دبیرکل حزبالله با اشاره به اینکه این جنبش همانند سایر اعضای محور مقاومت از تصمیم مقاومت فلسطین برای عملیات طوفان الاقصی اطلاع نداشت، جزئیاتی از حضور حزب الله در نبرد حمایت از غزه و مواضع شهید نصرالله را تشریح کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، شیخ نعیم قاسم، دبیرکل حزب الله در مصاحبهای طولانی با شبکه المیادین که در تاریخ ۱۱ ژوئن انجام شده بود و شب قبل منتشر شد، درباره تحولات منطقه بعد از طوفان الاقصی و وضعیت سیاسی و نظامی کنونی حزب الله صحبت کرد و از فشارهایی که این جنبش به ویژه در رابطه با جنایت تروریستی صهیونیستها در انفجار پیجرها متحمل شده بود پرده برداشت.
جزئیات ورود حزب الله به نبرد حمایت از غزه و اهداف آن
شیخ نعیم قاسم درباره وضعیت داخلی لبنان و فشارهایی که این کشور با آن مواجه است و همچنین وضعیت منطقه به ویژه تحولات سوریه صحبت کرد.
وی در ابتدای این گفتوگو ورود حزب الله به نبرد حمایت غزه را نتیجه طبیعی موضع این جنبش درباره طوفان الاقصی دانسته و اعلام کرد که شورای حزب الله تشکیل جلسه داد و به اتفاق آرا تصمیم برای مشارکت در این نبرد گرفته شد. جلسه رسمی دو روز بعد برگزار شد؛ زیرا درباره چنین موضوع مهمی نمیتوان از طریق تلفن تصمیم گیری کرد. در روز اول، تصمیم به هدف قرار دادن مواضع صهیونیستها در مزارع شبعا گرفته شده بود و در واقع عملیاتهای حزب الله از ۸ اکتبر ۲۰۲۳ یعنی یک روز بعد از آغاز نبرد طوفان الاقصی توسط مقاومت فلسطین، شروع شد.
دبیر کل حزب الله در پاسخ به این سوال که چرا حزب الله تصمیم به حضور در نبرد حمایت از غزه گرفت نه جنگ کامل با صهیونیستها، اظهار داشت: یک جنگ بزرگ و فراگیر نتایجی قابل پیش بینی و نیاز به آمادگی قبلی دارد که این آمادگی وجود نداشت؛ بنابراین ما ناچار بودیم در یک عملیات حمایتی محدود شرکت کنیم و تحولاتی که رخ میداد را زیر نظر داشته باشیم و بر اساس آن تصمیم واضحتری بگیریم. در جریان بحث درون حزبی و بعد از گذشت چند هفته از نبرد، رهبری شورای حزب الله به این نتیجه رسید که باید در یک نبرد حمایتی حضور داشته باشیم و نه جنگ فراگیر؛ زیرا اهداف مورد نظر ما در نبرد حمایتی محقق میشود و نیازی هم به جنگ فراگیر نبود.
این رهبر برجسته مقاومت اهداف حزب الله در نبرد حمایت از غزه را به این صورت شرح داد: اول، کشاندن تعداد زیادی از نیروهای ارتش صهیونیستی به شمال فلسطین اشغالی برای سبک کردن بار مقاومت فلسطین در غزه. دوم، آواره کردن شهرک نشینان صهیونیست برای ایجاد بحران اجتماعی، اقتصادی و امنیتی در شمال اراضی اشغالی و سوم وارد کردن بیشترین تلفات ممکن به نظامیان صهیونیست.
وی افزود: این امر به کاهش قابلیتهای ارتش صهیونیستی در نوار غزه کمک میکرد و رنج مردم غزه را کاهش میداد و علاوه بر آن، حامل پیام روشنی بود برای صهیونیستها؛ مبنی بر اینکه آنها مجبورند در دو جبهه بجنگند و بنابراین بهتر است راه حلی برای پایان جنگ پیدا کنند.
مقاومت لبنان از قبل هیچ اطلاعی در مورد عملیات طوفان الاقصی نداشت
شیخ نعیم قاسم وجود هرگونه هماهنگی قبلی میان حزب الله و سایر گروههای محور مقاومت با مقاومت فلسطین درباره عملیات طوفان الاقصی را تکذیب و تاکید کرد: ما هیچ اطلاعی از این عملیات نداشتیم و بعد از آغاز عملیات، پیامی از محمد ضیف، فرمانده شهید گردانهای القسام از طریق شخصی در لبنان به حزب الله رسید. بعد از آن حزب الله این موضوع را با خلیل الحیه از رهبران ارشد حماس و تعدادی از همراهانش که در لبنان بودند در میان گذاشت. سپس مقاومت فلسطین به این باور رسید که حمایت کافی وجود دارد و هدف مورد نظر محقق میشود. این موضوع در نشستی که شهید سید حسن نصرالله شخصاً در آن حضور داشت هم مورد بحث قرار گرفت.
دبیرکل حزب الله تصریح کرد: طی دو ماه بحثهایی درباره کافی بودن یا نبودن نبرد حمایتی انجام شد و به این نتیجه رسیدیم که دشمن صهیونیستی قصد تشدید حملات خود را دارد و حمایت آمریکا از این رژیم هم به شکل قابل توجهی افزایش مییافت. در واقع نتیجهای که گرفتیم این بود که حمایت محدود، اهداف مورد نظر را تحقق بخشیده و ورود به یک جنگ فراگیر تاثیر بیشتری نخواهد داشت و مانع ادامه تجاوزات صهیونیستها به غزه نمیشود.
ایران از تصمیم مقاومت فلسطین برای عملیات طوفان الاقصی آگاه نبود
در مورد ایران هم شیخ نعیم قاسم تاکید کرد که تهران هم از تصمیم مقاومت فلسطین برای انجام عملیات طوفان الاقصی اطلاع نداشت و حتی برخی از رهبران حماس در خارج از فلسطین هم از این موضوع آگاه نبودند. به طور کلی موضع ما حمایت از آرمان فلسطین در تمام مراحل آن به ویژه در مرحله راهبردی طوفان الاقصی بود و چه فلسطینیها با ما هماهنگ کرده بودند چه نکرده بودند، ما حمایت از غزه را وظیفه خودمان میدانستیم.
