استاندار آذربایجانغربی بر لزوم تسهیل امور برای مردم تأکید کرد و گفت: “ما باید زیرساختها و بسترهای لازم را فراهم کنیم تا مردم بتوانند به راحتی در این استان فعالیت کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، رحمانی افزود: برای این منظور، باید بوروکراسی را کاهش دهیم و از طولانی شدن فرآیندهای اداری جلوگیری کنیم. نمیشود که برای یک مجوز ساده ماهها وقت صرف شود و مردم را اذیت کنیم.
او همچنین به همکاری مردم و مسئولان در این راستا اشاره کرد و بیان داشت: اگر مردم بیایند و در کارها مشارکت کنند، ما نیز متعهد به ایجاد شرایط مناسب برای فعالیتهای آنها خواهیم بود.
استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه مرکز خدمات سرمایهگذاری با هدف ایجاد یک فضای کارآمد و تسهیلگر برای سرمایهگذاران راهاندازی شده است، یادآور شد: این مرکز بهمنظور کاهش پیچیدگیهای اداری و تسهیل روند سرمایهگذاری تأسیس شده است.
او گفت: رئیس مرکز از استانداری و دبیر اجرایی آن مدیرکل اقتصاد و دارایی است. این ترکیب مدیریتی نشاندهنده اهمیت سرمایهگذاری برای استان است.
وی افزود: محل استقرار مرکز: مرکز در یک ساختمان میراثی که به سرعت بازسازی شده، قرار دارد و همه دستگاههای اجرایی مرتبط با سرمایهگذاری در این مکان مستقر خواهند شد.
رحمانی اضافه کرد: با ایجاد پنجره واحد، سرمایهگذاران میتوانند تمامی امور خود را در یک محل پیگیری کنند و از سردرگمی در ادارات جلوگیری شود.
وی همچنین از تلاش برای استفاده از ابزارهای جدید مانند هوش مصنوعی جهت پیگیری آنلاین امور سرمایهگذاران و ارائه پیشنهادات برای بهبود فرآیندها خبر داد.
استاندار آذربایجانغربی به پیگیری آنلاین درخواستها اشاره کرد و توضیح داد: سیستم پیگیری آنلاین به سرمایهگذاران این امکان را میدهد که وضعیت درخواستهای خود را بهطور زنده مشاهده کنند.
وی از شناسایی ۸۴۵ فرصت سرمایهگذاری در استان خبر داد و اظهار کرد: این موارد بر اساس بخش و شهرستانها تقسیمبندی شده است. هر شهرستان به طور متوسط ۱۸ تا ۲۰ فرصت دارد و برخی شهرستانها حتی تا ۵۰ تا ۶۰ مورد را شامل میشوند.
رحمانی به تفاوتهای موجود در شهرستانها اشاره کرد و به عنوان مثال شهرستان ماکو را به عنوان یک منطقه آزاد و فرصتی بینظیر برای کشور معرفی کرد.
وی همچنین شهرستان میرآباد را که در مرز عراق واقع شده، به عنوان یک شهرستان کوچک ذکر کرد و بر اهمیت توجه بیشتر به شهرستانهای با ظرفیت کمتر تأکید کرد.
استاندار آذربایجانغربی بیان کرد: برنامهریزیها به گونهای است که استان در سالهای آینده به رشد نسبتاً متوازن دست یابد. هدف این است که تعادل در بخشهای مختلف ایجاد شود و زنجیره ارزش صنایع وابسته به کشاورزی و معدن تکمیل گردد.
وی به تولید سیب و صنایع وابسته آن اشاره کرد و گفت: یک سوم سیب ایران در آذربایجان غربی میشود در حالی که صنایع تبدیلی و بستهبندی در آن به میزان کافی وجود ندارد.