سخنگوی صنعت آب کشور با اشاره به کاهش ۴۳ درصدی ورودی سدها نسبت به سال گذشته هشدار داد: سال آبی جاری دومین سال کم بارش در ۵۷ سال اخیر و پنجمین سال متوالی خشکسالی در کشور است و با اعلام کاهش شدید حجم ذخیره آب سدهای پنجگانه تهران، خواستار مدیریت فوری و جدی مصرف آب از سوی شهروندان شد.
وی افزود: علیرغم این کاهش شدید ورودی، با اعمال مدیریت مخازن و رهاسازی کنترلشده، حجم فعلی آب ذخیرهشده در سدها به حدود ۳۶.۷ میلیارد مترمکعب رسیده که تنها ۲۶ درصد کمتر از سال گذشته است.
بزرگزاده خاطرنشان کرد: این یعنی عملکرد مدیریتی در مهار منابع آبی نقش مهمی در کاهش اثرات کمبارشی داشته است. در حال حاضر درصد پرشدگی سدهای کشور بهطور میانگین حدود ۴۶ درصد است.
وی افزود:با توجه به شرایط بحرانی استان تهران و مناطق تحت پوشش سدهای پنجگانه برخلاف پیشبینیها، در اردیبهشت و خردادماه بارش نرمالی در استان تهران رخ نداد و مجموعا بارش از ابتدای سال آبی تا ۲۰ تیرماه تنها ۱۵۰ میلیمتر بوده که نسبت به سال گذشته ۳۴ درصد و نسبت به میانگین بلندمدت ۴۴ درصد کاهش داشته است.
وی تأکید کرد: سال آبی جاری دومین سال کمبارش در دوره آماری ۵۷ ساله و پنجمین سال متوالی خشکسالی است که با توجه به خشکسالیهای انباشته پیشین، شاهد خشکسالی القایی هستیم.
کاهش شدید ذخایر در سدهای تهران و البرز
سخنگوی صنعت آب با ارائه آمار نگرانکنندهای از وضعیت سدهای تأمینکننده آب تهران و البرز گفت: سد امیرکبیر (کرج)، ۵۸ درصد کاهش نسبت به سال قبل، سد لار، ۳۴ درصد کاهش، سد طالقان، ۳۲ درصد کاهش و ترکیب سدهای لتیان و ماملو، ۴۷ درصد کاهش را تجربه میکنند.
بزرگزاده این آمار را نشانهای از سال آبی بسیار سخت پیشرو دانست و افزود: از زمستان سال گذشته، بارها از طریق رسانهها از مردم شریف استانهای تهران، البرز و بخشهایی از قزوین که از این سدها تأمین آب میشوند، درخواست کردیم با مدیریت مصرف آب به ما کمک کنند.
وی هشدار داد: کاهش مصرف فعلی متأسفانه کفایت لازم را نداشته و بیم آن میرود که در صورت تداوم روند فعلی، رفاه آبی مردم بهویژه در مناطق تحت پوشش سدهای پنجگانه کاهش یابد.
بزرگزاده از همه شهروندان خواست با جدیت بیشتری مصرف آب را مدیریت کرده و وزارت نیرو را در افزایش تابآوری منابع آبی یاری دهند تا از شرایط سختتر احتمالی جلوگیری شود.