف با همکاری دهیاریها و بخشدار مربوطه پیشبینی شدهاند و مراحل اجرایی آن در آینده نزدیک آغاز خواهد شد.
دونده ابراز امیدواری کرد با همکاری نمایندگان مردم در مجلس، استانداری، آستان قدس رضوی و مردم ولایتمدار نیشابور، این مکان مقدس به عنوان پایگاهی رسمی و ماندگار برای ترویج معارف رضوی و برگزاری برنامههای فاخر فرهنگی تثبیت و تقویت شود.