کتاب «از بودن تا نبودن؛ علی اکبر دهخدا» به روایت فرید مرادی، نویسنده و پژوهشگر ادبی،نگاهی به زندگی و آثار علیاکبر دهخداست.
نادر قدیانی مدیر انتشارات قدیانی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: این اثر روایت فشرده و جامع زندگی و تلاشهای فرهنگی و سیاسی علیاکبر دهخدا را ارائه میدهد و برای تمامی اقشار به ویژه نسل جوان قابل استفاده است.
وی افزود: علیاکبر دهخدا، چهرهای شاخص در تاریخ معاصر ایران، به ویژه به خاطر تدوین بزرگترین فرهنگ لغت فارسی شناخته میشود اثری جامع که حاصل سالها کوشش و تعهد وی به زبان و ادبیات فارسی است.
قدیانی گفت: این کتاب ضمن پرداختن به مراحل تدوین فرهنگ لغت، سختیها و مقاومتهای اجتماعی و اداری پیشرو را تشریح میکند؛ از جمله فروش خانه شخصی دهخدا برای تأمین هزینههای چاپ و مخالفتهای مقامات دولتی. این موارد نشاندهنده اراده استوار و تعهد عمیق وی به فرهنگ ایرانی است.
این ناشر حوزه کودک و نوجوان افزود: از ویژگیهای برجسته این کتاب، پرداختن به زندگی دهخدا به زبانی گویا و روان است که مطالعه آن را برای نوجوانان و جوانان تسهیل مینماید.
وی گفت: خوانندگان در مدت زمان کوتاهی میتوانند با زندگی، دستاوردها و نقش تأثیرگذار دهخدا در فرهنگ و زبان فارسی آشنا شوند.
قدیانی افزود: این اثر همچنین به روابط فرهنگی دهخدا با دیگر روشنفکران و فعالیتهای مشترک آنها اشاره دارد و روند شکلگیری این فرهنگ لغت را در بستر تاریخی آن دوره به تصویر میکشد.
وی گفت: این کتاب در کنار روایت تنها زندگی دهخدا، به اهمیت آثار او را در گسترش فرهنگ و زبان فارسی برجسته میسازد.
مدیر انتشارات قدیانی افزود: زندگی دهخدا سرشار از فراز و نشیبهای سیاسی و فرهنگی او در سالها حیاتش، در جهت ارتقاء فرهنگ و زبان فارسی است.
قدیانی گفت: پس از دورهای تبعید، دهخدا در چهارمحال بختیاری اقامت گزید و در آنجا انگیزه و فرصت تدوین فرهنگ لغت فارسی را پیدا کرد و با منابع محدود و اتکاء به دانش گسترده خود، نگارش این اثر فاخر را آغاز کرد.
نشر قدیانی بیش از هزار و نهصد عنوان در کتابنامه رشد آموزش و پرورش، اثر معرفی کرده است و نیز یازده دوره به عنوان ناشر نمونهی کشور به انتخاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب شده است.