وی در ادامه به حمایت ایران از مقاومت فلسطین در طول نبرد طوفان الاقصی اشاره کرد و گفت که این حمایتهای ایران ادامه یافت و متوقف نشد. اقدامات حزب الله در رفع نواقص و پر کردن شکافها بعد از جنگ با دشمن صهیونیستی شیخ نعیم قاسم از وجود یک کمیته تحقیق مرکزی در حزب الله خبر داد که در حال حاضر در حال فعالیت بوده و هنوز به طور کامل تکمیل نشده است. دبیر کل حزب الله همچنین کمیتههای فرعی برای بررسی هر یک از موضوعات از جمله انفجار پیجرها، محل شهادت سید حسن نصرالله و محل شهادت سید هاشم صفیالدین تشکیل داده است.
دبیرکل حزب الله اظهار داشت: در مورد مسئله انفجار پیجرها یک شکاف در فرایند خرید طی یک سال و یک سال و نیم گذشته انجام گرفته بود، کشف شد. ما نمیدانستیم که فرایند خرید لو رفته و نتوانستیم از طریق ابزارهای خودمان احتمال انفجار پیجرها را کشف کنیم. مواد منفجره جاسازی شده در پیجرها از نوع استثنایی بودند و در بررسی انجام گرفته با استفاده از ابزارهای موجود و روشهای شناخته شده شناسایی نشدند و میتوانیم این مسئله را به سهل انگاری و کوتاهی هم نسبت بدهیم.
شیخ نعیم قاسم در مورد اینکه آیا حزب الله در طول جنگ تشخیص داده بود که پیچرها با مواد منفجره آلوده شدهاند گفت: در دو روز پایانی قبل از انفجار، تلاشی برای بررسی پیجرها به شکل متفاوت مانند شکستن دستگاه انجام شد؛ زیرا نشانههایی از اختلال در عملکرد دستگاهها مشاهده شده بود.
وی اظهار داشت: تقریبا حدود ۱۵۰۰ دستگاه پیجر بمبگذاری شده در حال انتقال از طریق خاک ترکیه بود و بعد از آن هماهنگیهای میان نجیب میقاتی نخست وزیر سابق لبنان با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه برای جلوگیری از رسیدن آنها انجام شد تا از وقوع یک فاجعه بزرگتر جلوگیری شود.
شیخ نعیم قاسم شایعات در مورد وجود تجهیزات زرهی مملو از مواد منفجره برای سربازان و رزمندگان مقاومت را تکذیب کرد و گفت: یکی دیگر از مسائل مربوط به نقض امنیتی که رخ داد، آسیب پذیری در شبکه ارتباطی است و گزارشها به شکل گسترده شنود میشد. صهیونیستها طی ۱۷ سال اطلاعات مربوط به متغیرهای جغرافیایی لبنان را جمع آوری کردهاند و ما نمیدانستیم که آنها تا چه اندازه در این زمینه اطلاعات دارند و بر همین اساس حملات هوایی ارتش اشغالگر علیه لبنان انجام میشد.
دبیرکل حزب الله افزود: کوتاهی و قصور انسانی در مقایسه با حجم عظیم اطلاعات موجود در اختیار دشمن، بسیار جزئی و محدود است. اما با این وجود من قول میدهم که بعد از تکمیل شدن تحقیقات با مردم حرف بزنم و مشخص کنیم که آیا قصور انسانی رخ داده یا خیر و میزان قصور را تعیین کنیم.
شرایط حزب الله بعد از جنگ
شیخ نعیم قاسم در مورد وضعیت حزب الله بعد از جنگ گفت: به شما اطمینان میدهیم که با این ملت، امت و مقاومت ما هرگز شکست نمیخوریم و آیا انتظار دارید چیزی جز حضور، قدرت و توانایی برای رسیدن به آیندهای که آرزویش را داریم از ما ببینید؟ حزب الله با وجود اینکه توسط پیجرها مورد هدف قرار گرفت و دبیرکل و رئیس شورای اجرایی آن (شهید سید هاشم صفیالدین) به همراه گروهی از فرماندهان ارشد و نیروهای آن به شهادت رسیدند و قرار بود طبق محاسبات اسرائیل کارش تمام شود، اما همچنان قدرتمند ماند و نبرد را شجاعانه ادامه داد و دشمن را مجبور به آتش بس کرد. این به چه معناست؟
دبیرکل حزب الله همچنین به عناصر پیروزی مقاومت در این نبرد اشاره کرد، از جمله ادامه حضور حزب الله و جلوگیری از پیشروی دشمن صهیونیستی به لبنان و رسیدن به بیروت یا صیدا. حزب الله به دلیل حمایت مردمی از آن در داخل لبنان پیروز شد و دشمن نتوانست به هدف خود در ایجاد فتنه برسد و صهیونیستها در حالی تن به آتش بس دادند که اهدافشان در جنگ محقق نشده بود.
این رهبر برجسته مقاومت تاکید کرد: ما امروز در برابر مرحله جدیدی هستیم که شرایط، ابزارها امکانات و برنامهریزیهای خاص خود را دارد. ما با پشتکار پیروز شدیم، دشمن به اهدافش نرسید، هیچگونه فتنه داخلی در لبنان رخ نداد و مقاومت علی رغم فشارها، فداکاریها و حمایت نامحدود کشورهای بزرگ جهان از رژیم صهیونیستی همچنان پایدار ماند و این پیروزی واقعی است.
گزینهای به نام تسلیم برای مقاومت وجود ندارد
دبیرکل حزب الله در مورد نقض مداوم توافق آتش بس توسط رژیم صهیونیستی و تجاوزات این رژیم به لبنان گفت که مقاومت تا ابد صبور نخواهد ماند و این صبر حد و مرزی دارد و اینکه چه زمانی، چگونه و با چه ابزاری پاسخ دشمن را میدهیم، اکنون من در موقعیتی نیستم که سازوکارها و زمانبندی آن را تعیین کنم. بار دیگر تاکید میکنیم که دشمن با فشارها علیه لبنان و مقاومت به اهدافش نمیرسد و زمانی که تصمیم گرفته شود تقابل با صهیونیستها رخ خواهد داد. هیچ گزینه سومی بین پیروزی و شهادت وجود ندارد و ما گزینهای به نام تسلیم نداریم.
شیخ نعیم قاسم بدون اشاره به جزئیات نیروی انسانی یا تواناییهای نظامی حزب الله تصریح کرد: ما اکنون آمادهایم و تنها در حال بازسازی و احیای خود هستیم. اگر رژیم صهیونیستی حمله کند ما آمادگی کامل برای جنگ با آن را داریم.
