فراخوان برنامه توسعه دانش فنی و تولید نوارهای مغناطیسی آمورف و نانوکریستالین مورد استفاده در صنایع الکترونیک و برق به همت مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری در چارچوب سیاستهای حمایتی خود از شرکتهای دانشبنیان دارای فعالیت و سابقه موفق و علاقمند به فعالیت در این حوزه حمایت میکند.
شرایط شرکت در فراخوان
شرکتهای دانشبنیان دارای سابقه فعالیتهای مرتبط و موفق در طرحهای توسعه فناوری و تولید در مقیاس کارگاهی (Bench Scale)، نیمه صنعتی (pilot plant) و صنعتی در حوزههای یاد شده از اولویت بالاتری برخوردار هستند.
نحوه حمایت
از طرحهای مصوب (پس از انجام ارزیابی و داوری لازم) حمایتهای لازم در چارچوب برنامههای حمایتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان اقدام مقتضی صورت خواهد پذیرفت.
علاقهمندان میتوانند تا ۲۱ مهر با مراجعه به سامانه خدمت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان به نشانی ثبت فراخوانها و انتخاب برنامه، توسعه دانش فنی و تولید نوارهای مغناطیسی آمورف و نانوکریستالین مورد استفاده در صنایع الکترونیک و برق به عنوان واحد تخصصی و با اشاره به عنوان طرح نسبت به ارسال خلاصه طرح (حداکثر تا چهار صفحه) و مستندات مربوطه، در این فراخوان شرکت کنند.
فرمها و سوابق دریافتی از سوی متقاضیان، توسط برنامه مورد ارزیابی قرار میگیرد. سپس، چنانچه موضوع و چارچوب طرح با اولویتهای عنوان شده توسط برنامه توسعه دانش فنی و تولید نوارهای مغناطیسی آمورف و نانوکریستالین مورد استفاده در صنایع الکترونیک و برق تطابق داشت، فرم پیشنهاده کامل از سوی مجموعههای منتخب این مرحله، دریافت و مورد بررسی تکمیلی قرار خواهد گرفت.
با توجه به چند مرحلهای بودن فرایند ارزیابی، در هر مرحله، اطلاعات تکمیلی مورد نیاز متناسب با ابعاد طرح، از مجری دریافت خواهد شد. همچنین تا مشخص شدن نتیجه نهایی و تصویب طرح، ارسال مستندات به معنای پذیرش قطعی نبوده و حقی را برای ارسال کننده ایجاد نمیکند.
وجود اعلام نیاز مشخص برای خروجی طرح و اطمینان از اجرای موفق آن (اعلام آمادگی سرمایهگذار برای مشارکت در اجرای مرحله تجاریسازی)، نکتهای بسیار حائز اهمیت است؛ بنابراین تعامل مجری با واحدهای صنعتی، مرتبط کشور و وجود مشارکتکننده مشخص برای اجرای طرح از ابتدای مسیر، یک شاخص مهم محسوب میشود. به علاوه سابقه فعالیتهای شرکتهای متقاضی در حوزههای مرتبط با این فراخوان مورد توجه ویژه خواهد بود.
علاقهمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر با رایانامه دبیرخانه dabirkhaneh@isti.ir مکاتبه کنند.
آلیاژهای آمورف و نانوکریستالین نرم مغناطیس در دو دهه گذشته کاربردهای صنعتی گستردهای را به علت کاهش تلفات انرژی مغناطیسی در هستههای ترانسفورماتورهای توزیع برق، هستههای مورد کاربرد در صنایع الکترونیک، مخابرات و دیگر موارد نظیر شارژهای سریع، اینورترها، ادوات القائی، سنسورها و ... به خود اختصاص دادهاند.
برای مثال، استفاده از این نوع هستههای مغناطیسی آمورف در ترانسفورماتورهای توزیع جریان برق منجر به کاهش ۷۰ درصد تلفات انرژی برق به خصوص در حالتهای بار مصرفی کم (کاربردهای تجاری و خانگی) میشود.
همچنین هستههای مغناطیسی نانوکریستالین نیز امروزه به علت دارا بودن تلفات بسیار ناچیز مغناطیسی، آهنربایش مغناطیسی بالا توانستهاند به صورت گسترده در مدارات الکترونیکی، مخابراتی، سنسورها و ... به کار گرفته شوند.