معاون اقتصادی استاندار از رشد ۳ تا ۴ درصدی پرداختها در بخش سرمایه گذاری استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، معاون هماهنگی اقتصادی استاندار در جلسه سرمایه گذاری استان گفت: رویکرد برخی بانکها در پرداخت تسهیلات به متقاضیان سرمایه گذاری باعث نارضایتی در زمینه سرمایه گذاری شده است.
احسان عسکری خواستار ارائه راهکارها برای تسریع در روند پرداخت تسهیلات در بخش سرمایه گذاری شد و افزود: از هفته گذشته تاکنون، روند پرداختها رشد سه تا چهاردرصدی داشته که هرچند این رقم مطلوب نیست، اما حرکت رو به جلو و شتاب آن قابل قبول است.
عسکری خواستار همکاری دستگاههای اجرایی با بانکها شد و اضافه کرد: دستگاههای اجرایی با اعزام نمایندگان خود به بانکهای عامل پیگیر مداوم پروندههای سرمایه گذاری و خواستار پرداخت تسهیلات متقاضیان سرمایه گذاری در استان باشند و این در حالی است برخی دستگاهها ۹۰ درصد همکاری با بانکها داشتهاند و برخی دیگر تنها ۳۰ درصد که با این رویه سرمایه گذاری در استان محقق نمیشود.
وی با اشاره به عملکرد سرمایهگذاری در استان ادامه داد: با وجود محدودیت منابع ملی، حدود هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در بخشهای مختلف استان توزیع شده است و پیگیریهای لازم برای تسریع در اجرای این طرحها در دستور کار قرار دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار با بیان اینکه بانکها باید بهعنوان تسهیلگر و نهاد حمایتی عمل کنند ادامه داد: خوشبختانه بانکها در چند ماه اخیر حرکتی پرشتابتر در پرداخت تسهیلات نسبت به گذشته داشتهاند.
عسکری با اشاره به دستاوردهای اخیر در حوزه تسهیلات، گفت: از مجموع هزار و ۲۹۰ میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفتهشده در قالب جزء سه، بیش از ۵۰ درصد آن را محقق شده است.
وی رتبه زیر ۱۰ استان در پرداخت تسهیلات در جذب سرمایه گذاری را مطلوب ندانست و افزود: رتبه زیر ۱۰ برای ما قابلقبول نیست و باید استان را به تراز یک تا حداکثر ۱۰ برسانیم و بانکهای که بتوانند رتبه یک سه در پرداخت تسهیلات برای سرمایه گذاری را کسب کنند تشویق میشوند.
مدیرکل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان هم در این نشست، با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت پرداختهای بانکی در حوزه سرمایهگذاری گفت: بر اساس آمارهای موجود، تاکنون ۵۷ درصد از پرداختهای مربوط به سرمایهگذاری انجام شده است.
ابراهیم مهرجو با بیان اینکه در هفته اخیر، برخی بانکها تغییراتی در روند پرداختها داشتهاند افزود: بانک پارسیان ۱۴ درصد، بانک گردشگری ۵ تا ۸ درصد، بانک کشاورزی ۵ درصد، بانک صادرات سه درصد، بانک سینا یک درصد و در مجموع، حدود سه درصد رشد در پرداخت های بانکها در بخش سرمایه گذاری بوده است.
مهرجو با اشاره به اینکه بر اساس آمار، مبلغ ۲۶۶ میلیارد تومان در بانک رسالت و ۲۲۵ میلیارد تومان در بانک مهر ایران معوقه وجود دارد اضافه کرد: مهمترین مشکل ما در حوزه پرداختها، عملکرد دو بانک مهر ایران و بانک رسالت است که تقریباً نیمی از تأخیرها مربوط به این دو بانک است .
وی با بیان اینکه مسئولان بانک رسالت مدعی پیگیری پرداختها هستند. ادامه داد: بانک مهر ایران نیز پس از پیگیریهای اخیر، از ۶۷ میلیارد تومان به ۷۹ میلیارد تومان افزایش پرداخت داشته است اما با توجه به زمان باقیمانده، انتظار است این دو بانک برنامهریزی مشخصی برای تسریع در پرداختها داشته باشند تا شاهد بهبود آمار در هفته آینده باشیم.
مدیرکل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با تقدیر از از عملکرد مثبت برخی بانکها در پرداخت تسهیلات در بخش سرمایه گذاری استان گفت: بانکهای سپه، سینا، شهر، صادرات، کشاورزی و گردشگری آمار قابل قبولی داشتهاند و همچنین بانکهای پارسیان، تجارت و ملت نیز وضعیت نسبتاً مطلوبی دارند.