وی درباره مسئله انحلال انبارهای سلاح سنگین و متوسط حزب الله گفت که آنها درباره آنچه که در جنوب رودخانه لیتانی دیدند حرف میزنند، اما خدا را شکر کشور ما وسیع است. تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان و نقض توافق آتش بس با مشورت آمریکا انجام میشود و آنها میخواهند آنچه را که در جنگ به دست نیاوردهاند در بازی سیاسی کسب کنند؛ بنابراین آمریکاییها معتقدند که اگر میخواهند از طریق بازی سیاسی به چیزی برسند ابتدا باید فشار نظامی وارد کنند و این فشار را از طریق اسرائیل علیه لبنان وارد میسازند.
وی در مورد پاسخ لبنان به سند درخواستهای آمریکا که اخیراً توسط تام باراک، فرستاده این کشور به مقامات لبنانی ارائه شده بود گفت که از آقای جوزف عون، رئیس جمهور، نبیه بری رئیس پارلمان و همه مقامات مربوطه که موضع واحدی اتخاذ کردند ممنونم.
راه شهید سید حسن نصرالله محکمتر از قبل ادامه دارد
شیخ نعیم قاسم در مورد شهادت سید حسن نصرالله اظهار داشت: این یک شوک ناگهانی برای همه از جمله خود من بود و ما انتظار نداشتیم که این اتفاق در این زمان بیفتد. اگر کسی قبلاً از من میپرسید میگفتم که همه ما میتوانیم شهید شویم، اما باور نمیکردم که روزی سید حسن نصرالله از میان ما برود. شهادت ایشان برای ما بسیار غیر منتظره بود جسم شهید نصرالله از میان ما رفت، اما راهش ادامه دارد و راه مقاومت با شهادت متوقف نمیشود بلکه محکمتر میگردد.
وی تصریح کرد: حتی تصور شهادت سید حسن نصرالله هم برای ما سخت بود و شاید اتفاقاتی که افتاد یک راز الهی باشد که ما از آن سر در نمیآوریم. در هر صورت شهید نصرالله حق داشت که آرام بگیرد و به بالاترین مقام صعود کند. ما شهادت را به عنوان یک مدال افتخار میبینیم و شهید نصرالله بالاترین مدال را دریافت کرد. ما برای رفتن ایشان گریه نمیکنیم؛ بلکه گریه میکنیم، زیرا جای ایشان پر نمیشود و نبودن شهید نصرالله غم و فقدان بزرگی است. اما در هر صورت مسیر زندگی همین است و همه ما مومنیم و میدانیم که مرگ حق است و شهادت بالاترین مقامی است که انسان میتواند به آن برسد.
شیخ نعیم قاسم در توصیف اولین لحظاتی که خبر شهادت سید حسن نصرالله را دریافت کرد اظهار داشت: من سعی داشتم این خبر را انکار کنم و نمیخواستم بپذیرم و میگفتم شاید خبر درست نباشد، شاید موج انفجار به ایشان نرسیده باشد، شاید هنوز در اتاق زنده باشد، اما روز بعد برادران گفتند که پیکرشان منتقل شده و آن زمان بود که حقیقت آشکار شد. دشوارترین چیزی که امروز با آن مواجه هستیم این است که چگونه بعد از شهید نصرالله زندگی خود را ادامه دهیم. اما ما معتقدیم که شهادت راه را متوقف نمیکند، بلکه موجب تقویت آن میشود و ماموریت ما امروز این است که راه ایشان را تکمیل کنیم و از خداوند میخواهیم در انجام این ماموریت به ما کمک کند.
ماجرای دبیرکلی شیخ نعیم قاسم در حزب الله
شیخ نعیم قاسم در مورد پذیرش مسئولیت دبیرکلی حزب الله بعد از شهادت سید حسن نصرالله و سید هاشم صفی الدین اظهار داشت که دبیرکل حزب الله رئیس شورای جهادی است، به این معنا که مدیریت عملیات نظامی را بر عهده دارد. من زمانی که این منصب را بر عهده گرفتم باید بیشتر از امور نظامی آگاه میشدم و بیشتر ارتباط برقرار میکردم؛ بنابراین با رهبران و فرماندهان مربوطه در این زمینه ملاقات کردیم تا بتوانیم عملیاتها را مدیریت کنیم.
وی توضیح داد که الزامات اساسی برای اداره یک حزب و در واقع اداره مقاومت این است که فرد دارای نوعی صلاحیت اداری باشد. او در وهله دوم باید از آگاهی سیاسی برخوردار بوده و حزب، خواستهها و اهداف آن را درک کند. در وهله سوم هم این فرد باید تخصص داشته باشد؛ به گونهای که از آنچه در حزب میگذرد و تواناییها و وضعیت آن آگاه باشد تا بتواند امور را مدیریت کند و من این ویژگیها را داشتم.
شیخ نعیم قاسم اضافه کرد: من ۳۲ سال در کنار شهید سید حسن نصرالله بودم و منصب عضویت شورای حزب الله و معاونت دبیرکل این جنبش را بر عهده داشتم و در مورد ساختار نظامی، اسامی فرماندهان نظامی و تصمیمات سیاسی در شورای حزبالله تصمیم گیری میشد. همچنین در مورد سناریوها و نبردهای احتمالی مانند نبرد الجرود، ورود حزب الله به سوریه یا پاسخ به هرگونه تجاوز رژیم صهیونیستی، در داخل شورای حزب الله بحث میشد و من تا حدی با نحوه تصمیم گیریهای نظامی آشنا بودم.
عملیات بزرگ حزب الله در قلب تل آویو و یکشنبه سیاه برای صهیونیستها
وی تاکید کرد: این نظم در حزب الله در جنگ اخیر با دشمن صهیونیستی هم طبق تصمیمات اتخاذ شده وجود داشت؛ به طوری که انجام حملات علیه تلآویو و رسیدن به خانه نتانیاهو، شلیک ۳۷۰ موشک و پهپاد در روز یکشنبه ۲۴ نوامبر که یکشنبه سیاه نامیده شد، همگی با تصمیمات مستقل انجام شد و در عین حال همه تابع تصمیمات دقیق و مرکزی بودند و دبیرکل از طریق فرماندهی نظامی آن را پیگیری میکرد.
این رهبر بزرگ مقاومت اظهار داشت: در آن زمان کل فرماندهی نظامی حزب الله کاملاً مجهز و حاضر بود و حتی یک پست نظامی خالی هم نداشتیم؛ زیرا به سرعت پستهای خالی را پر کرده بودیم. البته ما از مشاوره نظامی ایران هم استفاده میکردیم و از آنها بسیار ممنونیم، اما تصمیمات در خود حزب الله گرفته میشد.
