برای بازسازی بنای تاریخی «رادکان» در چناران رقم مناسبی اختصاص داده شد و مقرر شد این رقم ۲ برابر شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، استاندار خراسان رضوی در حاشیه بازدید از برج تاریخی رادکان در شهرستان چناران در جمع خبرنگاران گفت: برج رادکان ظرفیتی ارزشمند برای گردشگری علمی و تاریخی است.
غلامحسین مظفری افزود: باید تمدن کشور عزیزمان ایران را به رخ جهانیان بکشیم. جهانیانی که امروز با سابقهای کمتر از ۲۰۰ سال، ادعای رهبری جهان را دارند، باید ببینند که در این سرزمین، تمدنی با قدمتی چند هزار ساله وجود داشته است و آثاری، چون برج رادکان، با بیش از ۷۰۰ سال قدمت، همچنان پابرجاست.
وی ادامه داد: برج رادکان نیازمند توجهی بیش از پیش است. این بنای بسیار معظم، بزرگ و تاریخی، به رسیدگی بیشتری نیاز دارد از این رو هماهنگی میان ادارهکل میراث فرهنگی استان و شهرداری انجام شد و قرار است در همین هفته، نشستی با موضوع مسایل عمرانی برگزار شود تا تکلیف مدیریتی این اثر نیز مشخص شود.
استاندار خراسان رضوی گفت: محوطه این برج و خود بنا، در صورت دریافت توجه مناسب، میتواند گردشگران زیادی را به خود جذب کند چرا که در ایام خاصی مانند تحویل سال نو یا شب یلدا، متقاضیان زیادی برای حضور در این مکان وجود دارند.
مظفری افزود: انجمن نجوم ایران و بسیاری از منجمان کشور در این ایام در برج رادکان گرد هم میآیند و این بنا میتواند به مبدا و منشأ تحولات علمی در حوزه نجوم در منطقه تبدیل شود.
وی ادامه داد: یکی از سرمایههای عظیم این استان بناهای تاریخیای است که در جایجای این خطه وجود دارد.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به اهمیت آثار تاریخی استان گفت: منطقه تاریخی توس از جمله این مناطق است که پنجشنبه گذشته، در سالروز بازدید مقام معظم رهبری از این منطقه (۱۹ تیرماه)، مورد توجه قرار گرفت. موضوع ایجاد شهرداری منطقه تاریخی در آن منطقه بسیار مهم است و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
مظفری افزود: همچنین بناهای بسیار زیاد و محوطههای تاریخی گستردهای در خراسان رضوی وجود دارد که طبیعی است با هر میزان توجه، میتوان هم درآمد پایدار برای کشور ایجاد کرد و هم حس خوب و حال خوشی برای مردم خوبمان به ارمغان آورد.
برج رادکان یا میل رادکان شرقی یک میل و بنای تاریخی است که در فاصله ۷۴ کیلومتری شمال مشهد و ۲۶ کیلومتری شمال غربی چناران واقع شده است.
این برج به ارتفاع ۲۵ متر، با بدنه استوانهای و گنبد مخروطی شکل، اثری تاریخی مربوط به قرن هفتم هجری است. نمای خارجی بنا تا ارتفاع سه متری به صورت ۱۲ ضلعی و پس از آن تا زیر گنبد دارای ۳۶ ترک یا نیم استوانه بوده و داخل آن هشت ضلعی است.
همتای دیگر برج رادکان در «کردکوی» وجود دارد که به رادکان غربی مشهور است.