خطیب نماز جمعه تهران با تاکید بر اینکه محرم امسال، تجلی حماسه و روح مقاومت است، گفت: امسال محرم تحت تأثیر حماسه بزرگ ۱۲ روزهای قرار گرفت که از عید غدیر تا ایام محرم درخشید و در تاریخ انقلاب اسلامی بهعنوان یک حقیقت بزرگ و ماندگار ثبت شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد حاج علی اکبری در خطبههای نماز جمعه این هفته تهران گفت: محرم امسال، تحت تأثیر حماسه بزرگ ۱۲ روزهای قرار گرفت که از عید غدیر تا ایام محرم درخشید و در تاریخ انقلاب اسلامی بهعنوان یک حقیقت بزرگ و ماندگار ثبت شد. این حماسه، ملت ما را در تجربه عاشوراییترین و کربلاییترین محرم تاریخ خود قرار داد.
خطیب نماز جمعه تهران افزود: روح مقاومت و جوانمردی، یاد ثارالله، تشییعهای عاشورایی و مراسم گرامیداشت شهدا که همچنان ادامه دارد، فضایی خاص و معنوی به سراسر کشور بخشید. در این میان، پرچم مقدس ایران در کنار پرچمهای عزای اهل بیت علیهمالسلام، جلوهای ویژه به محرم امسال داده بود.
حجتالاسلام والمسلمین حاج علی اکبری با بیان اینکه این روزها، یادآور محرمهای آغازین انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس است؛ روزهایی که ملت ما با جان و دل، پیام عاشورا را در میدان عمل ترجمه میکردند؛ افزود : امید آن داریم که خداوند تبارک و تعالی، از ملت حسینی و عاشورایی ما و همه عزیزانی که در اقامه عزای سیدالشهدا علیهالسلام مشارکت داشتند، بانی بودند و تلاش کردند، به نیکی بپذیرد.
خطیب نماز جمعه تهران در ادامه به فرازهایی از مناجات نورانی عرفه امام حسین علیهالسلام اشاره کرد و ادامه داد: حضرت در آغاز این دعا، سخن از خوشبختی و سعادت جامعه از مسیر تقوا به میان آوردند. ایشان فرمودند: «خدایا به من چنان خشیتی عطا فرما که گویا تو را میبینم.»
حجتالاسلام والمسلمین حاج علی اکبری گفت: این حال خوش و جوشش عرفانی، از دل انسان مؤمن سرچشمه میگیرد و با درک حضور پروردگار متعال در ابعاد مختلف زندگی، معیار رفتار فرد را در گفتار، سکوت، عمل، خانواده، جامعه، معاشرت و موضعگیریها بر پایه رضایت خداوند قرار میدهد.
خطیب نماز جمعه تهران افزود: زمانی که خشیت الهی در دل مؤمن جای گیرد، و عظمت و جمال حضرت حق را درک کند، تقوا در وجودش درخشیدن میگیرد. این نور، باطن و روان او را در بر میگیرد و در ادامه، اعضا، جوارح و اعمال او را نیز متأثر و متحول میسازد.
وی ادامه داد: امام حسین (ع) خود رئیس متقین است، در نهضتی که برپا کرد و در آن قیام جاودانه، حق تقوا را بهدرستی ادا نمود. ایشان حقیقت تقوا را در حرکت خود آشکار ساخت؛ قیامی که با نیت خالص الهی و صرفاً برای رضای خداوند انجام گرفت.
خطیب نماز جمعه تهران اظهار کرد: این رنگ خدایی و اخلاص، اساس و بنیان نهضت اباعبدالله علیهالسلام است که تقوا را در رگ و جان آن جاری ساخت. اگر دقیق بنگریم، در سراسر مسیر این نهضت – چه در راهبردها، چه در روشها و واکنشها – هر اقدامی که صورت گرفته، همگی مبتنی بر تقوای الهی و خاص پروردگار بوده است.
حجتالاسلام والمسلمین حاج علی اکبری اظهار کرد: در آستانه روز بیست و یکم تیرماه قرار داریم؛ سالروز قیام مردم مومن و بیدار مشهد که در اعتراض به کشف حجاب رضاخانی، در مسجد گوهرشاد اجتماع کرده بودند. آن اجتماع بزرگ، غرق در خون شد و مردان و زنان مومن و متدین، غریبانه و مظلومانه در دفاع از یکی از مهمترین ارزشهای اسلامی و الهی به شهادت رسیدند.