وی افزود: جبهه مقاومت شاهد پایداری افسانهای بود؛ زیرا مبارزان جوان ما که جایگزین فرماندهان شده بودند و مسئول انجام عملیات بودند دقیقاً میدانستند چه باید بکنند و کاری افسانهای انجام دادند و همچنین تا آخرین لحظه پشتیبانی نظامی و انسانی به جبهه میرسید؛ به طوری که رزمندگان خودشان را به شهرک الخیام در جنوب و مکانهای دیگر در جبهه پشتی میرساندند و ارتباطات قطع نشده بود.
حزب الله در حال احیای خود بوده و آماده است
شیخ نعیم قاسم در مورد اینکه آیا حزب الله همچنان قدرت انسانی و نظامی خود را حفظ کرده است گفت: من در مورد همه جزئیات مربوط به تعداد نیروهای انسانی و امکانات نظامی و درصد قدرت حزب الله و میزان خساراتی که وارد شده صحبت نمیکنم، اما صراحتا میگویم که حزبالله در حال بازسازی و احیای خود بوده و آماده است. در مورد شایعات مربوط به انهدام انبارهای سلاح حزب الله هم باید بگویم که کشور ما وسیع است و محاسبات در میدان خواهد بود. ما هرگز در برابر بیعدالتی سکوت نمیکنیم و با هر آنچه که در توان داریم آماده میشویم و ادامه میدهیم.
چرا حزب الله با آتش بس موافقت کرد؟
دبیرکل حزب الله در مورد پذیرش توافق آتش بس توسط این جنبش به دوره قبل از شروع جنگ فراگیر اشاره کرد؛ جایی که شهید سید حسن نصرالله گفته بود ما به دنبال جنگ نیستیم.
شیخ نعیم قاسم به پیشنهاد آمریکایی- فرانسوی برای آتش بس موقت ۲۱ روزه در لبنان بدون توقف جنگ غزه پیش از آغاز جنگ فراگیر رژیم صهیونیستی علیه لبنان اشاره کرده و اظهار داشت: طبق این پیشنهاد به مدت ۲۱ روز در جبهه جنوب لبنان و شمال فلسطین اشغالی آتش بس برقرار میشد، بدون اینکه جنگ غزه متوقف گردد و ما قبلاً آتش بس را به توقف جنگ علیه غزه مرتبط کرده بودیم. در ۲۵ سپتامبر گذشته یک بیانیه فرانسوی- آمریکایی در مورد برقراری آتشبس به این شکل منتشر شد و شهید سید حسن نصرالله از طریق حاج حسین خلیل به نبیه بری ابلاغ کرد که ما با ایده کلی آتش بس موافقیم و درباره آن بحث میکنیم.
دبیرکل حزب الله افزود: اما دو روز بعد از اعلام این پیشنهاد آمریکایی- فرانسوی، سید حسن نصرالله به شهادت رسید و در نتیجه اوضاع به شکل دیگری پیش رفت و ما وارد نبرد جدیدی با دشمن صهیونیستی شدیم و آن را نبرد «اولی الباس» نامیدیم. این عنوان برای نبرد توسط شهید محمد عفیف، رئیس سابق روابط رسانهای حزب الله پیشنهاد داده شد و آن را انتخاب کردیم. در قرآن از اصطلاح اولی الباس برای اشاره به صاحبان قدرت استفاده شده است.
این رهبر بزرگ مقاومت ادامه داد: به این ترتیب حزبالله نبردی قوی را انجام داد، در حالی که تصمیم برای ورود به جنگ فراگیر نگرفته بود و ما زمانی که به تجاوز پاسخ میدهیم طبیعی است که در هر زمانی که شرایط باشد به آتش بس فکر کنیم؛ یعنی زمانی که دشمن آتش بس کند ما عملیاتهایمان را متوقف میکنیم، زیرا ما طرفی نبودیم که جنگ را آغاز کردیم بلکه دشمن جنگ را به راه انداخت. ما مانع پیشروی دشمن در داخل لبنان شدیم و نگذاشتیم صهیونیستها به هدفشان برسند. روشن است که ادامه این جنگ برای یک یا دو هفته، یک ماه یا بیشتر از آن جنگ را تبدیل به یک نبرد فرسایشی بیمعنا میکرد و بنابراین ما در ۲۴ نوامبر با آتش بس موافقت کردیم و این دشمن بود که درخواست آتش بس داد.
وی ادامه داد: آموس هوکشتاین، فرستاده سابق آمریکا در لبنان در آن زمان پیشنهادی را برای آتش بس ارائه داده و این پیشنهاد را با آقای نبیه بری در میان گذاشت. ایشان نیز بررسیهای لازم را انجام داده و سپس پیشنهاد را برای ما ارسال کرد. ما هم ملاحظات خودمان را به آقای نبیه بری ابلاغ کردیم و او هم به اطلاع هوکشتاین رساند تا در نهایت توافق اعلام شود. این توافق توسط شورای حزب الله تصویب شد و برادران تاکید کردند که بعد از تبدیل شدن جنگ به یک نبرد فرسایشی بیمعنا، پذیرش آتش بس اقدام مناسبی است.
پذیرش آتش بس یک تصمیم کاملا لبنانی بود
دبیرکل حزب الله در مورد اینکه تصمیم برای آتش بس چگونه گرفته شد اظهار داشت: این یک تصمیم کاملا لبنانی بود و ما به ایرانیها در مورد تصمیم خودمان اطلاع دادیم نه اینکه آنها مداخلهای در این تصمیم داشته باشند. سلسله مراتب فرماندهی حزب الله از جبهه جنوبی تا مرکزی، همگی منظم و هماهنگ بودند و یک زنجیره فرماندهی به هم پیوسته وجود داشت؛ به طوری که تصمیم برای ادامه جنگ یا آتش بس با هماهنگی کامل انجام میگرفت.
وی تصریح کرد: این ادعا که برخی میگویند ایران از حزب الله خواست تا جنگ را متوقف کند درست نیست، بلکه این تصمیم توسط خود ما گرفته شد و ما به ایرانیها اطلاع دادیم که قصد داریم این کار را انجام دهیم. به عبارت دیگر ایرانیها از تصمیم ما مطلع بودند، اما هرگز از ما نخواستند چنین کاری انجام دهیم. این یک تصمیم کاملا لبنانی بود و دولت لبنان هم از طریق میانجیها و مذاکرات غیر مستقیم با پیشنهاد آتش بس موافقت کرد.
