رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از شناسایی ۸۲۰۰ واحد آسیبدیده در جنگ اخیر و انجام تعمیرات آنها تا پایان تیرماه خبرداد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی نصیری، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، با اشاره به اقدامات شهرداری تهران در پی حوادث اخیر، گفت: شهرداری تهران در حوزه هماهنگی بین دستگاهها در بحث امدادرسانی به مردم، آواربرداری و اطفای حریق، بهویژه در لحظاتی که افراد نیازمند کمک بودند و زیر آوار قرار داشتند، بهسرعت با دستگاههای مختلف هماهنگ شد.
وی با تأکید بر نقش شهرداری در مدیریت شرایط بحرانی اظهار داشت: علاوه بر هماهنگی بینبخشی و تشکیل جلسات ستاد مدیریت بحران در روزهای ابتدایی وقوع حادثه و حتی قبل از ایجاد تهدید جدی، اقدامات عملیاتی بهسرعت آغاز شد. پایگاههای مدیریت بحران در ۱۰۹ نقطه از شهر تهران فعال شدند و دستگاههای امدادی در حوزههای غیرنظامی از این پایگاهها برای استقرار، جابجایی و دپوی اقلام امدادی خود استفاده کردند که این موضوع موجب تسریع در امدادرسانی به شهروندان آسیبدیده شد.
نصیری با اشاره به نقش محوری سازمان در شرایط بحرانی تصریح کرد: یکی از نقشهایی که ما برای خود تعریف کردهایم این است که هر کاری که به هیچ دستگاهی مربوط نمیشود، به ما مربوط است. مردم در آن شرایط بحرانی به دنبال پاسخگو میگشتند و ما با تدابیری که در همان روزهای اول اندیشیدیم، گروههایی با عنوان «گروههای جهادی حامی» را راهاندازی کردیم.
وی افزود: حتی در صحنه حوادث در ۴۵ نقطه که درگیر بحران بودند، اقدامات جدی صورت گرفت. البته موقعیتهای حادثهدیده در تهران فراتر از این نقاط بود، اما برخی از این موارد در محدوده شهرکهای نظامی و پادگانها قرار داشت. با این حال ما مسئولیت نقاطی که خارج از این محدودهها بودند را به عهده گرفتیم. همچنین بنرهایی در محلها نصب شد که آدرس و شماره تماسهایی را برای ارتباط ۲۴ ساعته مردم در اختیار قرار میدادند.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران درباره مقاومسازی منازل نیز گفت: کسانی که منزلشان نیاز به مقاومسازی دارد میتوانند این فرایند را به نوسازی تبدیل کنند و نظام مهندسی نوسازی این تشخیص را خواهد داد. برآورد ما این است که حدود ۵۰۰ منزل در سطح شهر نیاز به نوسازی دارند که مسئولیت این امر با شهرداریهای مناطق است.
وی در ادامه افزود: در این هفته، چادرهای مدیریت بحران که در مناطق آسیبدیده نصب شده بود، جمعآوری شدند و اکنون امور مربوطه به روال اداری خود بازگشته است.
نصیری با اشاره به آمار واحدهای آسیبدیده گفت: تاکنون ۸ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی آسیبدیده در مناطق غیرنظامی شهر تهران شناسایی شدهاند که ممکن است برخی از واحدهای اداری و تجاری نیز در این آمار گنجانده شده باشند. از این میان، حدود ۴ هزار و ۷۰۰ واحد مسکونی نیازمند تعمیرات جزئی هستند؛ مانند شکستگی شیشه یا آسیبدیدگی پنجرهها.
وی خاطرنشان کرد: شهردار تهران به ۱۲ منطقه از ۲۲ منطقه شهرداری دستور داده است که این واحدها که آسیبهایشان در حد شکستگی شیشه و فریم پنجره است را تعمیر کنند و انشاءالله این تعمیرات تا پایان تیرماه به اتمام خواهد رسید.