خطیب نماز جمعه تهران بیان کرد: به همین دلیل این روز به نام «روز عفاف و حجاب» نامگذاری شد تا نشان دهد ملت ما نسبت به این اصل اسلامی، اهتمامی عمیق و ریشهدار دارد. پوشش مقبول اسلامی، نماد روشن بندگی حق و نشانه هویت، حریت، آزادگی و مسئولیتپذیری زن مسلمان است.
وی ادامه داد: برای تبیین اهمیت حیاتی و جایگاه این ارزش بزرگ انسانی و اسلامی، لازم است همتهای بلند، دلهای مملو از ایمان، عزمهای راسخ و نگاههای هوشمندانه با برنامهای جامع و معطوف به آینده، با درک درست عمق مسئله، همراه با اقداماتی هنرمندانه و تقسیم کار مسئولانه بین دستگاههای مختلف، نخبگان و آحاد مردم به ویژه بانوان و دختران عزیزمان انجام شود. باید گامهای موثر و عملی هم در جنبههای سلبی و هم ایجابی با توازن و تناسب اقتضائات زمان و شرایط روز در این زمینه برداشته شود.
خطیب نماز جمعه تهران ادامه داد: درباره جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و دفاع مقدس ملت ایران در برابر رژیم صهیونیستی و آمریکا، طی هفتههای گذشته تبیینها و ارائههای خوبی صورت گرفت. ریشهها، چگونگی، آثار و دستاوردهای مختلف این حماسه در رسانههای اجتماعی و صدا و سیما بررسی شد.
حجتالاسلام حاجعلی اکبری بیان کرد: برادران و خواهران عزیز، این حادثه عظیم آنقدر بزرگ و بااهمیت است که جای دارد ماهها درباره ابعاد گوناگون آن بحث شود و گوهرهای آن استخراج گردد. این سرمایه تازه به دست آمده برای مسیر پیش رو بسیار حیاتی است.
وی عنوان کرد: برای برداشتن گامهای بلند بعدی، نیازمند تولید صدها اثر هنری و محصولات ادبی و فرهنگی درباره این حادثه هستیم، همچنین جمعبندیهای فنی در عرصههای نظامی، دفاعی و امنیتی باید انجام شود.
خطیب نماز جمعه تهران با اشاره به نکتههای راهبردی در دستاوردهای حماسه جنگ ۱۲ روزه گفت: در این جنگ و دفاع مقدس، تصویری نوین و بسیار دوستداشتنی از حقیقتی به نام «ایران قوی» پیش روی ما قرار گرفت؛ تصویری که نهتنها برای مردم خودمان بلکه برای مردم منطقه، ملتهای جهان و حتی دشمنان ما رونمایی شد. این تصویر، حاصل ترکیب مؤلفههای سخت و نرم است. اغلب کسانی که درباره قدرت ملی سخن میگویند، هر دو مولفه را در نظر میگیرند.
حجتالاسلام حاج علی اکبری اضافه کرد: در بخش سخت، وسعت سرزمین بزرگ، مطهر و پربرکت ایران را دیدیم؛ جمعیت جوان، مومن و باهوش نزدیک به ۹۲ میلیون نفر را دیدیم؛ همچنین تأثیر علم و فناوری، چه در عرصه هستهای و چه در علوم و فنون نظامی، تجهیزات پدافندی و آفندی را مشاهده کردیم. در این عرصهها عمق راهبردی ایران بار دیگر آشکار شد و ظرفیت عظیم ملت ایران در منطقه، در میان مسلمانان و آزادگان جهان به روشنی نمایان گردید.
وی خاطرنشان کرد:، اما مسئله مهمتر، بخش نرم ماجراست، ملت ایران در ترکیبی بسیار دلانگیز از هویت ملی، دینی و انقلابی قرار دارد. این هویت انقلابی، به برکت انقلاب اسلامی، هم هویت ملی ما را پرورش داده و هم هویت دینی ما را تقویت کرده است. حاصل جمع این هویتها، امروز ما را به عنوان ملتی متفاوت در سطح جهان معرفی میکند.