ایران نقش اساسی در پایداری مقاومت داشت
شیخ نعیم قاسم در مورد تصمیم حزب الله برای شرکت در نبرد طوفان الاقصی اظهار داشت: حزب الله ابتکار عمل را به دست گرفت و با در نظر گرفتن شرایط و توانایی خود تصمیم به حمایت از غزه گرفت و فلسطینیها هم متقاعد شدند که ما هر کاری از دستمان برمیآمد انجام دادیم.
وی در مورد نقش ایران در حمایت از مقاومت در جریان این نبرد گفت: تهران ارزیابی روشنی ارائه داد؛ مبنی بر اینکه هرگونه ورود مستقیم ایران به این نبرد به معنای ورود آمریکا به جنگ با ایران است که به نفع صهیونیستها خواهد بود، زیرا آنها به دنبال کشاندن آمریکا به جنگ با ایران بودند؛ بنابراین نتیجه ارزیابیها این شد که تا زمانی که این حمایت موثر نیست ایران مداخله مستقیم نکند و به نقش خود در حمایتهای جامع که کل محور مقاومت به آن نیاز دارد، ادامه دهد.
شیخ نعیم قاسم تصریح کرد: این نقش ایران پایه و اساس پایداری و استواری مقاومت بود و حمایت به این معنا نیست که یک طرف اساساً باید مستقیماً وارد درگیری نظامی شود. همچنین ما از ایران نخواستیم که مداخله کند و همه میدانند ایران به تنهایی میتواند هر کاری که میخواهد انجام دهد و این کشور هر آنچه که میتوانسته و حتی بیشتر از آن برای حمایت از مقاومت انجام داده است. رهبری حزب الله بسیار از حمایتها و کمکهای ایران قدردانی میکند و آن را کافی میداند. ایران تا امروز به حمایتهای خود ادامه داده و این کافی و مناسب است.
دبیرکل حزب الله اظهار داشت: هر حمایتی به معنای مشارکت نظامی مستقیم نیست بلکه حمایت اشکال مختلف دارد؛ به طوری که هر طرفی بر اساس آنچه مفید میداند در نبرد مشارکت میکند و آنچه که ایران انجام داده بیشترین کاری است که میشد انجام داد و کافی و مناسب بوده است. در مورد نظارت رهبری ایران بر نبرد هم، امام خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران روزانه وقایع غزه و لبنان را زیر نظر داشتند و گزارشهای مربوطه را در این زمینه دریافت میکردند. ایشان در طول این نبرد همواره از مسئولان مربوطه میخواستند که از غزه و لبنان حمایت کنند و با آنها همراه شوند. ما دیگر چه چیزی بیشتر از این میخواستیم؟
تحولات سوریه بر روند جنگ غزه تاثیر گذاشت
شیخ نعیم قاسم با اشاره به اینکه تحولات سوریه برای محور مقاومت مطلوب نبود، تاکید کرد: آنچه که در سوریه اتفاق افتاد بر غزه تاثیر گذاشت؛ زیرا دولت سابق سوریه از مقاومت حمایت میکرد و مسیری را برای رساندن کمکها فراهم کرده بود و فلسطینیها در این کشور بودند و به طور کلی روند حمایت از مقاومت تسهیل میشد.
وی در مورد اینکه حزب الله مرحله انتقالی جدید سوریه به رهبری ابومحمد جولانی را چگونه ارزیابی میکند اظهار داشت: حزب الله بعد از وقوع این اتفاقات در سوریه هیچ ارتباطی با اوضاع داخلی این کشور ندارد و ما امیدواریم که مردم سوریه بتوانند یک سیستم مستقل و به هم پیوسته ایجاد کنند که در آن همه احزاب و نیروها نمایندگی داشته باشند و این سیستم مقابل اسرائیل بایستد؛ زیر رژیم صهیونیستی همانطور که دشمن همه ماست دشمن سوریه نیز هست.
دبیرکل حزب الله خاطرنشان کرد: ما هنوز نمیتوانیم آینده سوریه را دقیقاً پیشبینی کنیم. بعد از ایجاد هرج و مرج در این کشور و ترورها و کشتار چندین هزار علوی و سایر مردم سوریه به دست نیروهای مرتبط با حکومت جدید این کشور خطر بزرگی برای سوریه ایجاد شد. ما همچنین از شکل نظام سیاسی که در این کشور پدیدار خواهد شد اطلاع نداریم و نمیدانیم که در چه چارچوبی فعالیت خواهد کرد.
حزب الله هیچ ارتباطی با اتفاقات داخلی سوریه ندارد
شیخ نعیم قاسم در مورد گامهای اخیری که در مسیر عادیسازی حکومت جدید سوریه با رژیم صهیونیستی برداشته شده است گفت: این گامها بسیار خطرناک هستند و سوریه نباید به این روند ادامه دهد. البته اعتماد ما به ملت سوریه بسیار زیاد است و میدانیم که مردم این کشور عادی سازی با صهیونیستها را نخواهند پذیرفت، اما نحوه تعامل با این موضوع مسئولیت خودشان است نه ما. ما مخالف هرگونه عادیسازی با اشغالگران صهیونیست هستیم و این را زمانی که برخی رژیمهای عربی در حال انجام قرارداد عادیسازی با اسرائیل بودن هم گفتیم و روشن است که عادی سازی نمیتواند مانع آزار و تجاوزات این رژیم علیه کشورهای عربی شود.
دبیرکل حزب الله در مورد سکوت و انفعال حکومت جولانی مقابل تجاوزات و اشغالگریهای رژیم صهیونیستی در خاک سوریه گفت: میبینید که حکومت جدید سوریه در برابر تجاوزات اسرائیل هیچ اقدامی انجام نداده و رژیم صهیونیستی ۶۰۰ کیلومتر مربع از ارتفاعات جولان و منطقه قنیطره را اشغال کرده است. این رژیم همچنین هیچ گونه قدرت نظامی برای ارتش سوریه یا حکومت جدید آن باقی نگذاشته و تجاوزاتش به این کشور ادامه دارد و جاه طلبیهای صهیونیستها هرگز متوقف نمیشود.
شیخ نعیم قاسم اظهار داشت: رژیم صهیونیستی یک موجودیت جعلی توسعه طلب و جنایتکاری است که از ارتکاب جنایات نسل کشی هیچ ابایی ندارد و یک هیولای وحشی مانند آمریکا کنار آن ایستاده است.
