معاون اقتصادی بانک مرکزی از نهایی شدن بسته جامع تأمین مالی بنگاههای آسیبدیده در دفاع مقدس ۱۲روزه تا هفته آینده خبر داد و مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی نیز از بیمه هنرمندان و واگذاری بنگاههای گردشگری به مردم سخن گفت، گامی که در راستای ارتقای گردشگری ایران برداشته شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در نشستی با حضور مسئولان اقتصادی و تشکلهای گردشگری کشور و بخش خصوصی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ، معاون اقتصادی بانک مرکزی از نهاییشدن بسته حمایتی ویژه بنگاههای گردشگری آسیبدیده در جنگ ۱۲روزه خبر داد و با اشاره به مسئولیت مستقیم بانک مرکزی در تدوین بسته حمایتی برای بازسازی بنگاههای گردشگری آسیبدیده، گفت: بر اساس مصوبه هیئت دولت، بانک مرکزی مکلف شد در مدت یک هفته و با همکاری سایر نهادهای اقتصادی، بسته جامع تأمین مالی برای این بنگاهها را طراحی کند.
شیریجیان افزود : این بسته اکنون مراحل پایانی خود را طی میکند و انشاءالله تا پایان هفته آینده در هیئتعالی بانک مرکزی به تصویب میرسد.
وی با تأکید بر رویکرد حمایتی نظام بانکی کشور در شرایط حساس، افزود: این بسته شامل امهال تسهیلات، بخشودگی جرایم تسهیلات خرد، تسهیل در اعطای وامهای جدید، تمدید مصوبات اعتباری و تسهیلات ویژه بنگاههای کوچک و متوسط است. بخشی از مفاد آن به شبکه بانکی کشور ابلاغ شده و اجرایی است.
معاون اقتصادی بانک مرکزی ، ابزارهای مالی زنجیرهای و مدلهای نوآورانه تأمین سرمایه در گردش را راهبردی مؤثر برای ارتقاء ظرفیت مراکز اقامتی و هتلها دانست و گفت : در سال جاری، نظام بانکی بیش از ۵۲۰ هزار میلیارد تومان تأمین مالی انجام داده که ۳۸ درصد آن به حوزه خدمات اختصاص یافته است. با سیاستگذاری هوشمندانه، انتظار میرود بخش قابل توجهی از این منابع در مسیر رونق صنعت گردشگری هدایت شود.
شیریجیان همچنین از افزایش مدت بازپرداخت فاینانسهای السی از دو به سه ماه خبر داد و افزود : اعتبارات سررسیدشده از ۱۴ تیرماه به مدت دو ماه مشمول امهال خواهند شد؛ حتی اگر بنگاهی موفق به دریافت وام در مهلت مقرر نشده باشد، رکن اعتباری تا دو ماه تمدید خواهد شد.
معاون اقتصادی بانک مرکزی به اجرای طرح توریستکارت اشاره کرد و گفت: گردشگران خارجی میتوانند با افتتاح حساب در شبکه بانکی کشور، ارز خود را با نرخ توافقی به ریال تبدیل کنند و خریدهای خود را از طریق شبکه پرداخت رسمی انجام دهند؛ این اقدام گامی بزرگ در جهت ارتقای شفافیت و امنیت مالی گردشگران است.
همچنین در این نشست مدیرعامل تأمین اجتماعی نیز از آغاز روند واگذاری شرکتهای گردشگری این نهاد به بخش خصوصی و طراحی بسته بیمهای برای راهنمایان و هنرمندان صنایعدستی خبر داد اتفاقی که میتواند نقطه عطفی در مسیر بازسازی، توسعه و جهش صنعت گردشگری ایران باشد.
مصطفی سالاری با اشاره به الزامات برنامه هفتم توسعه گفت: سازمان تأمین اجتماعی در راستای چابکسازی و تمرکز بر مأموریتهای اصلی خود، شرکتهای گردشگری تحتمالکیتش را آماده واگذاری به بخش خصوصی کرده است. ما از تشکلهای گردشگری برای مشارکت و مشورت در این فرآیند دعوت میکنیم.
وی همچنین به اهمیت نیروی انسانی متخصص در گردشگری اشاره کرد و از آغاز نشستهای سهجانبه با وزارت تعاون، سازمان برنامه و بودجه و وزارت میراثفرهنگی خبر داد و افزود: هدف ما تدوین مدل پایدار برای تأمین منابع بیمهای راهنمایان گردشگری و هنرمندان صنایعدستی است؛ افرادی که ستونهای فرهنگی و اقتصادی این صنعت محسوب میشوند.