مدیرکل دامپزشکی خوزستان از افزایش تولید گوشت مرغ در واحداهای مرغداری فعال استان با انجام فرآیند پیچیده کنترل بیماریها در شرایط آب و هوایی خاص استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما استان خوزستان، دکتر ناصر عسکریفرد اظهار کرد: استان خوزستان با بیش از ۹۰۰ واحد مرغداری گوشتی فعال، از پرتراکمترین و پرتولیدترین استانهای کشور در زمینه پرورش مرغ و تولید گوشت مرغ است و اگر ظرفیت واحدهای پرورش مرغ تخمگذار، مرغ مادر، بوقلمون، بلدرچین و طیور بومی روستایی را هم به آن اضافه کنیم، حجم کار و تراکم زیاد پرورش انواع طیور در استان بیشتر نمایان میشود.
وی با بیان اینکه تعداد واحدها و فعالیت واحدهای مرغداری خوزستان در سالهای اخیر رو به افزایش بوده است افزود: در سال ۱۴۰۳ با جوجهریزی بیش از ۶۴ میلیون قطعه جوجه گوشتی در واحدهای مرغداری خوزستان و با رشد ۵.۵ درصدی نسبت به سال قبل از آن، رکورد جدیدی در این زمینه به دست آمد. در چهار ماهه ابتدایی امسال نیز بیش از ۱۹ میلیون قطعه جوجهریزی در واحدها انجام شده است و در نیمه دوم سال، جوجهریزی رشد مضاعفی خواهیم داشت.
عسکریفرد گفت: این حجم از تراکم پرورش طیور و روند صعودی آن با وجود شرایط خاص آب و هوایی استان خوزستان، ریسک بروز و شیوع انواع بیماریهای طیور به ویژه بیماریهای تنفسی را افزایش میدهد و این احتمال را در خوزستان بیش از دیگر نقاط کشور بالا میبرد.
وی ادامه داد: برای کاهش ریسک بروز بیماریهای طیور و موفقیت در افزایش تولید این کالای استراتژیک، اقدامات متعددی مانند افزایش نظارتها در مراحل مختلف پرورش از جمله در زمان آمادهسازی سالنها، زمان جوجهریزی، هنگام بروز بیماری با بررسی موارد مشکوک به بروز بیماری و نمونهگیری و انجام آزمایشهای تخصصی در آزمایشگاه مرجع ادارهکل دامپزشکی استان خوزستان و دیگر آزمایشگاهها، نظارت بر واکسیناسیون و ایمنسازی گلههای واحدهای پرورش، نظارت بر قرنطینه و امنیت زیستی واحدها، آموزش و توصیههای بهداشتی مورد نیاز و...، به صورت مضاعف و مستمر از سوی مسئولان فنی بهداشتی و کارشناسان دامپزشکی در استان خوزستان در حال انجام است.
مدیرکل دامپزشکی خوزستان اضافه کرد: نباید از این نکته غافل شد که افزایش تولید و رسیدن به خودکفایی در تولید گوشت مرغ، با حضور مستقیم و موثر دامپزشکی و فرآیند پیچیده کنترل بیماریها امکانپذیر میشود.