وی در مورد اینکه آیا حزب الله به شکل عملی مقابل عادیسازی سوریه با رژیم صهیونیستی خواهد ایستاد و مثلاً از گروههای نظامی در این کشور علیه اسرائیل حمایت میکند اظهار داشت: حزب الله عملاً برای تغییر دیدگاه حکومت جدید سوریه وارد عمل نخواهد شد و ما هیچ ارتباطی با آن نداریم. همچنین ما هیچ ارتباطی با گروههایی که در حال حاضر مقابل حکومت جدید سوریه ایستادهاند نداریم؛ حتی گروههایی که خودشان را مقاومتی معرفی میکنند. شاید آنها نامهایی که برای خودشان انتخاب میکنند را دوست دارند و شبیه عنوانهای مقاومتی باشد، اما حزبالله هیچ ارتباطی با مقاومت در سوریه و همچنین پروژه ایجاد مقاومت در این کشور ندارد. موضع ما سیاسی بوده و تصمیم در دست مردم سوریه است. ما در دولت یا شکل حکومت سوریه دخالت نمیکنیم.
شیخ نعیم قاسم درباره تنشهایی هم که چندی قبل در مرز سوریه و لبنان ایجاد شده بود گفت: در آن زمان حزب الله به ارتش گفت که اینجا خاک لبنان است و برخی از گروههای مسلح سعی در ورود به آن دارند و ما هیچ ارتباطی با این موضوع نداریم؛ زیرا به دنبال جنگ نیستیم و بعد از آن ارتش آمد و کنترل اوضاع را به دست گرفت. ما همچنین هیچ ارتباطی با اتفاقات سواحل سوریه نداریم و با ماهیت حکومت در این کشور هم ارتباطی نداریم و نمیدانیم که آیا مقاومتی علیه آن در حال شکلگیری است یا نه.
دبیرکل حزبالله تصریح کرد: ما موضع حزب الله در مورد سوریه را از نظر سیاسی بیان میکنیم، اما مسئولیت نظام این کشور بر عهده خود مردم سوریه است و خودشان تصمیم میگیرند. زمانی که تحولات جدید سوریه برای اولین بار آغاز شد و دولت بشار اسد سقوط کرد، برخی از اعضای اخوان المسلمین درباره ماهیت ارتباطی که میتواند در آینده با حکومت جدید سوریه وجود داشته باشد صحبت کردند و چیزی بیشتر از این نبود و همه چیز در همان جا متوقف شد و هیچگونه ارتباط مستقیمی با دولت جدید سوریه وجود نداشته است.
شیخ نعیم قاسم در مورد گزارشهای مربوط به احتمال سوءاستفاده دشمنان از حکومت جدید سوریه علیه حزب الله اظهار داشت: ما حق داریم که با دقت همه چیز را بررسی کنیم و گزارشهایی از برخی کشورهای خارجی و عربی دریافت میکنیم که چنین چیزی وجود دارد و کسانی هستند که میخواهند از حکومت جدید سوریه برای دستکاری در اوضاع لبنان استفاده کنند. اما اینها صرفاً در حد حرف و خیالات هستند و هیچ کاربرد عملی ندارند. اما در هر صورت ما باید محتاط باشیم.
آمریکا جوزف عون را تحت فشار قرار داده است
شیخ نعیم قاسم در مورد امور داخلی لبنان و ارزیابی حزب الله از نقش، جایگاه و واقعیت جوزف عون رئیس جمهور این کشور اظهار داشت که جوزف عون از همان لحظه اول صریح بود و همواره تاکید میکرد که اسرائیل باید از لبنان عقب نشینی کند، اسرای لبنانی باید آزاد گردند و بازسازی کشور آغاز شود. ما از مواضع ایشان ممنونیم، مواردی که رئیس جمهور بر آنها تاکید داشت همان اولویتهایی است که ما از آن صحبت میکنیم و بعداً یک گفتوگو درباره امنیت ملی کشور و یک استراتژی دفاعی انجام خواهیم داد و بر اساس آنها به نتایجی میرسیم.
وی تصریح کرد: آمریکا و برخی کشورهای عربی به شدت جوزف عون را تحت فشار قرار دادهاند و به او میگویند که حتی اگر لازم است با مقاومت بجنگ و از ارتش استفاده کن، اما خود رئیس جمهور میداند که این یک فتنه است و به هیچ نتیجهای نمیرسد.
آمریکا و مهرههای آن کل لبنان را هدف قرار دادهاند نه صرفا حزب الله
دبیرکل حزب الله در ادامه از نقش مدبرانه و ملی نبیه بری تمجید کرده و گفت: نبیه بری همواره هر کاری که میتوانسته انجام داده و به وحدت ملی وحدت شیعه و وحدت اسلامی پایبند بوده و بر لزوم خروج صهیونیستها از لبنان تاکید دارد و معتقد است که هر بحثی قبل از خروج کامل اشغالگران از خاک لبنان، غیر واقعی است.
وی در مورد اینکه نبیه بری تا چه اندازه میتواند در برابر فشارهای عربی، آمریکایی و غربی علیه حزب الله مقاومت کند اظهار داشت: موضعی که اکنون توسط این طرفها اتخاذ شده علیه حزب الله نیست، بلکه علیه کل لبنان است. هر کسی که تصور میکند این موضع صرفاً علیه حزب الله اتخاذ شده حقایق را به درستی نمیداند.
این رهبر مقاومت افزود: سلب قدرت حزب الله که به معنای سلب قدرت لبنان است چیزی است که صهیونیستها میخواهند و قدرت لبنان در معادله طلایی ارتش، ملت و مقاومت نهفته شده است. کشورهای مختلف در حال بررسی چگونگی تعامل با لبنان هستند و به کشور ما میآیند و میروند و در مورد آن بحث میکنند؛ زیرا لبنان قوی است و اگر ضعیف بود هیچکس به آن توجه نمیکرد؛ بنابراین موضع نبیه بری به این باور و اعتقاد او مربوط میشود که صرفاً مقاومت در خطر نیست بلکه کل لبنان در خطر است.
شیخ نعیم قاسم در پاسخ به این سوال که آیا موجودیت شیعیان در لبنان در معرض خطر قرار گرفته است اظهار داشت: این واقعیت وجود دارد؛ زیرا طرفهایی هستند که میگویند بدون مشارکت گروه شیعه انتخابات پیش برود و همه چیز بدون مشارکت شیعیان در لبنان انجام بگیرد. ما در روستاهای جنوب و مناطقی که توسط دشمن صهیونیستی اشغال شده حضور داریم و اگر دیگر نیرویی در لبنان نباشد، رژیم صهیونیستی اشغالگریهای خود را گسترش خواهد داد و اولین کسانی که تحت تاثیر قرار میگیرند شیعیان خواهند بود.
دبیرکل حزب الله ادامه داد: زمانی که برخی میگویند باید نمایندگان شیعه در پارلمان وابسته به حزب الله و جنبش امل نباشند، این تفکر خطرناکی است و همه ما یک خانواده هستیم. ما متحد و قوی هستیم و اتحاد و استقامت ما برگ برندهای است که به ما قدرت میدهد تا برای منافع کشور کار کنیم و به ایستادگی و پایداری ادامه دهیم.
روابط حزب الله و احزاب داخلی
شیخ نعیم قاسم در مورد روابط حزب الله با احزاب داخلی از جمله حزب نیروهای لبنانی به ریاست سمیر جعجع که مهره معروف آمریکا و رژیم صهیونیستی در لبنان است اظهار داشت: این حزب دغدغه شبانه روزی و اصلی ما در لبنان بوده و رویکرد و تفکر آن با دیدگاه و خواستههای صهیونیستها همراه است و همین مسئله هیچ جایی را برای تعامل و آشتی با آن باقی نمیگذارد و هیچ ارتباطی با این حزب برقرار نمیکنیم.
وی در مورد حزب الکتائب گفت: ما هیچ مشکلی برای گفتوگو با این حزب نداریم و جلساتی با آن داشتیم که به دور از کانون رسانهای انجام شده است و انشاالله به این روابط ادامه خواهیم داد. در مورد جنبش المستقبل هم ارتباطاتی میان ما و این جنبش وجود دارد و گاهی جلساتی تشکیل میدهیم و هیچ مشکلی با شخصیتهای آن نداریم. جنبش المستقبل هنوز نتوانسته حضور سیاسی موثری در لبنان ایجاد کند، اما با این وجود زمانی که سعد حریری، نخست وزیر اسبق لبنان در کشور بود جلسات و هماهنگی و ارتباطات فشردهای میان ما با جنبش المستقبل برقرار میشد.
دبیرکل حزب الله تاکید کرد: در هفتههای آینده عرصه لبنان شاهد تحرکات سیاسی گسترده و فراگیر حزب الله خواهد بود و بنابراین تلاشهایی برای هماهنگی، سازماندهی و توزیع نقشها و وظایف در حال انجام است. کمیتههایی هم برای بررسی استراتژیهای کاری در مرحله بعدی در حال تشکیل بوده و ما باید از نکات مثبت و منفی مرحله جدید استفاده کنیم.
شیخ نعیم قاسم اظهار داشت: استراتژیهای حزبالله ممکن است برای تکمیل شدن به دو ماه زمان نیاز داشته باشد و در آن زمان در عرصههای آموزشی، رسانهای، فرهنگی، سیاسی و سایر عرصهها منعکس خواهد شد.
باز بودن درها به روی کشورهای عربی و ترکیه
شیخ نعیم قاسم تاکید کرد که کشورهای عربی به ویژه کشورهای منطقه اکنون بسیار علاقمند به حضور در لبنان هستند و حزب الله هم از این ابتکارات استقبال میکند. ما بخشی از دولت لبنان هستیم و هیچ مشکلی با ارتباط با کشورهای عربی طبق اصل عدالت و برابری نداریم و لبنان نباید تبدیل به کشور تابع شود. ما از هرگونه حضور کشورهای عربی یا ترکیه در لبنان بر اساس اصل برابری و منافع متقابل استقبال میکنیم و با برخی از کشورها هم در تماس هستیم.
حمایت مشروط از ادامه حضور یونیفل در لبنان
شیخ نعیم قاسم در مورد نیروهای یونیفل (نیروهای موسوم به حافظ صلح سازمان ملل مستقر در لبنان) گفت که حزب الله از ادامه فعالیت یونیفل در لبنان حمایت میکند؛ مشروط بر اینکه این نیروها به ماموریت خود پایبند باشند. حزب الله موافق ورود نیروهای یونیفل به روستاها و املاک خصوصی مردم نیست، بلکه در صورت نیاز این نیروها باید از ارتش اجازه بگیرند.
دبیرکل حزب الله گفت: ما از تمدید ماموریت یونیفل به مدت یک سال طبق ماموریت فعلی آن حمایت میکنیم، اما نیروهای بین المللی باید به ماهیت ماموریتهای خود پایبند باشند و بدون هماهنگی با ارتش لبنان وارد املاک خصوصی مردم نشوند تا مشکلی به وجود نیاید.
حزب الله و سلاح آن
شیخ نعیم قاسم در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا حزبالله را میتوان بدون سلاح تصور کرد اظهار داشت: حزبالله یک پروژه، یک دکترین و یک خط است و حق دارد مورد حمایت قرار بگیرد و برای رسیدن به اهدافش تلاش کند. من این رویکرد که حزب الله را به سلاح آن گره بزنیم رد میکنم؛ زیرا بحث سلاح جداست و زمانی که درباره سلاح حرف بزنیم یک بحث جداگانه داریم؛ اما حزب الله خودش یک بحث متفاوت است. حزب الله یک موجودیت مقاومتی است که حمایت و جایگاه مردمی بالایی دارد و بزرگترین حزب در لبنان است.
دبیرکل حزب الله اظهار داشت: سلاح چیزی نیست که حزبالله را سرپا نگه دارد، اما خلع سلاح هم به هیچ وجه پروژه قابل قبولی نیست؛ زیرا لبنان را تضعیف میکند و ما معتقدیم که سلاح دلیل قوی ماندن لبنان است و ما نمیپذیریم که لبنان ضعیف شود. شعار ما لبنان قوی است و لبنان به خاطر مقاومت، ارتش و ملت خود قدرتمند است.
دستاوردهای حزب الله در محافظت از لبنان
شیخ نعیم قاسم تاریخچه حزب الله را از زمان تاسیس آن در سال ۱۹۸۲ تاکنون مورد بررسی قرار داده و تاکید کرد: این حزب الله بود که اشغالگران صهیونیست را در سال ۲۰۰۰ از کشور بیرون راند و خاک لبنان را آزاد کرد و برای لبنان صلح و امنیت به ارمغان آورد.
وی افزود: از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۲۳ لبنان در امنیت بود و رونق داشت؛ زیرا اسرائیل جرات تجاوز به کشور ما را نداشت و دستاوردهای حزب الله موجب شد تا لبنان به جایگاه خود برگردد و جهان به آن اهمیت بدهد. ما از کسانی که خواستار حذف حزب الله یا خلع سلاح آن هستند سوال میکنیم که شما چه دستاوردی داشتهاید که چنین اظهار نظری میکنید؟ بیایید تاریخچه خود را برای ما شرح دهید.
دبیرکل حزب الله در ادامه سخنان خود خطاب به کسانی که خواستار حذف و خلع سلاح حزب الله هستند گفت: اقدامات شما همواره منجر به درگیری و فتنههای داخلی، تجاوزات خارجی، اشغالگری رژیم صهیونیستی، ورود داعش و همه مصیبتهای دیگر برای لبنان شد.
وی در پاسخ به کسانی که حزب الله را تهدیدی برای لبنان میدانند اظهار داشت: مقاومت هرگز تهدیدی برای لبنان نبوده بلکه شما هستید که موجودیت لبنان را تهدید میکنید. کسانی که جنگ و فتنه به پا کردند و لبنان را به سمت سقوط بردند موجودیت کشور را تهدید میکنند و ما متعهد هستیم که اطمینان حاصل کنیم لبنان برای همه باقی میماند.
این رهبر مقاومت تصریح کرد: در یک کشور دموکراتیک طبیعتاً در مورد همه چیز اجماع و اتفاق نظر وجود ندارد، اما ما فقط میخواهیم توافق کنیم که لبنان باید بماند. اجماع ملی ردایی نیست که برخی برای رفع نیازهای خودشان پوشیده باشند، بلکه برای رفع نیازهای ملت است و کسی حق دارد از ملت و وطن حرف بزند که در راه آن فداکاری کرده باشد.
شیخ نعیم قاسم در پاسخ به سوالات مکرر رسانهها در مورد وجود بالهای مختلف و اختلافات در داخل حزب الله با کنایه گفت: معمولاً وقتی بال و پری وجود داشته باشد شما آن را میبینید درست است؟ چون پرواز میکنند. من هنوز هیچ بال و پر و اختلافی در حزبالله ندیدهام.
وی تاکید کرد: حزب الله یکی است و رهبری آن نیز یکی است. شورا تشکیل جلسه میدهد و در مورد همه چیز تصمیم میگیرد. در حزب الله نظم و انضباط کامل وجود دارد و این نظم را در انتخابات اخیر شهرداریها مشاهده کردید. به شما اطمینان میدهم که هیچ بال و شاخهای در داخل حزب الله وجود ندارد و هیچ اختلافی هم نیست.
اولویت ما حفظ خط شهید سید حسن نصرالله است
دبیرکل حزب الله در مورد اولویت خود اظهار داشت که حفظ خط و اصولی که شهید سید حسن نصرالله ترسیم کرده بود اولویت من است. حزب الله به اصول ثابت خود متعهد است که در صدر آنها ایمان به آزادی فلسطین قرار دارد. ما بستگی به شرایط و تواناییهای خود از طریق آموزش، فرهنگ، سیاست و جهاد تعهد خود را به این آرمان ابراز میکنیم.
وی تصریح کرد: ما از وحدت مسلمانان حمایت میکنیم و چیزی به نام نزاع سنی- شیعه نداریم، بلکه بر وحدت همه مسلمانان در سراسر جهان تاکید داریم؛ زیرا آرمانهای ما یکی است، اعتقادات ما یکی و دشمن ما یکی است. کسانی به دنبال ایجاد فتنه و نزاع در میان مسلمانان هستند که منافع خودشان را دنبال میکنند.
جمهوری اسلامی ایران بزرگترین متحد حزب الله است
شیخ نعیم قاسم در ادامه گفت: بزرگترین متحد ما جمهوری اسلامی ایران به رهبری امام خامنهای بوده و این رابطه بر مبنای وفاداری، افتخار و قدرت است. از شما سوال میکنم که آیا شما شریفتر از رهبری جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سراغ دارید؟ ما با جمهوری اسلامی ایران و رهبری آن در دیدگاه، سیاست و اعتقادات یکی هستیم و آنها هرگز چیزی را به ما دیکته نمیکنند.
دبیرکل حزب الله در ادامه همچنین به محور مقاومت به ویژه یمن درود فرستاده و گفت: در حالی که همه جهانیان نظارهگر جنایات صهیونیستها هستند یمن به تنهایی از غزه حمایت میکند و یمنیها یک گروه مقدس هستند. من همچنین به عراق، مرجعیت دینی آن، حشد شعبی و ملت عراق درود میفرستم و روابط متقابلی میان ما وجود دارد.
شیخ نعیم قاسم اظهار داشت: حزبالله این روابط را حفظ میکند و توسعه خواهد داد و با طرفهایی هم که مایل به مشارکت در این سیاستهای بزرگ هستند ارتباط برقرار خواهد کرد. من به همه اعضای محور مقاومت درود میفرستم و متعهدیم رابطه قوی خود را با این محور حفظ کنیم.
شهید نصرالله رهبری بیهمتا در تاریخ بود
شیخ نعیم قاسم در پایان این گفتوگو در مورد سید شهدای مقاومت، شهید سید حسن نصرالله صحبت کرده و گفت: شهید نصرالله رهبری بیهمتا در جهان و در طول کل تاریخ بود. شهید نصرالله با صداقت و معنویت خود ایمان را به مقاومت عملی تبدیل کرد و او همیشه در قلب من جای دارد. شهید سید حسن نصرالله یکی از مهمترین و دشوارترین پروژهها را بنا نهاد و لبنان را با مردمش به این سطح از فداکاری در مواجهه با دشمن صهیونیستی رساند و این نتیجه رهبری، معنویت و کاریزمای او بود.
دبیرکل حزب الله تاکید کرد: ما رابطه بسیار صمیمی و عمیق با یکدیگر داشتیم. ما هر یک یا دو سال جلسات دوجانبهای برای بحث در مورد مسائل حساسی که نیاز به آمادگی داشتند برگزار میکردیم و در این جلسات یا من آغازگر بودم یا ایشان و من یک بار به شکل غیر منتظره به او گفتم که سید من شما را خیلی دوست دارم و او گفت، شما قبل از من بودهاید و من شما را دوست دارم.
شیخ نعیم قاسم در پایان خطاب به شهید سید حسن نصرالله گفت: بسیار دلتنگتان هستم و دوست داشتم که در میان ما باشید. شما باری از دوش همه ما به ویژه من برداشتید و من یکی از کسانی بودم که مشتاقانه منتظر سخنرانی شما مینشستم، زیرا به گونهای صحبت میکردید که قلب را تسکین میداد و عزم و اراده را تقویت میکرد. من بسیار دلتنگتان هستم، اما شما به مدال شهادت رسیدید و ما به عهد خود با شما وفاداریم و پیروان شما امانتدارتان هستند و راهتان را ادامه میدهند.